Imena idealna za bebe rođene u jesen

Ukoliko ste u slatkom iščekivanju, i u vašu obitelj uskoro stiže prinova, jedna od najvažnijih odluka, odabir je imena za vašu bebu.
Odabir pravog imena igra važnu ulogu u odrastanju djeteta, čini dio identiteta svake osobe, te može biti izvor samopouzdanja.

Roditelji kod odabira imena polaze od raznih kriterija.. Odabiru ime koje ih podsjeća na omiljeni cvijet (Iris, Ruža..), ili će favorit biti zanimljivo ime koje pršti pozitivom (Sunčana, Iskra, Divna…). Mnogi će se okrenuti tradiciji (Domagoj, Tomislav, Marija…), a u zadnje vrijeme i strana imena nalaze svoje obožavatelje (Erin, Devon, Raul…itd)

Imena bebe jesen

Neki “novi” roditelji se možda odluče prenjeti ime voljenog oca na svog sina, ili će imenom majci (baki,djedu) odati počast.

Svaki roditelj želi da mu je dijete zdravo i snažno, pa će možda odabrati ime koje predstavlja upravo tu snagu koju žele da dijete posjeduje. (Npr.Leon (Lav), Maks, Vuk).

Danas smo odlučili ponuditi malo inspiracije onima koji žele povezati Jesen kao vrijeme kada beba dolazi na svijet, i dati ime koje je posebno, lijepo, znakovito i “jesensko”.

Imena bebe jesen

Evo nekoliko naših prijedloga;

Rujana
Očekujete li djevojčicu u Rujnu, prekrasno ime Rujana možda će vas osvojiti. Rujan tipično označavaju boje crvena, žuta a ako su vam to omiljene boje eto još razloga za odabir.

Dunja
Ovo mirisno voće povezano je uz jesensko vrijeme, a ime nosi posebnu toplinu i nježnost u sebi. Dunja se ujedno naziva i voćem plodnosti.

Grozdana
Ovo ime podsjeća nas odmah na grožđe i nektare prirode, te plodnost koju u vinogradina otkrivamo u jesen.

Jasenko (Jasen)
Evo jednog imena za dječaka, iako naravno postoji i verzija za djevojčice Jasenka.
Ime je povijesno, te se nadovezuje na staroslavenski narod koji je poštivao stabla i vjerovao da nas štite, te čuvaju duše predaka.

Javor
Također staro slavensko ime koje se povezuje sa dostojanstvom i dobrotom. Stablo Javora u jesen krase divne jesenje boje.

Spomenut ćemo i neka strana (engl.) imena koja su svojim značenjem također povezana uz godišnje doba Jesen.
Amber, Hazel, Viola, Apple, Cedar, Forrest, Leif…

Ako je ternin blizu, a vi ste još neodlučni, budite bez brige jer kada malo klupko sreće primite u ruke, możda vam inspiracija dođe baš u tom trenutku.

TheFlow extra tip ; Koliko god da vam se neko ime sviđa dosta je važno i da dobro paše uz prezime, pa i o tome povedite računa prilikom odabira.

TheFlow.hr
Andreja Rezniček Mehun
Slike Pikwizard, Burst

Možda će te zanimati

Dalmaland Fun Park
Kids Flow Rent & Travel

ZABAVA SE NASTAVLJA U DALMALANDU-PRIDRUŽI SE ZABAVI ZA KRAJ SEZONE!

Dalmaland Fun Park Zabava se nastavlja – i dalje uživamo u ljetnoj čaroliji, ali s novim twistom!  Novo radno vrijeme, postsezonske cijene i novi vikend događaji!  Spremni za još adrenalina, osvježenja i dodatnih prilika za stvaranje nezaboravnih uspomena? Ovog vikenda Dalmaland je spreman za naj-FUN verziju tebe!  Jer, znate što?! Sve je u znaku ZABAVE […]

Read More
Velika seka sveznalica maja šuput fisher & price
Kids Flow

FISHER-PRICE PREDSTAVIO
SURADNJU VELIKE SEKE SVEZNALICE I MAJE ŠUPUT

Maja Šuput je prva poznata osoba na svijetu koja je posudila glas jednoj od najpopularnijih dječjih igračaka na svijetu – Velikoj Seki Sveznalici. Najdraža bebina igračka sada je još veća i namijenjena je djeci u dobi od 18 do 36 mjeseci. Glas Maje Šuput, pjevačice i vlasnice brenda Majushka, djecu vodi u svladavanje motoričkih vještina, […]

Read More
Lidl skuhaj priče svoje
Book Flow Gastro Kids Flow

SKUHAJ PRIČE SVOJE

Lidlov novi program lojalnosti – personalizirana dječja kuharica Trgovački lanac Lidl Hrvatska predstavio je suradnju s Tvornicom snova na projektu Skuhaj priče svoje – pričo-kuharica. Riječ je o jedinstvenoj personaliziranoj knjizi za djecu koju će Lidlovi kupci moći preuzeti besplatno uz sakupljanje bodova uz kupnju. Princip skupljanja bodova je jako jednostavan – svi oni koji […]

Read More