Sjećate li se vašeg prvog bicikla?

Bicikl

Od kada se pojavio u 19 stoljeću, bicikl se uz određene promjene, zadržao do danas kao jedan od najpopularnijih sredstava prijevoza.
Iako danas postoje elektične ili motorne inačice, još uvijek je svima najpristupačniji, a i najpopularniji onaj sa pedalama – na “ljudski” pogon.

Preko bilion bicikala u svijetu vozi se svaki dan.

Svakom djetetu je “prvi bicikl” nešto posebno, kasnije možda podijelimo romantični trenutak sa simpatijom vožnjom na biciklu po parku. Kao “odrasli” usprkos vozačkoj dozvoli, često se odlučimo odpedalirati na posao biciklom kako bi izbjegli gužvu u prometu.

Bicikl

Popularna je to i sportska aktivnost, pa ako nemamo vremena i mogućnosti – u cilju rekreacije pedaliramo i na sobnom biciklu.

U protekloj godini, koja je zbog restrikcija razgranala mrežu dostavljača, broj biciklista kojima je bicikl osnovno sredstvo rada, dodatno se povećao.

Bilo kako bilo, biciklu popularnost ne pada.

O tome svjedoči i veliko zanimanje za biciklizam kao sport, kojeg strastveno prate tisuće obožavatelja.
Možda najslavnije natjecanje je Tour de France prvi put održano 1903, a do danas je ostalo veliki svjetski spektakl.

Bicikl

Klinci 80 tih obožavali su “Pony” bicikl, nešto kasnije pojavio se BMX, da bi se i takozvani “Mountain bike”, probio na scenu kao predmet želje vozača amatera i sportskih entuzijasta.

Sjećate li se vašeg prvog dvo-kotača?

Napisala : Andreja Rezniček Mehun
📷 Pixabay

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Milla jovovich
Fashion & Beauty Life & Style

Milla Jovovich na dobrotvornom eventu Amfar Gali u Cannesu

Milla Jovovich (46) Glumica i model ukrainskog porijekla pojavila se na dobrotvornom eventu Amfar Gali u Cannesu sa kćerkom Enver Gabo Anderson (14). Plava haljina predstavljala je simboličnu poruku podrške rodnoj zemlji što je i sama glumica izjavila medijima. U modnom smislu haljina modne kuće Lever Couture (također iz Ukraine) je na Milli izgledala božanstveno, […]

Read More
Marilyn
Life & Style Movie Flow

MARILYN

Marilyn Monroe bila je američka filmska glumica, pjevačica, model i ikona pop kulture. Jedna od najpoznatijih lica Hollywooda i danas 60 godina nakon tragične smrti poznata je diljem svijeta. Iako je bila prepoznatljiva po svojoj ljepoti i nenametljivom sexipilu, te komičarskom talentu, Marilyn se trudila ostvariti i kao “ozbiljna” glumica. U prerano prekinutoj karijeri osvojila […]

Read More
INmusic festival #15
Life & Style Moj Zagreb

Nocktern, Ochi i Benston zaključuju lineup INmusic festivala #15!

27.05.2022 Pobjednici natječaja INmusic Breakthrough, održanog ove godine u suradnji s Europavoxom, bend Nocktern iz Bugarske te domaći bendovi Ochi i Benston zaključuju impresivan program slavljeničkog izdanja INmusic festivala #15! Natječaj INmusic Breakthrough ove je godine održan u suradnji s Europavoxom, a sretni pobjednici su bugarski Nocktern! Elektro-rock sastav iz Sofije nastao je 2006. godine […]

Read More