Počinje škola! Jeste li spremni?

Priprema za školu

Priprema za 1 razred

Vaše dijete uskoro čeka veliki dan početka škole? Uzbuđenje je tim veće ako kreće u prvi razred.
Prvog dana uzbuđeni prvašići upoznati će  svoju učiteljicu i nove prijatelje sa kojima će dijeliti školsku klupu. Također će se malo kroz zabavno druženje upoznati sa svojom školom i učionicom, a često stariji razredi pripreme i kakav program dobrodošlice.

Roditelji će pak imati obvezu nabavke školskih knjiga, te ostalo prema uputi razrednice, a u nekim slučajevima udžbenike djeca dobivaju besplatno u školi pod pokroviteljstvom grada.

Ove godine kako je već objavljeno škola počinje 05.Rujna a ako još niste pribavili sve evo nekoliko savjeta za roditelje, kako bi pripremili neophodne stvari za školu.

1. Ruksak
Danas je doista velik izbor torbe za školu, ali prvenstveno kod kupnje obratite pozornost da torba bude izdržljiva, sa dodatnim pretincima, od nepropusnog materijala i anatomski prilagođena djetetu.
Dobar izbor mogu biti i torbe sa kotačićima posebno ako će dijete samo ići u školu.
(prijedlog je da se u torbi nađu maramice, kakvo sredstvo za dezinfekciju, mali kišobran ili kabanica)

2. Boca za vodu i kutija za užinu
Iako većina škola osigurava obroke za djecu, boca za vodu (plastična, aluminij ali ne staklena) je obavezna, uz to zgodno je djetetu pripremiti i kakvu zgodnu (zdravu) grickalicu.
Predlažemo neko sezonsko voće, možda mrkvicu, energetski prutić ili kakav kreker.

3. Oprema za tjelesni odgoj i papuče
Uglavnom većina škola predlaže da se djeca za tjelesni odgoj presvuku u bijelu majicu, čiste tenisice za dvoranu te sportske hlačice ili trenirku za dječake, odnosno tajice za djevojčice.
Opremu najčešće djeca preko tjedna ostave u ormarićima u školi,te može poslužiti kao rezervna odjeća.
Također da bi se održao red i čistoća u školu je potrebno ponjeti papuče.

4. Set bilježnica, crtančica, pisančica, informativka,i likovna mapa.
Po početku škole učiteljica će roditeljima dati informaciju koje bilježnice trebaju nabaviti, te ih informirati što se od potrebnog nabavlja ili naručuje preko škole. (npr.likovna mapa)

5. Likovna kutija i pernica
Praktične likovne kutije koje su u raznim verzijama dostupne u knjižarama odličan su izbor za vaše mališane. Osim raznih bojica u njima se zna naći i pregača kako se mali umjetnici ne bi uprljali.


Likovnu kutiju (označite imenom svog djeteta), ali potrebne bojice i flomiće djeca će pronaći i u pernici koja treba biti što bolje opremljena. (Škare, ljepilo, gumica, šiljilo, ravnalo i sl.)

Ono najvažnije ipak je želja za učenjen, prije početka škole ohrabrite svoje dijete, te mu prenesite sve pozitivne strane ovog novog važnog koraka u njihovom životu.

Sretno prvašići, roditelji samo hrabro !

Napisala : Andreja Rezniček Mehun @boxy.digital

Možda će te zanimati

Dalmaland Fun Park
Kids Flow Rent & Travel

ZABAVA SE NASTAVLJA U DALMALANDU-PRIDRUŽI SE ZABAVI ZA KRAJ SEZONE!

Dalmaland Fun Park Zabava se nastavlja – i dalje uživamo u ljetnoj čaroliji, ali s novim twistom!  Novo radno vrijeme, postsezonske cijene i novi vikend događaji!  Spremni za još adrenalina, osvježenja i dodatnih prilika za stvaranje nezaboravnih uspomena? Ovog vikenda Dalmaland je spreman za naj-FUN verziju tebe!  Jer, znate što?! Sve je u znaku ZABAVE […]

Read More
Velika seka sveznalica maja šuput fisher & price
Kids Flow

FISHER-PRICE PREDSTAVIO
SURADNJU VELIKE SEKE SVEZNALICE I MAJE ŠUPUT

Maja Šuput je prva poznata osoba na svijetu koja je posudila glas jednoj od najpopularnijih dječjih igračaka na svijetu – Velikoj Seki Sveznalici. Najdraža bebina igračka sada je još veća i namijenjena je djeci u dobi od 18 do 36 mjeseci. Glas Maje Šuput, pjevačice i vlasnice brenda Majushka, djecu vodi u svladavanje motoričkih vještina, […]

Read More
Lidl skuhaj priče svoje
Book Flow Gastro Kids Flow

SKUHAJ PRIČE SVOJE

Lidlov novi program lojalnosti – personalizirana dječja kuharica Trgovački lanac Lidl Hrvatska predstavio je suradnju s Tvornicom snova na projektu Skuhaj priče svoje – pričo-kuharica. Riječ je o jedinstvenoj personaliziranoj knjizi za djecu koju će Lidlovi kupci moći preuzeti besplatno uz sakupljanje bodova uz kupnju. Princip skupljanja bodova je jako jednostavan – svi oni koji […]

Read More