Imena idealna za bebe rođene u jesen

Ukoliko ste u slatkom iščekivanju, i u vašu obitelj uskoro stiže prinova, jedna od najvažnijih odluka, odabir je imena za vašu bebu.
Odabir pravog imena igra važnu ulogu u odrastanju djeteta, čini dio identiteta svake osobe, te može biti izvor samopouzdanja.

Roditelji kod odabira imena polaze od raznih kriterija.. Odabiru ime koje ih podsjeća na omiljeni cvijet (Iris, Ruža..), ili će favorit biti zanimljivo ime koje pršti pozitivom (Sunčana, Iskra, Divna…). Mnogi će se okrenuti tradiciji (Domagoj, Tomislav, Marija…), a u zadnje vrijeme i strana imena nalaze svoje obožavatelje (Erin, Devon, Raul…itd)

Imena bebe jesen

Neki “novi” roditelji se možda odluče prenjeti ime voljenog oca na svog sina, ili će imenom majci (baki,djedu) odati počast.

Svaki roditelj želi da mu je dijete zdravo i snažno, pa će možda odabrati ime koje predstavlja upravo tu snagu koju žele da dijete posjeduje. (Npr.Leon (Lav), Maks, Vuk).

Danas smo odlučili ponuditi malo inspiracije onima koji žele povezati Jesen kao vrijeme kada beba dolazi na svijet, i dati ime koje je posebno, lijepo, znakovito i “jesensko”.

Imena bebe jesen

Evo nekoliko naših prijedloga;

Rujana
Očekujete li djevojčicu u Rujnu, prekrasno ime Rujana možda će vas osvojiti. Rujan tipično označavaju boje crvena, žuta a ako su vam to omiljene boje eto još razloga za odabir.

Dunja
Ovo mirisno voće povezano je uz jesensko vrijeme, a ime nosi posebnu toplinu i nježnost u sebi. Dunja se ujedno naziva i voćem plodnosti.

Grozdana
Ovo ime podsjeća nas odmah na grožđe i nektare prirode, te plodnost koju u vinogradina otkrivamo u jesen.

Jasenko (Jasen)
Evo jednog imena za dječaka, iako naravno postoji i verzija za djevojčice Jasenka.
Ime je povijesno, te se nadovezuje na staroslavenski narod koji je poštivao stabla i vjerovao da nas štite, te čuvaju duše predaka.

Javor
Također staro slavensko ime koje se povezuje sa dostojanstvom i dobrotom. Stablo Javora u jesen krase divne jesenje boje.

Spomenut ćemo i neka strana (engl.) imena koja su svojim značenjem također povezana uz godišnje doba Jesen.
Amber, Hazel, Viola, Apple, Cedar, Forrest, Leif…

Ako je ternin blizu, a vi ste još neodlučni, budite bez brige jer kada malo klupko sreće primite u ruke, możda vam inspiracija dođe baš u tom trenutku.

TheFlow extra tip ; Koliko god da vam se neko ime sviđa dosta je važno i da dobro paše uz prezime, pa i o tome povedite računa prilikom odabira.

TheFlow.hr
Andreja Rezniček Mehun
Slike Pikwizard, Burst

Možda će te zanimati

Vječna Barbie
Kids Flow

Vječna Barbie

Na Američkom Međunarodnom sajmu igračaka u New Yorku, 9. ožujka 1959. prvi put je predstavljena lutka Barbie.Taj se datum često spominje kao službeni Barbiein rođendan. Ruth Handler inspiraciju za najpopularniju lutku svih vremena, dobila je gledajući svoju kćer Barbaru kako se igra papirnatim lutkicama. Većina lutki tog vremena nalikovale su na bebe i djecu, a Batbara […]

Read More
Dan ružičastih majica
Kids Flow

Dan ružičastih majica

Dan borbe protiv zlostavljanja je godišnji događaj koji se održava u Kanadi i drugim dijelovima svijeta, gdje ljudi nose košulje ružičaste boje kako bi se suprotstavili maltretiranju. Inicijativa je pokrenuta u Kanadi, gdje se svake godine održava posljednje srijede u veljači. Simbolika dana su ružičaste majice, a razlog tomu je životna priča dječaka koji je […]

Read More
Dav Pilkey: Čovpas i gospodar buha
Book Flow Kids Flow

Novi strip-roman o omiljenom junaku Čovpasu

Dav Pilkey: Čovpas i gospodar buha Od autora svjetskog hita „Kapetana Gaćeše“, dolazi peti nastavak hit-serije strip-romana o omiljenom junaku Čovpasu. Ova urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije otkriti da li je Čovpas je pronašao savršenog pomoćnika. Novi naslov „Čovpas i gospodar buha“ nije samo priča o dobru i zlu, […]

Read More