Sjećate li se vašeg prvog bicikla?

Bicikl

Od kada se pojavio u 19 stoljeću, bicikl se uz određene promjene, zadržao do danas kao jedan od najpopularnijih sredstava prijevoza.
Iako danas postoje elektične ili motorne inačice, još uvijek je svima najpristupačniji, a i najpopularniji onaj sa pedalama – na “ljudski” pogon.

Preko bilion bicikala u svijetu vozi se svaki dan.

Svakom djetetu je “prvi bicikl” nešto posebno, kasnije možda podijelimo romantični trenutak sa simpatijom vožnjom na biciklu po parku. Kao “odrasli” usprkos vozačkoj dozvoli, često se odlučimo odpedalirati na posao biciklom kako bi izbjegli gužvu u prometu.

Bicikl

Popularna je to i sportska aktivnost, pa ako nemamo vremena i mogućnosti – u cilju rekreacije pedaliramo i na sobnom biciklu.

U protekloj godini, koja je zbog restrikcija razgranala mrežu dostavljača, broj biciklista kojima je bicikl osnovno sredstvo rada, dodatno se povećao.

Bilo kako bilo, biciklu popularnost ne pada.

O tome svjedoči i veliko zanimanje za biciklizam kao sport, kojeg strastveno prate tisuće obožavatelja.
Možda najslavnije natjecanje je Tour de France prvi put održano 1903, a do danas je ostalo veliki svjetski spektakl.

Bicikl

Klinci 80 tih obožavali su “Pony” bicikl, nešto kasnije pojavio se BMX, da bi se i takozvani “Mountain bike”, probio na scenu kao predmet želje vozača amatera i sportskih entuzijasta.

Sjećate li se vašeg prvog dvo-kotača?

Napisala : Andreja Rezniček Mehun
📷 Pixabay

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Donatroska vecera
Health Flow

Udruga Marra Altrui okupila brojne poznate na donatorskoj večeri povodom ružičastog listopada

Udruga Marra Altrui okupila je velik broj uzvanika na svom posebnom događanju pod nazivom “Zajedno brišemo ožiljke” u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. Cilj Udruge, ali i večere je da se skrene pozornost na dostignuća rekonstruktivnih zahvata u procesima liječenja karcinoma dojke i da se svakoj ženi omogući izbor repigmentacije kompleksa areole i bradavice nakon kirurške […]

Read More
Teuta Boutique Salon Nova Ves 17, 10000, Zagreb 01 4667 195 teuta-salon.hr @teutasalon
Fashion & Beauty Life & Style Moj Zagreb

Otvorenje Teuta Boutique Salona u Zagrebu

Na ekskluzivnom partyju u centru grada okupile su se brojne poznate dame U Centru Kaptol obilježeno je svečano otvorenje Teuta Boutique Salona čija je vlasnica Teuta Mesaroš, jedna od najpoznatijih hrvatskih stilistica i koloristica za kosu. Novi salon smjestio se na adresi Nova Ves 17, prostire se na 300 metara kvadratnih. Iza ovog luksuznog i nesvakidašnjeg uređenja koji ostavlja […]

Read More
Femme station tvornica kulture
Fit Flow Life & Style Moj Zagreb

FEMME STATION – plesni event godine koji ne želite propustiti

Femme Station je event koji za cilj ima pružanje podrške ženama u području kulture i sporta – a što to dvoje bolje objedinjuje od plesa? Femme već 5. put okuplja ponajbolje plesače sa područja Balkana! Event se sastoji od plesnog natjecanja na kojem se dvadesetak koreografkinja iz raznih plesnih stilova bore za nagradu od 1500 […]

Read More