Sjećate li se vašeg prvog bicikla?

Bicikl

Od kada se pojavio u 19 stoljeću, bicikl se uz određene promjene, zadržao do danas kao jedan od najpopularnijih sredstava prijevoza.
Iako danas postoje elektične ili motorne inačice, još uvijek je svima najpristupačniji, a i najpopularniji onaj sa pedalama – na “ljudski” pogon.

Preko bilion bicikala u svijetu vozi se svaki dan.

Svakom djetetu je “prvi bicikl” nešto posebno, kasnije možda podijelimo romantični trenutak sa simpatijom vožnjom na biciklu po parku. Kao “odrasli” usprkos vozačkoj dozvoli, često se odlučimo odpedalirati na posao biciklom kako bi izbjegli gužvu u prometu.

Bicikl

Popularna je to i sportska aktivnost, pa ako nemamo vremena i mogućnosti – u cilju rekreacije pedaliramo i na sobnom biciklu.

U protekloj godini, koja je zbog restrikcija razgranala mrežu dostavljača, broj biciklista kojima je bicikl osnovno sredstvo rada, dodatno se povećao.

Bilo kako bilo, biciklu popularnost ne pada.

O tome svjedoči i veliko zanimanje za biciklizam kao sport, kojeg strastveno prate tisuće obožavatelja.
Možda najslavnije natjecanje je Tour de France prvi put održano 1903, a do danas je ostalo veliki svjetski spektakl.

Bicikl

Klinci 80 tih obožavali su “Pony” bicikl, nešto kasnije pojavio se BMX, da bi se i takozvani “Mountain bike”, probio na scenu kao predmet želje vozača amatera i sportskih entuzijasta.

Sjećate li se vašeg prvog dvo-kotača?

Napisala : Andreja Rezniček Mehun
📷 Pixabay

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Life & Style

Selena

Selena Quintanilla (Perez), rođena u Texasu, 16.04.1971, u svojoj najranijoj dobi počela je pjevati i nastupati. Vrlo rano, svi oko nje primijetili su da je Selena posebna. Imala je sve, ljepotu, talent, karizmu. Imala je ono nešto što “čini zvijezdu”. Prvi album snimila je kada je imala tek 9 godina. No nitko vjerojatno nije znao […]

Read More
dua lipa
Life & Style

Dua Lipa kraljica scene – Dua Lipa stage queen

Da li ste vi uzbuđeni baš onaj tren prije negoli Dua Lipa kroči na pozornicu. Znajući da će krenuti jedna od (brojnih) sjajnih pjesama, u kombinaciji sa njom koja uvijek izgleda fenomenalno. Jednostavno znaš, bit će super jer ona nikad ne promaši. Stil joj se razvijao kroz godine, kao i glazba, ali ona je uvijek […]

Read More
Miro Gavran
Life & Style

Miro Gavran predstavio knjigu odabranih drama

Najizvođeniji hrvatski pisac u Hrvatskoj i svijetu Miro Gavran predstavio je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog knjigu „Odabrane drame 2001.-2021.“. Dvadeset godina nakon objavljivanja kultnog naslova “Odabrane drame” (2001.), autor izlazi pred čitatelje s izborom od devet drama nastalih u protekla dva desetljeća („Glasnogovornik“, „Savršeni partner“, „Na kavici u podne“, „Svaki tvoj rođendan“, „Paralelni svjetovi“, […]

Read More