U ZAGREBU PREDSTAVLJENA NOVA ČAROLIJA PAŠTE KOJOJ JE NEMOGUĆE ODOLJETI

Nico's restoran Ban centar

TALIJANSKI CHEF GREGORIO MANNUCCI TVORAC JE NOVOG ZIMSKOG RAJA ZA NEPCE U BISTROU NICOS

Nico's restoran Ban centar
DOMINIK LETINCIC, GREGORIO MANNUCCI I VELIMIR CINDRIC

Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca. Nesvakidašnji menu koji spaja autohtoni talijanski rižoto, kruške, med i orahe ili pak agnolotte s rakovim mesom i svježim talijanskim sirom osmislio je poznati talijanski Chef Gregorio Mannucci. U njegovoj čaroliji zimskih okusa sada možemo uživati u Bistrou Nico’s, smještenom u modernom zelenom okruženju luksuznog Ban centra, na Europskom trgu.

Nico's restoran Ban centar

Gregorio je rodom iz Firence, a nakon godina putovanja i stjecanjem iskustava u poznatim restoranima diljem Europe novi dom pronašao je upravo u Hrvatskoj. Bio je Chef u nekoliko prestižnih restorana, surađivao je s međunarodnim chefovima poput popularne Ane Roš, Lorenza Coga i drugima. Toskanske korijene u autorskoj interpretaciji prenosi u sva svoja djela, a posebni menu za Nico’s osmislio je u suradnji s domaćim chefom i također vrhunskim znalcem Velimirom Cindrićem.

Sve namirnice za domaću, ručno rađenu paštu u Bistrou Nicos dolaze direktno iz Italije. Bogatstvo okusa novi pašti tako upotpunjuju talijanski tvrdi, zrnati sir proizveden od kravljeg mlijeka i star najmanje 12 mjeseci Parmigiano Reggiano ili pak također vrhunski sir Pecorino romano. Tu su i San Marzano rajčice koje su tanje i šiljatije. Meso je puno deblje s manje sjemenki, a okus je jači, slađi i manje kiselkast.

Jedna od neodoljivih Nico’s pašti koja će vas osvojiti na prvu svakako je popularna Carbonara s autentičnim talijanskim specijalitetom Guanciale – sušenim obrazima od svinjetine. Oduševit će vas i špageti Vongole, Ravioli punjeni ricottom i špinatom, Agnolotti punjeni rakovim mesom i svježim sirom, njoki Sorrentina te još nekoliko ekskluzivnih pašti pašti upotpunjenih raznolikim okusima najboljih talijanskih delicija koje ćete naprosto zavoljeti na prvu.

Vongole

Bistro Nico’s zaista je unikatno mjesto koje udara nove temelje kada je bistro ponuda s kvalitetom fine dininga u pitanju te nam pruža novo višeosjetilno putovanje u intimnom ozračju idealnom za ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja.

Možda će te zanimati

Green cakes
Fit Flow Gastro Health Flow

Green cakes

GREEN CAKES se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom zdravih slastica. Naš je cilj podržati zdrav način prehrane i dokazati da zdravo može biti slatko i ukusno i to bez grižnje savjesti. GREEN CAKES slastice prilagođene su i osobama s dijabetesom, osobama s intolerancijom na gluten, osobama s intolerancijom na laktozu i drugim intolerancijama te svim […]

Read More
Recept : Pužići sa okusom pizze
Gastro

Recept : Pužići sa okusom pizze

Tijekom praznika volimo malo duže spavati i biti u pidjami. Praznična jutra su super prilika za pogledati kakav dobar film uz kavu ili čaj? No tada treba i nešto fino za prigristi. Doista nemože jednostavnije od finih pizza pužića, koji će nestati jednako brzo kao što smo ih i spremili. Za pripremu nam treba: Tijesto […]

Read More
Baš Naš Advent u Klovicevim dvorima
Moj Zagreb

Otkrivamo što vas sve čeka na dosad najvećem izdanju omiljenog BAŠ NAŠ Adventa

BAŠ NAŠ Advent na najčarobnijoj lokaciji Gornjeg grada s najljepšim pogledom na Zagreb se vraća! Kao manifestacija koja već pet godina nudi nezaboravno iskustvo i predivnu atmosferu tijekom cijelog adventskog razdoblja, omiljeni zagrebački advent priprema svoje najbolje izdanje. Pomno osmišljena gastro ponuda, najbolji koncerti, live nastupi omiljenih bendova i božićno uređenje popularne gornjogradske kulise, zasigurno […]

Read More