Želite cheesecake tortu koja ne zahtjeva pečenje, jednostavnu za pripremiti a jakooo finu?
Imamo recept za vas, torta koju ćete nakon prvog kušanja, uvijek poželjeti imati “na hladnom”.
Cheesecake tortu sa Lino Ladom, koju vam danas nudimo jednostavno je pripremiti. Pravi je izbor ako ste početnik i želite impresionirati svoje goste.
No i ako ste vješti u kuhinji, ali jednostavno nemate puno vremena – ovu finu tortu možete brzinski “zmiksati” i navečer nakon posla.
Sigurno će vas raspoložiti pogled na finu kremastu deliciju kada ujutro zavirite u hladnjak.
Garantiramo uspjeh, i fini rezultat.
Sastojci :
- Keks mljeveni 400g
- LinoLada duo 300g (ili drugi čoko namaz)
- Maslac 150-200g
- Šećer u prahu 100g
- Vrhnje za šlag 500ml
- Mascarpone sir (ili drugi kremasti sir) 500g
- Kakao za posipanje
1. Pripremite kalup za tortu ( stavite na dno masni papir)
2. U smjesu mljevenog keksa dodajte rastopljeni maslac, i jednu veliku žlicu čokoladnog namaza. Izmješajte rukom.
3. Stavite mješavinu u kalup te ga izravnajte i utisnite čašom ravnog dna.
4. Izmiksajte šlag u visokoj posudi, te odvojite 2/3 smjese.
5. U 1/3 smjese šlaga dodajte sir, 2 velike žlice šećera u prahu i čokoladni namaz. Sve iz izmiksajte mikserom ili pijenjačom.
6. Na podlogu od keksa stavite prvo kremu sa sirom a zatim i šlag koji ste prethodno odvojili.
7. Pospite čokoladom, kakaom ili npr. orasima
Ohladite da se krema dobro stisne i poslužite uz prvu jutarnju kavu.
Bon Appetit!
Tekst/Foto : Andreja Rezniček Mehun