Maja Banić – sa make up kistom do zvijezda

make up

U ovom izdanju rubrike ”To smo mi” zadovoljstvo mi je bilo ugostiti Maju Banić. Maja je naša poznata vizažistica, iza koje je uspješna dugogodišnja karijera. Prvo što morate zamjetiti kada upoznate Maju, je jedna topla energija koja iz nje isijava. Toplina tako prirođena našim ljudima sa Juga.

Maja trenutno živi i radi u Splitu, a pored brige za kćerkicu Stelu i ljubimca boston terijera, Maja uvijek radi na interesantnim projektima. Uvijek istražuje svoju umjetničku stranu, raste i ide naprijed, pritom prenoseći svoja „znanja“ nesebično drugima u svojoj ulozi edukatora.
Njezin talent učino ju je jednom od najpoznatijih ”make up artistica” kod nas.

Ipak Maja je znala usmjeriti i izgraditi svoj talent, te je primjer da se uspjeh ne stvara preko noći. Dokaz tome je i priča o Majinoj zaista impresivnoj karijeri, u kojoj ne nedostaje primjera rada sa velikim svjetskim zvjezdama.


Splićanka u Rimu
Kako je Diplomirala u Italiji na prestižnom ”Instituto Gil Cagne” u Rimu, te radila sa najboljim mentorima iz svjeta Fashion Make up, kao vrlo mlada našla se „sa kistom u ruci“ na televiziji RAI.


Spomenuti ćemo samo neka od poznatih lica koja je Maja uljepšavala, kao npr. Michelle Hunziker, Monica Bellucci, Eva Herzigova, te čak slavnog redatelja Woody-ja Allena ili nekadašnjeg predsjetnika Italije Silvia Berlusconia.


„Svugdje je lijepo doma je najljepše“

Nakon uzbudljivog razdoblja života u Italiji, Maja je živjela i radila u Njemačkoj i Kanadi, ali ponjevši u svom „make up koferu“ sva iskustva i vještine koje je stela – skrasila se u svom Splitu, gdje joj je baza.

Naravno zbog posla se i dalje putuje unutar i izvan Hrvatske, međutim baš u Splitu uz standardne klijente, Maja, redovno surađuje sa brojnim domaćim zvjezdama među kojima je omiljena. Teško bi bilo prebrojati i navesti sve zanimljive suradnje pa ćemo spomenuti samo jedan dio Celebrity imena sa kojima je Maja surađivala kao npr. Jelena Rozga, Franka Batelić, Fani Čapalija, Ornela Vištica, Antonija Šola, Žanamari Lalić, Antonia Dora Pleško…


Kao ambasadorica brojnih poznatih make up brendova, radila je na modnim i drugim glamuroznim eventima, kao i snimanjima za TV, film, i glazbenu scenu. Omiljena je i „go to“ Bridal Make up artistica, jer mladenke koje se bezbrižno prepuste Majinom „dodiru ljepote“, sigurne su da će na najvažniji dan u životu zablistati.

Maja Banić
Maja Banić

Ove godine sve je nekako drugačije, ali ipak želja da se žena osjeća lijepom, i dalje je tu. Naša stvarnost donekle se promijenila, i mi smo se prilagodili, a trendovi se i dalje stvaraju, i prate.


Maju smo stoga upitali da nam oda nekoliko „Beauty tips“za sezonu jesen/zima, a otkrila nam je i čime se trenutno bavi.
Intervju
 • Majo danas ćemo malo o trendovima u Makeup-u, što bi po tebi bile boje, ili stilovi u šminkanju koji su se istaknuli u 2020?
  Maja B. – Trendovi za 2020 će biti najvećim djelom fokusirani na oči kada je u pitanju šminka.
  Ova godine naglasak će biti na stvaranju prelijepih oblika, te tehnika nanošenja samog makeup-a.
  Upotrebljavati ćemo razne nijanse, od tonova pink nijanse, sivih „perla“ nijansi, zatim svjetloplavih tonova , bordo zlatno, srebrno, maslinasto, te neon u svim varijacijama nijansi i boja.
  Tuševi za oči su jako IN i mogu se koristiti u bijeloj,crnoj,ili crvenoj boji .
  Također može se kombinirati pink na očima sa crvenim ružem , što veći kontrasti to bolje.
  Što se tena tiče bitno je da je što prirodniji. Važna je ako ne i najvažnija njega lica sa jako hidratiziranom kremom, uz nježni prirodni tekući puder. Naglasak je kao i u 2019 što prirodniji ten bez teške podloge.
 • Koji su tvoji prijedlozi za obojati hladne jesenske dane?
  Maja B. – Savjetovala bi da se slobodno kao prave djevojčice igraju sa šljokicama,svjetlucavim i sjajnim sjenilima. Igra šminkom, uz užitak u stvaranju vaše nijanse, one koja najbolje odgovara vašoj boji očiju.
 • Ti kao Make up artist uvijek imaš uz sebe svoj Make up kit, ali što je po tebi ono što svaka žena treba imati u svojoj torbici?
  Maja B. – Ono što smatram neophodnim, odnosno što bi svaka žena morala imati u svojoj make up torbici su; dobar korektor,crveni ruž, mascara i olovka za obrve.
 • Tvoj rad je vrlo inspirativan, a tko su tvoji uzori? Gdje nalaziš inspiraciju?
  Maja B.- Joj , hvala Vam puno, ali ja Vam moram priznati da inspiraciju crpim iz svakog lica posebice, a također i iz svega što nas okružuje. Može biti nekakva zanimljiva ptica, neki dobar komad odjeće, nekakvi modni detalji, zapravo bilo što me može inspirirati,ali najčešće su to oblici i crte lica same osobe.
 • Danas u svijetu mnogi make up artisti postaju globalne zvijezde,npr.Jeffree Star, Nikkie de Jager itd., koliko je zvjezdan život make up artista u Hrvatskoj prema tvom iskustvu?
  Maja B. – Danas uz pomoć socijalnih mreža svakome je dostupno da postane zvijezda.
  Osobno mislim da se zagubila prava profesija, a sa druge strane mislim da su se pojavili novi talenti koji su isplivali na površinu. Puno toga je na tržištu, i ima jako puno mogućnosti .
  Mislim da u Hrvatskoj nema takvih mogućnosti jer smo mala zemlja, teško se može postati planetarno popularan, iako ne kažem da je nemoguće ukoliko vam se poklopi faktor sreće i znanja.
  Vjerujem da se sve mora poklopiti da bi postali „zvijezda“
 • Puno radiš za estradu, ali poznata si i po predivnom Bridal make up-u, kakva je protekla godina bila po tom pitanju?
  Maja B. – Protekla godina je prošla u znatno opuštenijoj atmosferi, sa manje događanja i znatno manjim obujmom posla, ali ne žalim se ukoliko se želi raditi uvijek se pronađe riješenje.
 • Bez obzira na ”novo normalno” pratim tvoj rad, i vidim da ti i dalje strastveno prenosiš svoje ”znanje i vještine”, reci nam malo o svom radu u školi?
  Maja B. – Ja sam ga pronašla u obučavanju novih make up artista i uživam prenoseći znanje, a najviše me veseli vidjeti rezultat. Onda tek mogu reći da sam uspješno odradila svoj posao.
  Jako sam samokritična u svom poslu i uvijek dajem maksimalno koliko mogu da budem ja zadovoljna, a onda i moje učenice.
 • I možda da završimo sa nečim čega tebi ne nedostaje, Majo što je za tebe stil?
  Maja B. – Za mene je stil ono sto nosiš u sebi, znaš se prilagoditi trendovima, ali znati im i oklijevati.
  Za mene je stil bezvremenska ljepota koja nas uči i vraća u prošlost, ističe u sadašnjosti i gradi prema budućnosti.
make up
Make up by Maja Banić

Uz razgovor simpatična Maja nam je ustupila i svoje fotografije koje prikazuju njezine radove, kao inspiracija za neke vaše buduće make up momente.
Make up by Maja Banić
Make up by Maja Banić

Novinar : Andreja Rezniček Mehun

Više Majinih radova možete pronaći na :

Facebook Make Up Maja Banić

Instagram #Majamakeup

www.The Flow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

afrodita X LIFTING SHOT
Fashion & Beauty

Euforija oko Afroditinog X lifting shota širi se regijom! X shot – sretan ti 1. rođendan!

Euforija oko Afroditinog X lifting shota širi se regijom! X shot – sretan ti 1. rođendan! Afroditin serum s učinkom botoksa je potpuno zaludio cijelu Adria regiju! Gotovo da i nema osobe koja nije čula za Afroditin X LIFTING SHOT Afrodita Professional. Revolucionarni serum, koji upravo slavi svoj 1. rođendan, zbog iznimne potražnje već više […]

Read More
Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice
Fashion & Beauty Health Flow

Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice

Većina nas razmišlja o zaštiti kože od sunca samo tijekom ljeta. No, UV zrake mogu oštetiti kožu tijekom cijele godine, čak i za oblačnih dana. Stoga je važno osigurati zaštitu ne samo ljeti, već svakodnevno. Lice, ruke i dekolte najviše su izloženi suncu, pa dugotrajna izloženost može imati negativne posljedice. Eucerin Sun zaštita kože lica […]

Read More
bipa
Fashion & Beauty

BIPA predstavila brandove vlastite marke na proljetnom brunchu

Nove robne marke napokon su dostupne u Hrvatskoj Na jučerašnjem proljetnom brunchu BIPA je predstavila 14 brendova vlastite marke s kojima pokrivaju široke svakodnevne potrebe kupaca. Predstavljanje asortimana BIPA vlastitih marki održano je jučer, na prvi dan proljeća, u Cogito Uraniji uz prisustvo brojnih medija, influencera i poslovnih partnera koji su imali priliku iz prve ruke isprobati neke […]

Read More