Cheesecake sa Lino Ladom

Cheesecake

Želite cheesecake tortu koja ne zahtjeva pečenje, jednostavnu za pripremiti a jakooo finu?

Imamo recept za vas, torta koju ćete nakon prvog kušanja, uvijek poželjeti imati “na hladnom”.

Cheesecake tortu sa Lino Ladom, koju vam danas nudimo jednostavno je pripremiti. Pravi je izbor ako ste početnik i želite impresionirati svoje goste. 

No i ako ste vješti u kuhinji, ali jednostavno nemate puno vremena – ovu finu tortu možete brzinski “zmiksati” i navečer nakon posla.

Sigurno će vas raspoložiti pogled na finu kremastu deliciju kada ujutro zavirite u hladnjak.

Garantiramo uspjeh, i fini rezultat. 

Cheesecake

Sastojci :

  • Keks mljeveni 400g
  • LinoLada duo 300g (ili drugi čoko namaz)
  • Maslac 150-200g
  • Šećer u prahu 100g
  • Vrhnje za šlag 500ml
  • Mascarpone sir (ili drugi kremasti sir) 500g
  • Kakao za posipanje

1. Pripremite kalup za tortu ( stavite na dno masni papir)

2. U smjesu mljevenog keksa dodajte rastopljeni maslac, i jednu veliku žlicu čokoladnog namaza. Izmješajte rukom.

3. Stavite mješavinu u kalup te ga izravnajte i utisnite čašom ravnog dna.

4. Izmiksajte šlag u visokoj posudi, te odvojite 2/3 smjese.

5. U 1/3 smjese šlaga dodajte sir, 2 velike žlice šećera u prahu i čokoladni namaz. Sve iz izmiksajte mikserom ili pijenjačom.

6. Na podlogu od keksa stavite prvo kremu sa sirom a zatim i šlag koji ste prethodno odvojili. 

7. Pospite čokoladom, kakaom ili npr. orasima

Ohladite da se krema dobro stisne i poslužite uz prvu jutarnju kavu. 

Cheesecake

Bon Appetit! 

Tekst/Foto : Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Gastro Moj Zagreb

Baš Naš Sunset stigao je na Bundek i osvojio publiku

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj nije mogao bolje početi! Festival koji već sedam godina osvaja posjetitelje i društvene mreže, već je otvorenjem nove sezone pokazao zašto ga smatraju festivalom najbolje atmosfere. Brojni posjetitelji jedva su dočekali […]

Read More
ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU JYSK
Gastro

ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU OD BAMBUSA I KARTONA

U susret Dana planete Zemlje JYSK je predstavio prijenosni roštilj za jednokratnu upotrebu s manjom emisijom CO2 JYSKova sustavna briga o okolišu rezultirala je roštiljem za jednokratnu upotrebu CASUS. CASUS je izrađen isključivo od prirodnih materijala kao što su drvo, bambus, karton i lava kamenje. Uz iznimku kamenja lave, koje može pridonijeti plodnosti tla, cijeli […]

Read More
De'Longhi Eletta Explore
Gastro

Idemo na kavu nikad više neće značiti isto

Hrvatskim kavoljupcima predstavljen je aparat za kavu koji priprema popularne cold brew specijalitete koje će obožavati ovog proljeća U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi uz zvukove violine otvorena je sezona uživanja u koktelima od kave. Za to je zaslužan De’Longhi, poznati talijanski brend vrhunskih uređaja za kavu koji je u zagrebačkom restoranu Eateria predstavio novi i […]

Read More