Počinje škola! Jeste li spremni?

Priprema za školu

Priprema za 1 razred

Vaše dijete uskoro čeka veliki dan početka škole? Uzbuđenje je tim veće ako kreće u prvi razred.
Prvog dana uzbuđeni prvašići upoznati će  svoju učiteljicu i nove prijatelje sa kojima će dijeliti školsku klupu. Također će se malo kroz zabavno druženje upoznati sa svojom školom i učionicom, a često stariji razredi pripreme i kakav program dobrodošlice.

Roditelji će pak imati obvezu nabavke školskih knjiga, te ostalo prema uputi razrednice, a u nekim slučajevima udžbenike djeca dobivaju besplatno u školi pod pokroviteljstvom grada.

Ove godine kako je već objavljeno škola počinje 05.Rujna a ako još niste pribavili sve evo nekoliko savjeta za roditelje, kako bi pripremili neophodne stvari za školu.

1. Ruksak
Danas je doista velik izbor torbe za školu, ali prvenstveno kod kupnje obratite pozornost da torba bude izdržljiva, sa dodatnim pretincima, od nepropusnog materijala i anatomski prilagođena djetetu.
Dobar izbor mogu biti i torbe sa kotačićima posebno ako će dijete samo ići u školu.
(prijedlog je da se u torbi nađu maramice, kakvo sredstvo za dezinfekciju, mali kišobran ili kabanica)

2. Boca za vodu i kutija za užinu
Iako većina škola osigurava obroke za djecu, boca za vodu (plastična, aluminij ali ne staklena) je obavezna, uz to zgodno je djetetu pripremiti i kakvu zgodnu (zdravu) grickalicu.
Predlažemo neko sezonsko voće, možda mrkvicu, energetski prutić ili kakav kreker.

3. Oprema za tjelesni odgoj i papuče
Uglavnom većina škola predlaže da se djeca za tjelesni odgoj presvuku u bijelu majicu, čiste tenisice za dvoranu te sportske hlačice ili trenirku za dječake, odnosno tajice za djevojčice.
Opremu najčešće djeca preko tjedna ostave u ormarićima u školi,te može poslužiti kao rezervna odjeća.
Također da bi se održao red i čistoća u školu je potrebno ponjeti papuče.

4. Set bilježnica, crtančica, pisančica, informativka,i likovna mapa.
Po početku škole učiteljica će roditeljima dati informaciju koje bilježnice trebaju nabaviti, te ih informirati što se od potrebnog nabavlja ili naručuje preko škole. (npr.likovna mapa)

5. Likovna kutija i pernica
Praktične likovne kutije koje su u raznim verzijama dostupne u knjižarama odličan su izbor za vaše mališane. Osim raznih bojica u njima se zna naći i pregača kako se mali umjetnici ne bi uprljali.


Likovnu kutiju (označite imenom svog djeteta), ali potrebne bojice i flomiće djeca će pronaći i u pernici koja treba biti što bolje opremljena. (Škare, ljepilo, gumica, šiljilo, ravnalo i sl.)

Ono najvažnije ipak je želja za učenjen, prije početka škole ohrabrite svoje dijete, te mu prenesite sve pozitivne strane ovog novog važnog koraka u njihovom životu.

Sretno prvašići, roditelji samo hrabro !

Napisala : Andreja Rezniček Mehun @boxy.digital

Možda će te zanimati

Marsupia ljetni kampovi
Kids Flow Moj Zagreb

Marsupia ljetni kampovi

Zašto su kampovi dobri za djecu Postoji više razloga zašto omogućiti djetetu boravak u kampu, bilo na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Boravak u kampu odlična je prilika za druženje s vršnjacima i upoznavanje novih prijatelja. U kampu su djeca u sigurnim rukama i pod vodstvom stručnih osoba, te imaju jedinstvenu priliku isprobati razne igre […]

Read More
Kids Flow Moj Zagreb

Sve više i više zaposlenih roditelja suočava se s istim pitanjem tijekom školskih praznika – kuda s djetetom? MI IMAMO ODGOVOR!

ZAŠTO BAŠ PLES? Dokazano je da ples i pokret potiču: motorički razvoj zdravi razvoj tijela nevjerojatno razvijanje novih sinapsi pri kretanju razvoj inteligencije, kreativnosti, samosvjesnosti i samopouzdanja toleranciju u društvu i prihvaćanje smanjenje inertnosti i nasilja otvaranje prostora za izražavanje osjećaja koje su djeca u dobi kad odrastaju i sazrijevaju u nemogućnosti izraziti riječima Prednosti […]

Read More
Kids Flow Moj Zagreb

Upozorenje! Dan ti uskoro postaje sjajan!

Od travnja ove godine Zagreb je postao bogatiji za još jedno cool mjesto – zabavni park MARSUPIA. U Marsupiji možeš slobodno raditi sve što te ludo zabavlja – slam dunkati, penjati se po stijeni, gađati laserom, skakati kao klokan na trampolinu, vrištati od smijeha. Ovdje postoji samo jedno pravilo – da se zabavljaš koliko želiš. Carstvo […]

Read More