Sjećate li se vašeg prvog bicikla?

Bicikl

Od kada se pojavio u 19 stoljeću, bicikl se uz određene promjene, zadržao do danas kao jedan od najpopularnijih sredstava prijevoza.
Iako danas postoje elektične ili motorne inačice, još uvijek je svima najpristupačniji, a i najpopularniji onaj sa pedalama – na “ljudski” pogon.

Preko bilion bicikala u svijetu vozi se svaki dan.

Svakom djetetu je “prvi bicikl” nešto posebno, kasnije možda podijelimo romantični trenutak sa simpatijom vožnjom na biciklu po parku. Kao “odrasli” usprkos vozačkoj dozvoli, često se odlučimo odpedalirati na posao biciklom kako bi izbjegli gužvu u prometu.

Bicikl

Popularna je to i sportska aktivnost, pa ako nemamo vremena i mogućnosti – u cilju rekreacije pedaliramo i na sobnom biciklu.

U protekloj godini, koja je zbog restrikcija razgranala mrežu dostavljača, broj biciklista kojima je bicikl osnovno sredstvo rada, dodatno se povećao.

Bilo kako bilo, biciklu popularnost ne pada.

O tome svjedoči i veliko zanimanje za biciklizam kao sport, kojeg strastveno prate tisuće obožavatelja.
Možda najslavnije natjecanje je Tour de France prvi put održano 1903, a do danas je ostalo veliki svjetski spektakl.

Bicikl

Klinci 80 tih obožavali su “Pony” bicikl, nešto kasnije pojavio se BMX, da bi se i takozvani “Mountain bike”, probio na scenu kao predmet želje vozača amatera i sportskih entuzijasta.

Sjećate li se vašeg prvog dvo-kotača?

Napisala : Andreja Rezniček Mehun
📷 Pixabay

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Green cakes
Fit Flow Gastro Health Flow

Green cakes

GREEN CAKES se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom zdravih slastica. Naš je cilj podržati zdrav način prehrane i dokazati da zdravo može biti slatko i ukusno i to bez grižnje savjesti. GREEN CAKES slastice prilagođene su i osobama s dijabetesom, osobama s intolerancijom na gluten, osobama s intolerancijom na laktozu i drugim intolerancijama te svim […]

Read More
Life & Style Movie Flow

Johnny Depp – novi život nakon pobjede

John Christopher “Johnny” Depp II, rodio se 09.06.1963, u Kentuckyju SAD. Mladog Johnny Deppa kolega Nicolas Cage usmjerio je prema glumi, a neosporna karizma i talent donosi mu brojne filmske prilike. Iako “bezobrazno” zgodan Johnny je htio glumiti nekonvencionalne likove, što mu je kroz karijeru postala specijalnost. Ovaj zgodni glumac i miljenik žena bio je […]

Read More
INFOBIP WORLDWIDE HOODIE
Fashion & Beauty Life & Style Tech Flow

PREDSTAVLJENI PRVI MODNI KOMAD IZ STREET STYLE KOLEKCIJE – INFOBIP WORLDWIDE HOODIE

Mate Rimac, Marko Bucić – Vanillaz, Nevena Rendeli među prvima istražili o čemu je riječ Infobip, vodeća regionalna IT kompanija u suradnji s mladim kanadskim dizajnerom hrvatskih korijena, Joshuom Čirjakom, osnivačem IUTD Studiosa, napravila je iskorak u street fashion segment te predstavila prvu Infobip Worldwide hoodicu. Limitirana serija inovativnih NFT hoodica proizvedena je u svega […]

Read More