Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Ukoliko ste bar jednom imali upalu uha, znate da je to nešto što se ne zaboravlja lako.

Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Probadajuća jaka bol, zna biti uporna i iscrpljujuća. Za liječenje se svakako treba savjetovati sa doktorom, no mi Vam iz riznice starih savjeta donosimo prijedlog kako da si te bolne trenutke barem malo olakšate.

Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Toplina, odnosno zagrijani oblozi, preporučljivi su u ovakvim situacijama i mogu olakšati tegobe upale, no jeste li čuli za solnu čarapu?

Tradicionalni savjeti za pomoć kod upale uha

Naime prema tradicionalnim receptima, krupna morska sol, zagrijana u tavici, pa usuta u čistu bijelu pamučnu čarapu, pružit će bar malo ugode i pomoći kod upale uha. (Čarapa mora biti bijela i pamučna)


Druga opcija je da sol prvo saspete u čarapu, svežete ju i zatim zagrijete koju minutu, pazeći pritom da ne posmeđi.tj.zagori.
Istu sol nije preporučljivo zagrijavati više od 3-4 puta. Minerali iz soli ono je što će pomoći kod izvlačenja upale.

Pazite da nije prevruće, već ugodno toplo, te položite čarapu na uho i čeljust, bol neće odmah proći, ali ovaj “kućni trik” donosi olakšanje.

Ukoliko vam dijete boluje od upale uha “čarobna čarapa” utješiti će ih i pomoći da zaspu.

TheFlow.hr
Napisala : Andreja Rezniček Mehun
Photo pinterest i pixabay

Možda će te zanimati

Festival zdravlja
Health Flow Moj Zagreb

Zagrepčani uživali na trećem Festivala zdravlja uz poruku #uspori

Brojni posjetitelji protekli su vikend u Maksimiru iskoristili priliku da uz brojne radionice, panel-diskusije, savjetovanja s liječnicima i druženje na prekrasnoj livadi ispred Vidikovca provjere ili poboljšaju svoje zdravstveno stanje na trećem Festivalu zdravlja. Program je otvoren u petak zanimljivim panelom Ljepota u službi zdravlja, a otvorenju i koktel zabavi s prekrasnim pogledom na maksimirsku […]

Read More
Klimatska dijeta
Blog Health Flow

Znate li što je Klimatska dijeta?

Donosimo pojašnjenje ekološki prihvatljivog pristupa prehrani Život danas sve je više (opravdano) usmjeren prema spoznaji da ekologija nije ”nešto što treba doći na red”, nego hitna potreba. Ekologija nas mora zaokupiti, i usmjeriti prema problemima o kojima se još kao društvo nismo dovoljno osvijestili. Sve glasnije su poruke ekologa, i znanstvenika, te upozorenja da već […]

Read More
Greencajt festival
Blog Health Flow Moj Zagreb

Poznati svjetski govornici dolaze na pozornicu Greencajt festivala

Bivši savjetnik predsjednika Billa Clintona za klimatske promjene, sustainability managerica L’Oreala za cijelu Europu te najmlađa avanturistica koja je osvojila Mount Everest i Sjeverni pol neki su od protagonisti ovogodišnje Greencajt konferencije Najveći zeleni festival u regiji, od 2. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu, ugostit će […]

Read More