Sjećate li se vašeg prvog bicikla?

Bicikl

Od kada se pojavio u 19 stoljeću, bicikl se uz određene promjene, zadržao do danas kao jedan od najpopularnijih sredstava prijevoza.
Iako danas postoje elektične ili motorne inačice, još uvijek je svima najpristupačniji, a i najpopularniji onaj sa pedalama – na “ljudski” pogon.

Preko bilion bicikala u svijetu vozi se svaki dan.

Svakom djetetu je “prvi bicikl” nešto posebno, kasnije možda podijelimo romantični trenutak sa simpatijom vožnjom na biciklu po parku. Kao “odrasli” usprkos vozačkoj dozvoli, često se odlučimo odpedalirati na posao biciklom kako bi izbjegli gužvu u prometu.

Bicikl

Popularna je to i sportska aktivnost, pa ako nemamo vremena i mogućnosti – u cilju rekreacije pedaliramo i na sobnom biciklu.

U protekloj godini, koja je zbog restrikcija razgranala mrežu dostavljača, broj biciklista kojima je bicikl osnovno sredstvo rada, dodatno se povećao.

Bilo kako bilo, biciklu popularnost ne pada.

O tome svjedoči i veliko zanimanje za biciklizam kao sport, kojeg strastveno prate tisuće obožavatelja.
Možda najslavnije natjecanje je Tour de France prvi put održano 1903, a do danas je ostalo veliki svjetski spektakl.

Bicikl

Klinci 80 tih obožavali su “Pony” bicikl, nešto kasnije pojavio se BMX, da bi se i takozvani “Mountain bike”, probio na scenu kao predmet želje vozača amatera i sportskih entuzijasta.

Sjećate li se vašeg prvog dvo-kotača?

Napisala : Andreja Rezniček Mehun
? Pixabay

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

1_Greencajt konferencija
Health Flow

Greencajt postaje prvi ugljično neutralan festival!

U doba rastuće digitalne pismenosti, svijest o opasnostima od cyber prijetnji postaje bitnija nego ikada. AI tehnologija ubrzano postaje dio svakodnevice, a pitanje CO2 neutralnosti nameće se kao ključna tema kao odgovor na klimatske promjene. Greencajt Festival ne samo da postavlja standarde u industriji, već i prepoznaje važnost usklađivanja sa suvremenim izazovima, stvarajući put prema […]

Read More
Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice
Fashion & Beauty Health Flow

Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice

Većina nas razmišlja o zaštiti kože od sunca samo tijekom ljeta. No, UV zrake mogu oštetiti kožu tijekom cijele godine, čak i za oblačnih dana. Stoga je važno osigurati zaštitu ne samo ljeti, već svakodnevno. Lice, ruke i dekolte najviše su izloženi suncu, pa dugotrajna izloženost može imati negativne posljedice. Eucerin Sun zaštita kože lica […]

Read More
Greencajt atmosfera
Health Flow

Greencajt festival najavljuje nove programske zvijezde!

         Malo više od mjesec dana dijeli nas do početka četvrtog Greencajta, najvećeg regionalnog festivala održivosti koji će okupiti brojne domaće i međunarodne stručnjake iz različitih ESG područja djelovanja. Brojne teme bit će aktualizirane kako bi čuli razmišljanja i potaknuli raspravu između velikog broja govornika koji će sudjelovati na konferenciji. Jedan od njih je Søren […]

Read More