Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Ukoliko ste bar jednom imali upalu uha, znate da je to nešto što se ne zaboravlja lako.

Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Probadajuća jaka bol, zna biti uporna i iscrpljujuća. Za liječenje se svakako treba savjetovati sa doktorom, no mi Vam iz riznice starih savjeta donosimo prijedlog kako da si te bolne trenutke barem malo olakšate.

Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Toplina, odnosno zagrijani oblozi, preporučljivi su u ovakvim situacijama i mogu olakšati tegobe upale, no jeste li čuli za solnu čarapu?

Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Naime prema tradicionalnim receptima, krupna morska sol, zagrijana u tavici, pa usuta u čistu bijelu pamučnu čarapu, pružit će bar malo ugode i pomoći kod upale uha. (Čarapa mora biti bijela i pamučna)


Druga opcija je da sol prvo saspete u čarapu, svežete ju i zatim zagrijete koju minutu, pazeći pritom da ne posmeđi.tj.zagori.
Istu sol nije preporučljivo zagrijavati više od 3-4 puta. Minerali iz soli ono je što će pomoći kod izvlačenja upale.

Pazite da nije prevruće, već ugodno toplo, te položite čarapu na uho i čeljust, bol neće odmah proći, ali ovaj “kućni trik” donosi olakšanje.

Ukoliko vam dijete boluje od upale uha “čarobna čarapa” utješiti će ih i pomoći da zaspu.

TheFlow.hr
Napisala : Andreja Rezniček Mehun
Photo pinterest i pixabay

Možda će te zanimati

Green cakes
Fit Flow Gastro Health Flow

Green cakes

GREEN CAKES se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom zdravih slastica. Naš je cilj podržati zdrav način prehrane i dokazati da zdravo može biti slatko i ukusno i to bez grižnje savjesti. GREEN CAKES slastice prilagođene su i osobama s dijabetesom, osobama s intolerancijom na gluten, osobama s intolerancijom na laktozu i drugim intolerancijama te svim […]

Read More
Zepter
Health Flow

Zepter Hrvatska donirala pročišćivač zraka Therapy air KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu

Tvrtka Zepter Hrvatska danas je donirala pročišćivač zraka hitnoj ambulanti Klinike za pedijatriju, KBC Sestre Milosrdnice, a koji će svakako biti od pomoći u svakodnevnom radu sa najmlađim pacijentima Tvrtka Zepter Hrvatska danas je donirala KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu vrijedan uređaj Therapy Air ION, koji će biti od pomoći u svakodnevnom radu sa najmlađim […]

Read More
URED NOVOG DOBA DOMUS DECORUM
Health Flow Home Design

PRVI HRVATSKI BREND KOJI BRINE ZA VAŠE ZDRAVLJE, SREĆU I PRODUKTIVNOST DOK RADITE

URED NOVOG DOBA nova je inovativna usluga tvrtke Domus Decorum u kojoj dvije nadahnute dizajnerice Lana Anderson i Mejra Mitrovich već dugi niz godina rade na projektima eko dizajna interijera, zdravog stanovanja i feng shuia. Usluga se temelji na dizajnu prostora kroz 5 osjetila a cilj je dobrobit ljudi, zdravlje, produktivnost, motivacija, održivost ali u […]

Read More