Važno je zvati se Kate ili Cate?

Jedna je rođena prije 45 god. u Readingu Engleska, zove se Kate Winslet, supruga je i majka troje djece. Također je i Oskarom nagrađena glumica. (pored Bafte, nagrade Empire, Zlatnog globusa, Grammy-ja itd.)

Cate Blanchett Kate Winslet

Nezaboravna je njezina uloga u bezvremenskom Titanicu, Ponosu i predrasudama, zatim filmovima poput, Put osolobođenja, Nebeska stvorenja, Steve Jobs, Krojačica, Sveti dim, Vječni sjaj nepobjedivog uma, kino hitu Različita ili romantičnom Ljubav i praznici. Lista je poduža, a Kate uvijek opravda povjerenje redatelja i kolega.

Cate Blanchett Kate Winslet

Leonardo di Caprio, partner iz filma Titanic već više od 20 godina smatra se njezinim najboljim prijateljem, te je među prvima čestitao kada je Kate osvojila svog prvog Oscara za ulogu u “Žena kojoj sam čitao” 2008god.

Privatno je sreću pronašla sa trećim suprugom Edwardom Abelom Smith-om, a ima troje djece iz prethodnih brakova.

Cate Blanchett Kate Winslet
Film The Dressmaker

Kate i odlično pjeva, pa se čak našla prilično visoko na europskim top ljestvicama sa singlom “What if” 2001. kada je zadivila publiku svojim “tajnim” talentom.

Stilski Kate je uvijek prvenstveno ženstvena i prirodna. Za crveni tepih uglavnom bira elegantne haljine koje prate liniju tijela.

Trenutno radi na projektu snimanja nastavaka velikog filmskog hita Avatar, koji se sa nestrpljenjem očekuje.

Film The Dressmaker

Drugoj, Cate Blanchett, domovina je Australija, i sa 51 godinom doista izgleda kao da prkosi vremenu.
Uz supruga Andrewa Uptona za kojeg se udala još 1997 odgaja četvero djece.
Cate zbog svoje ljepote, savršenih proporcija i tog nečeg “anđeoskog”, čest je odabir dizajnera kao “zaštitno lice” kozmetike, parfema i sl.Film The Dressmaker

A kako tek nabrojati sve uspješne filmove koje je snimila. Mi ćemo spomenuti neke u kojima je redakcija TheFlow-a posebno uživala.

Cate Blanchett Kate Winslet

Da li je itko drugi mogao tako savršeno odglumiti vilenjakinju? Stoga na popis stavljamo Lord of the Rings-povratak Kralja, zatim Elizabeta, Oceanovih 8, Carol, Dar, Kamo si otišla Bernadette?, Neobična priča o Benjaminu Buttonu, Nestale, i recimo Avijatičar za kojeg je primila i Oscara za najbolju sporednu ulogu 2005. Oscara za glavnu ulogu dobila je za film “Jasmine French” koji je napisao i režirao Woody Allen – 2014god.

Film Carol

Međutim popis nagrada, kao i filmskih naslova impresivan je i poduži. Pored nekoliko Zlatnih Globusa, British Choice Award, i drugih filmskih priznanja, nagrađena je i Australskim ordenom časti.

Cate je pak i priroda nagradila, pa poput najboljeg vina, sa godinama samo dobiva na kvaliteti.

Svako njezino pojavljivanje, na premijerana, festivalima ili bilo kojoj prigodi koja zahtjeva šetnju u svečanoj toaleti, ostavi bez daha. Cate obavezno završi na popisu najbolje odjevenih, jer ona je jedostavno apsolutna vladarica crvenog tepiha. Savršene haljine ponajboljih svjetskih dizajnera na njoj izgledaju još bolje nego na modnoj pisti.
Toliko karizme, i gracioznosti…

Može se reći da je doista malo glumica “ovakvog” kalibra.

Stoga rekli bi važno je zvati se Kate, ili Cate.
Kako god, obje su jednostavno fantastične.

Theflow
Pinterest photos
Marie Claire

Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Movie Flow

Top 10 muških likova povijesnih dramskih serija

Povijesne dramske serije sa glavnim junacima zbog kojih bi rado putovali kroz vrijeme Povijesne drame (Period drama) filmovi ili serije koje pričaju priču iz nekih davnih prošlih vremena, uvijek su zanimale publiku. Popularnost im niti danas ne opada, pa velike produkcijske kuće upravo na povijesnim serijama i filmovima stječu vojske poklonika. Protagonisti glavnih likova pak […]

Read More
animafest Zagreb
Moj Zagreb Movie Flow

31. SVJETSKI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA – ANIMAFEST ZAGREB 2021

U Swanky Monkey Gardenu održana je konferencija za medije uoči početka 31. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2021 koji se od 7. do 12. lipnja odvija u Kinu SC, Kinu Tuškanac, Teatru &TD, na Ljetnoj pozornici Tuškanac te na drugim gradskim lokacijama. Filmski program čini gotovo 350 filmova, gostuje više od 150 stranih […]

Read More
Movie Flow

Jeste li pratili seriju Euphoria?

Serija autora Sama Levinsona prati živote grupe srednjoškolaca u borbi sa životnim iskušenjima. Sirova i eksplicitna ovo nije sladunjava teen serija, već obiluje šokantnim obratima, i scenama, te kompleksnim likovima. Trenutno se može pogledati spec.epizoda serije na HBO te prva sezona koja ima 10 nastavaka. Fun Fact : Zendaya je za svoju ulogu Rue osvojila […]

Read More