Važno je zvati se Kate ili Cate?

Jedna je rođena prije 45 god. u Readingu Engleska, zove se Kate Winslet, supruga je i majka troje djece. Također je i Oskarom nagrađena glumica. (pored Bafte, nagrade Empire, Zlatnog globusa, Grammy-ja itd.)

Cate Blanchett Kate Winslet

Nezaboravna je njezina uloga u bezvremenskom Titanicu, Ponosu i predrasudama, zatim filmovima poput, Put osolobođenja, Nebeska stvorenja, Steve Jobs, Krojačica, Sveti dim, Vječni sjaj nepobjedivog uma, kino hitu Različita ili romantičnom Ljubav i praznici. Lista je poduža, a Kate uvijek opravda povjerenje redatelja i kolega.

Cate Blanchett Kate Winslet

Leonardo di Caprio, partner iz filma Titanic već više od 20 godina smatra se njezinim najboljim prijateljem, te je među prvima čestitao kada je Kate osvojila svog prvog Oscara za ulogu u “Žena kojoj sam čitao” 2008god.

Privatno je sreću pronašla sa trećim suprugom Edwardom Abelom Smith-om, a ima troje djece iz prethodnih brakova.

Cate Blanchett Kate Winslet
Film The Dressmaker

Kate i odlično pjeva, pa se čak našla prilično visoko na europskim top ljestvicama sa singlom “What if” 2001. kada je zadivila publiku svojim “tajnim” talentom.

Stilski Kate je uvijek prvenstveno ženstvena i prirodna. Za crveni tepih uglavnom bira elegantne haljine koje prate liniju tijela.

Trenutno radi na projektu snimanja nastavaka velikog filmskog hita Avatar, koji se sa nestrpljenjem očekuje.

Film The Dressmaker

Drugoj, Cate Blanchett, domovina je Australija, i sa 51 godinom doista izgleda kao da prkosi vremenu.
Uz supruga Andrewa Uptona za kojeg se udala još 1997 odgaja četvero djece.
Cate zbog svoje ljepote, savršenih proporcija i tog nečeg “anđeoskog”, čest je odabir dizajnera kao “zaštitno lice” kozmetike, parfema i sl.Film The Dressmaker

A kako tek nabrojati sve uspješne filmove koje je snimila. Mi ćemo spomenuti neke u kojima je redakcija TheFlow-a posebno uživala.

Cate Blanchett Kate Winslet

Da li je itko drugi mogao tako savršeno odglumiti vilenjakinju? Stoga na popis stavljamo Lord of the Rings-povratak Kralja, zatim Elizabeta, Oceanovih 8, Carol, Dar, Kamo si otišla Bernadette?, Neobična priča o Benjaminu Buttonu, Nestale, i recimo Avijatičar za kojeg je primila i Oscara za najbolju sporednu ulogu 2005. Oscara za glavnu ulogu dobila je za film “Jasmine French” koji je napisao i režirao Woody Allen – 2014god.

Film Carol

Međutim popis nagrada, kao i filmskih naslova impresivan je i poduži. Pored nekoliko Zlatnih Globusa, British Choice Award, i drugih filmskih priznanja, nagrađena je i Australskim ordenom časti.

Cate nagrađena i od strane Majke prirode, poput najboljeg vina, sa godinama samo dobiva na kvaliteti.

Svako njezino pojavljivanje, na premijerana, festivalima ili bilo kojoj prigodi koja zahtjeva šetnju u svečanoj toaleti, ostavi bez daha. Cate obavezno završi na popisu najbolje odjevenih, jer ona je jedostavno apsolutna vladarica crvenog tepiha. Savršene haljine ponajboljih svjetskih dizajnera na njoj izgledaju još bolje nego na modnoj pisti.
Toliko karizme, i gracioznosti…

Može se reći da je doista malo glumica “ovakvog” kalibra.

Stoga rekli bi važno je zvati se Kate, ili Cate.
Kako god, obje su jednostavno fantastične.

Theflow
Pinterest photos
Marie Claire

Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Life & Style Movie Flow

Johnny Depp – novi život nakon pobjede

John Christopher “Johnny” Depp II, rodio se 09.06.1963, u Kentuckyju SAD. Mladog Johnny Deppa kolega Nicolas Cage usmjerio je prema glumi, a neosporna karizma i talent donosi mu brojne filmske prilike. Iako “bezobrazno” zgodan Johnny je htio glumiti nekonvencionalne likove, što mu je kroz karijeru postala specijalnost. Ovaj zgodni glumac i miljenik žena bio je […]

Read More
Zvijezde hollywood godine
Fashion & Beauty Movie Flow

Zvijezde koje dokazuju da prave dame ne kriju svoje godine

Danas se više nego ikad prije radi na promociji prihvaćanja pojedinaca i razbijanja stereotipa. Velike modne kompanije za svoje revije sve više angažiraju modele raznih konfekcijskih brojeva, a plus size modeli su uobičajeni na pisti, kao i na editorijalima i u katalozima. Cilj je da svaka skupina žena bude zastupljena, te da se nedostižni ideali […]

Read More
Disney plus +
Moj Zagreb Movie Flow

LIKOVI IZ DISNEYA, STAR WARSA I MARVELA ‘OKUPIRALI’ MIMARU

Uz spektakularni 3D mapping show sinoć obilježen dolazak Disney+ platforme u Hrvatsku Ono što su fanovi u Hrvatskoj dugo priželjkivali, jučer je postalo stvarnost. Disney+ streaming platforma sa preko 900 filmova, 600 serijala te 180 ekskluzivnih originala od jučer je dostupna i kod nas. Tim povodom je na pročelju zagrebačkog Muzeja Mimara održan spektakularni 3D […]

Read More