Greencajt festival najavljuje nove programske zvijezde!

Greencajt atmosfera

         Malo više od mjesec dana dijeli nas do početka četvrtog Greencajta, najvećeg regionalnog festivala održivosti koji će okupiti brojne domaće i međunarodne stručnjake iz različitih ESG područja djelovanja. Brojne teme bit će aktualizirane kako bi čuli razmišljanja i potaknuli raspravu između velikog broja govornika koji će sudjelovati na konferenciji.

Greencajt_Søren Hermansen

Jedan od njih je Søren Hermansen, dobitnik okolišne “Nobelove nagrade” i Eco-Heroj prema časopisu TIME, koji će održati predavanje pod nazivom “A Little Piece of Island that changes the Game for the Planet”. Hermansen će nas provesti kroz inspirativnu priču o Samsøu, malom danskom otoku koji je postao svjetsko energetsko čudo zahvaljujući vizionarskoj snazi njegovog direktora, Sørena Hermansena. Otkrijte kako je ovaj mali otok postao simbol obnovljive energije i kako je lokalna zajednica postala ključni igrač u tom trijumfu.

Greencajt_Douglas McMaster

U Zagreb stiže i Douglas McMaster, vlasnik londonskog Silo restorana, prvog zero waste restorana u svijetu, i donosi nam revolucionarnu viziju hrane bez otpada. Pod naslovom “Waste is a failure of imagination!”, McMaster će podijeliti svoje iskustvo i pokazati kako je moguće voditi restoran bez stvaranja otpada, ističući važnost lokalno proizvedenih namirnica i inovativnih praksi u gastronomiji. A možemo li doista reciklirati sve namirnice? Douglas McMaster nas uvjerava da je to moguće.

Marina Spadafora, Fair Fashion ambasadorica održive mode i poznata modna dizajnerica, potaknut će nas da razmislimo o održivosti u modnoj industriji. Pod nazivom “The revolution starts from your wardrobe!”, Spadafora će nas inspirirati svojom vizijom održive mode i otkriti kako smanjiti negativni utjecaj modne industrije na okoliš, potičući nas na promjenu u načinu razmišljanja i djelovanja. Kako ovu industriju učiniti održivom, saznajte od Marine i zarazite se njezinom neiscrpnom energijom i postignućima u zaštiti okoliša.

Greencajt festival održat će se od 22. do 24. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu. Ne propustite priliku pridružiti se ovom inspirativnom događaju i čuti razmišljanja koja vode prema održivijoj budućnosti. Early Bird ulaznice za konferenciju dostupne su do 15. travnja na službenoj stranici. Sve informacije i vijesti o Greencajt festivalu dostupne su na: Greencajt.hr , Greencajt FB, Greencajt IG.

 

Možda će te zanimati

1_Greencajt konferencija
Health Flow

Greencajt postaje prvi ugljično neutralan festival!

U doba rastuće digitalne pismenosti, svijest o opasnostima od cyber prijetnji postaje bitnija nego ikada. AI tehnologija ubrzano postaje dio svakodnevice, a pitanje CO2 neutralnosti nameće se kao ključna tema kao odgovor na klimatske promjene. Greencajt Festival ne samo da postavlja standarde u industriji, već i prepoznaje važnost usklađivanja sa suvremenim izazovima, stvarajući put prema […]

Read More
Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice
Fashion & Beauty Health Flow

Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice

Većina nas razmišlja o zaštiti kože od sunca samo tijekom ljeta. No, UV zrake mogu oštetiti kožu tijekom cijele godine, čak i za oblačnih dana. Stoga je važno osigurati zaštitu ne samo ljeti, već svakodnevno. Lice, ruke i dekolte najviše su izloženi suncu, pa dugotrajna izloženost može imati negativne posljedice. Eucerin Sun zaštita kože lica […]

Read More
ben fogle greencajt
Blog Health Flow Moj Zagreb

Ben Fogle dolazi u Hrvatsku!

Globalno poznati istraživač i tv zvijezda, ovogodišnji je govornik na Greencajt festivalu.   Britanski televizijski novinar svjetskog glasa, istraživač i autor, Ben Fogle, prvo je veliko programsko ime koje najavljuje četvrti Greencajt festival u Zagrebu. Festival koji je postao sinonim za promicanje održivosti i zelene budućnosti, ugostit će Foglea kao jednog od ključnih govornika koji […]

Read More