5 najčešćih problema zbog kojih roditelji ulaze u konflikt s djecom

5 najčešćih problema zbog kojih roditelji ulaze u konflikt s djecom
 
Sjeti se onog dana kada si s nestrpljenjem i uzbuđenošću čekala svoje malo klupko puno ljubavi.Nakon poroda tu je bilo brdo emocija, sreće i straha, ali zahvalnosti jer si postala majka.

 

Sjećam se sebe, prije nego li sam postala majka. Toliko sam željela svoju djecu. Kad su mi sa 18 godina liječnici rekli da neću imati djecu zbog zdravstvenih problema kao da mi se urušio svijet. Dok su drugi razmišljali o zabavi i druženju, ja sam samo željela imati svoju obitelj.

Srećom, ipak je neko čudo napravilo svoje i ja sam s 19 godina ostala prvi put trudna – prirodno :-).

S 20 godina bila sam majka prvi put, i uz to studentica, s 21. već i drugi put majka.

Sanjala sam kako će me majčinstvo upotpuniti, kako ću biti majka koja nikad neće vikati, udariti, svađati se. Cvjetat će ružice i sve će biti sjajno.

Do dana kad mi se u glavi nije poremetio onaj sistem ružičastog svijeta, dok dečki nisu malo porasli pa su počeli vikati, udarati, svađati se. I odjednom shvatiš da ipak nije sve onako kako si ti to zamišljala u svojoj trudnoći – zar ne? Je li ti to poznat osjećaj?

Pa se pitaš gdje griješiš, što da radiš, kako da “popraviš” situaciju, što ne valja s tobom, što ne valja s njima.

Ulovi te umor i samo poželiš da odeš spavati i odspavaš u komadu bar 3 sata bez buđenja 3 sata je nekad majkama doista kao kraljevski tretman).

Smatraš da daješ sve od sebe, ali kao da se sve okreće proć od tebe? Pa se u tebi javi bezbroj pitanja i pokušaja koji se vrte u krug?

Smatram da smo svi roditelji prošli ili prolazimo ove faze.Radeći s roditeljima zadnjih 10 godina, i odgajajući svoje troje djece posljednjih 11 godina kao da sam napravila “eksperiment” vlastitog roditeljstva. Uz rad s roditeljima, shvatila sam da gotovo svi roditelji imaju iste izazove i to na minimalno 5 istih područja:

 

  1. ISPADI BIJESA
  2. NEPOŠTOVANJE i SVAĐA
  3. OVISNOST O EKRANIMA
  4. LAGANJE
  5. ANKSIOZNOST

Ovo su samo neki od najčešćih izazova s kojima se roditelji susreću bez obzira na dob djece.

Nedavno je moja mentorica doktorica Shefali Tsabary održala svoju radionicu u kojoj je pričala o izazovima roditeljstva i kako ih riješiti te je na Coaching Institutu kojeg trenutno završavam dala meni poticaj da i sama pričam o problemima s kojima sam se nekad i ja susretala i kako ih riješiti.

Upravo zato kreirala sam radionicu koju ću održati samo jednom putem Zooma uživo i to čak u trajanju od 3 sata.

Pokazat ću vam učinkovite strategije koje su pomogle meni kao mami da danas imam divan i povezujuć odnos s djecom, a isto tako koje su pomogle i stotinama roditelja s kojima sam u ovim godinama radila.

Na radionici ćete dobiti praktične korake koje možete iskoristiti u svojem domu, a u zadnjem dijelu radionice moći ćete postaviti i svoja pitanja.

KADA? Srijeda , 03. 02. 2022., 17 – 20 sati

GDJE? Platforma ZOOM

CIJENA? 250 kuna – 33€ 

DOSTUPNA JE I SNIMKA NAKON RADIONICE

PRIJAVI SE NA RADIONICU PUNU PRAKTIČNIH PRIMJERA

Jasmina Hadela

O meni

JASMINA – Centar za rani razvoj u djetinjstvu

 

https://www.jasminah.hr/

https://www.facebook.com/hadelajasmina/

https://www.instagram.com/jasmina_hadela/

https://www.youtube.com/channel/UCj5GV5fevZOJNg151CZXeNQ

Možda će te zanimati

Vječna Barbie
Kids Flow

Vječna Barbie

Na Američkom Međunarodnom sajmu igračaka u New Yorku, 9. ožujka 1959. prvi put je predstavljena lutka Barbie.Taj se datum često spominje kao službeni Barbiein rođendan. Ruth Handler inspiraciju za najpopularniju lutku svih vremena, dobila je gledajući svoju kćer Barbaru kako se igra papirnatim lutkicama. Većina lutki tog vremena nalikovale su na bebe i djecu, a Batbara […]

Read More
Dan ružičastih majica
Kids Flow

Dan ružičastih majica

Dan borbe protiv zlostavljanja je godišnji događaj koji se održava u Kanadi i drugim dijelovima svijeta, gdje ljudi nose košulje ružičaste boje kako bi se suprotstavili maltretiranju. Inicijativa je pokrenuta u Kanadi, gdje se svake godine održava posljednje srijede u veljači. Simbolika dana su ružičaste majice, a razlog tomu je životna priča dječaka koji je […]

Read More
Dav Pilkey: Čovpas i gospodar buha
Book Flow Kids Flow

Novi strip-roman o omiljenom junaku Čovpasu

Dav Pilkey: Čovpas i gospodar buha Od autora svjetskog hita „Kapetana Gaćeše“, dolazi peti nastavak hit-serije strip-romana o omiljenom junaku Čovpasu. Ova urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije otkriti da li je Čovpas je pronašao savršenog pomoćnika. Novi naslov „Čovpas i gospodar buha“ nije samo priča o dobru i zlu, […]

Read More