Cheesecake sa Lino Ladom

Cheesecake

Želite cheesecake tortu koja ne zahtjeva pečenje, jednostavnu za pripremiti a jakooo finu?

Imamo recept za vas, torta koju ćete nakon prvog kušanja, uvijek poželjeti imati “na hladnom”.

Cheesecake tortu sa Lino Ladom, koju vam danas nudimo jednostavno je pripremiti. Pravi je izbor ako ste početnik i želite impresionirati svoje goste. 

No i ako ste vješti u kuhinji, ali jednostavno nemate puno vremena – ovu finu tortu možete brzinski “zmiksati” i navečer nakon posla.

Sigurno će vas raspoložiti pogled na finu kremastu deliciju kada ujutro zavirite u hladnjak.

Garantiramo uspjeh, i fini rezultat. 

Cheesecake

Sastojci :

  • Keks mljeveni 400g
  • LinoLada duo 300g (ili drugi čoko namaz)
  • Maslac 150-200g
  • Šećer u prahu 100g
  • Vrhnje za šlag 500ml
  • Mascarpone sir (ili drugi kremasti sir) 500g
  • Kakao za posipanje

1. Pripremite kalup za tortu ( stavite na dno masni papir)

2. U smjesu mljevenog keksa dodajte rastopljeni maslac, i jednu veliku žlicu čokoladnog namaza. Izmješajte rukom.

3. Stavite mješavinu u kalup te ga izravnajte i utisnite čašom ravnog dna.

4. Izmiksajte šlag u visokoj posudi, te odvojite 2/3 smjese.

5. U 1/3 smjese šlaga dodajte sir, 2 velike žlice šećera u prahu i čokoladni namaz. Sve iz izmiksajte mikserom ili pijenjačom.

6. Na podlogu od keksa stavite prvo kremu sa sirom a zatim i šlag koji ste prethodno odvojili. 

7. Pospite čokoladom, kakaom ili npr. orasima

Ohladite da se krema dobro stisne i poslužite uz prvu jutarnju kavu. 

Cheesecake

Bon Appetit! 

Tekst/Foto : Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More
Gastro Life & Style Moj Zagreb

Ovu subotu Britanski trg postaje plesni podij, ne propustite RNB Confusion spektakl!

U subotu 16.12. od 18 sati RNB Confusion organizira adventsko druženje i ples na otvorenom – Britanac Block Party Ove godine proslavili su 20 godina postojanja, a samo u ovoj godini s njima je plesalo preko 15 000 mladih i gostovali su na najvećim regionalnim festivalima poput Exit, Weekend Media, LMF-a i Sea Stara. Riječ […]

Read More
BOOGIE LAB advent zagreb
Gastro Moj Zagreb

BOOGIE LAB KUĆICE HIT SU OVOG ADVENTA

KRONUTE I KROŠTULE ZAVOLJET ĆEMO NA PRVU Zagrebački Advent ove je godine bogatiji no ikada. Dvije nove lokacije posljednjih dana privlače pažnju, a kronuti i kroštule Boogie Laba već su postali hit koji želimo odmah probati. Na Fuliranju na Strossmayerovom trgu te na Zrinjevcu po prvi ćemo puta uživati u novim gastro hitovima. Kronut je […]

Read More