Imena idealna za bebe rođene u jesen

Ukoliko ste u slatkom iščekivanju, i u vašu obitelj uskoro stiže prinova, jedna od najvažnijih odluka, odabir je imena za vašu bebu.
Odabir pravog imena igra važnu ulogu u odrastanju djeteta, čini dio identiteta svake osobe, te može biti izvor samopouzdanja.

Roditelji kod odabira imena polaze od raznih kriterija.. Odabiru ime koje ih podsjeća na omiljeni cvijet (Iris, Ruža..), ili će favorit biti zanimljivo ime koje pršti pozitivom (Sunčana, Iskra, Divna…). Mnogi će se okrenuti tradiciji (Domagoj, Tomislav, Marija…), a u zadnje vrijeme i strana imena nalaze svoje obožavatelje (Erin, Devon, Raul…itd)

Imena bebe jesen

Neki “novi” roditelji se možda odluče prenjeti ime voljenog oca na svog sina, ili će imenom majci (baki,djedu) odati počast.

Svaki roditelj želi da mu je dijete zdravo i snažno, pa će možda odabrati ime koje predstavlja upravo tu snagu koju žele da dijete posjeduje. (Npr.Leon (Lav), Maks, Vuk).

Danas smo odlučili ponuditi malo inspiracije onima koji žele povezati Jesen kao vrijeme kada beba dolazi na svijet, i dati ime koje je posebno, lijepo, znakovito i “jesensko”.

Imena bebe jesen

Evo nekoliko naših prijedloga;

Rujana
Očekujete li djevojčicu u Rujnu, prekrasno ime Rujana možda će vas osvojiti. Rujan tipično označavaju boje crvena, žuta a ako su vam to omiljene boje eto još razloga za odabir.

Dunja
Ovo mirisno voće povezano je uz jesensko vrijeme, a ime nosi posebnu toplinu i nježnost u sebi. Dunja se ujedno naziva i voćem plodnosti.

Grozdana
Ovo ime podsjeća nas odmah na grožđe i nektare prirode, te plodnost koju u vinogradina otkrivamo u jesen.

Jasenko (Jasen)
Evo jednog imena za dječaka, iako naravno postoji i verzija za djevojčice Jasenka.
Ime je povijesno, te se nadovezuje na staroslavenski narod koji je poštivao stabla i vjerovao da nas štite, te čuvaju duše predaka.

Javor
Također staro slavensko ime koje se povezuje sa dostojanstvom i dobrotom. Stablo Javora u jesen krase divne jesenje boje.

Spomenut ćemo i neka strana (engl.) imena koja su svojim značenjem također povezana uz godišnje doba Jesen.
Amber, Hazel, Viola, Apple, Cedar, Forrest, Leif…

Ako je ternin blizu, a vi ste još neodlučni, budite bez brige jer kada malo klupko sreće primite u ruke, możda vam inspiracija dođe baš u tom trenutku.

TheFlow extra tip ; Koliko god da vam se neko ime sviđa dosta je važno i da dobro paše uz prezime, pa i o tome povedite računa prilikom odabira.

TheFlow.hr
Andreja Rezniček Mehun
Slike Pikwizard, Burst

Možda će te zanimati

Priprema za školu
Kids Flow

Počinje škola! Jeste li spremni?

Priprema za 1 razred Vaše dijete uskoro čeka veliki dan početka škole? Uzbuđenje je tim veće ako kreće u prvi razred.Prvog dana uzbuđeni prvašići upoznati će  svoju učiteljicu i nove prijatelje sa kojima će dijeliti školsku klupu. Također će se malo kroz zabavno druženje upoznati sa svojom školom i učionicom, a često stariji razredi pripreme […]

Read More
Marsupia ljetni kampovi
Kids Flow Moj Zagreb

Marsupia ljetni kampovi

Zašto su kampovi dobri za djecu Postoji više razloga zašto omogućiti djetetu boravak u kampu, bilo na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Boravak u kampu odlična je prilika za druženje s vršnjacima i upoznavanje novih prijatelja. U kampu su djeca u sigurnim rukama i pod vodstvom stručnih osoba, te imaju jedinstvenu priliku isprobati razne igre […]

Read More
Kids Flow Moj Zagreb

Sve više i više zaposlenih roditelja suočava se s istim pitanjem tijekom školskih praznika – kuda s djetetom? MI IMAMO ODGOVOR!

ZAŠTO BAŠ PLES? Dokazano je da ples i pokret potiču: motorički razvoj zdravi razvoj tijela nevjerojatno razvijanje novih sinapsi pri kretanju razvoj inteligencije, kreativnosti, samosvjesnosti i samopouzdanja toleranciju u društvu i prihvaćanje smanjenje inertnosti i nasilja otvaranje prostora za izražavanje osjećaja koje su djeca u dobi kad odrastaju i sazrijevaju u nemogućnosti izraziti riječima Prednosti […]

Read More