Mali veliki koraci

Na kraju sve zvijezde ostanu bez goriva.

Naše će Sunce umrijeti, baš kao i milijuni njegove braće i sestara prije.
Bez obzira na naše postupke i uvjerenja, VRIJEME će na kraju imati posljednju riječ.

Pa u čemu je poanta?
Zašto pokušavati ako na kraju svi i sve nestanu?
NADA!

Ponuditi ugodno okruženje za sadašnje i buduće generacije koje će omogućiti svim vrstama da se razmnožavaju i dijele znanje u miru.

Da bismo to učinili, naš je cilj civilizacije težiti ka napretku tako da omogucimo pristup obrazovanju svim ljudima – što će rezultirati ekološkom sviješću koja će osigurati Planetu Zemlju kao pogodno stanište za marljivu i inteligentnu nekolicinu koja će nas sve voditi prema pionirskim destinacijama.

Održavanjem odgovornog načina života proširujemo ugodno stanište planete Zemlje koja će doći do svog kraja, prije ili kasnije.
Nudimo više vremena onim generacijama koje tek dolaze.

No, na nama je hoće li se to dogoditi za 40 tisuća ili 40 milijardi godina.
Ne isključujemo ono malo sreće u izbjegavanju zemaljskih i vanzemaljskih iznenađenja, ali uistinu sićušnu dozu ako uzmete u obzir veličinu univerzalnog igrališta.

Koliko god da smo pokušali podijeliti znanost od duhovnosti u nekom trenutku to postaje nemoguće, jer NADA postaje jedina stvar koja se može boriti protiv VREMENA.
Ta velika, ali sigurna nepoznanica… VRIJEME.

Dakle, prije nego što sljedeći put doprinesemo minimalnom onečišćenju uzrokovanom našim ugodnim životnim stilom, pomislite da to pridonosi odgađanju napretka u šansi čovječanstva za kolonizaciju svemira.”

Napisao : Vicenco  ‘Enzo’ Matijaca 

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Festival zdravlja
Health Flow Moj Zagreb

Zagrepčani uživali na trećem Festivala zdravlja uz poruku #uspori

Brojni posjetitelji protekli su vikend u Maksimiru iskoristili priliku da uz brojne radionice, panel-diskusije, savjetovanja s liječnicima i druženje na prekrasnoj livadi ispred Vidikovca provjere ili poboljšaju svoje zdravstveno stanje na trećem Festivalu zdravlja. Program je otvoren u petak zanimljivim panelom Ljepota u službi zdravlja, a otvorenju i koktel zabavi s prekrasnim pogledom na maksimirsku […]

Read More
Klimatska dijeta
Blog Health Flow

Znate li što je Klimatska dijeta?

Donosimo pojašnjenje ekološki prihvatljivog pristupa prehrani Život danas sve je više (opravdano) usmjeren prema spoznaji da ekologija nije ”nešto što treba doći na red”, nego hitna potreba. Ekologija nas mora zaokupiti, i usmjeriti prema problemima o kojima se još kao društvo nismo dovoljno osvijestili. Sve glasnije su poruke ekologa, i znanstvenika, te upozorenja da već […]

Read More
Greencajt festival
Blog Health Flow Moj Zagreb

Poznati svjetski govornici dolaze na pozornicu Greencajt festivala

Bivši savjetnik predsjednika Billa Clintona za klimatske promjene, sustainability managerica L’Oreala za cijelu Europu te najmlađa avanturistica koja je osvojila Mount Everest i Sjeverni pol neki su od protagonisti ovogodišnje Greencajt konferencije Najveći zeleni festival u regiji, od 2. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu, ugostit će […]

Read More