U ZAGREBU PREDSTAVLJENA NOVA ČAROLIJA PAŠTE KOJOJ JE NEMOGUĆE ODOLJETI

Nico's restoran Ban centar

TALIJANSKI CHEF GREGORIO MANNUCCI TVORAC JE NOVOG ZIMSKOG RAJA ZA NEPCE U BISTROU NICOS

Nico's restoran Ban centar
DOMINIK LETINCIC, GREGORIO MANNUCCI I VELIMIR CINDRIC

Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca. Nesvakidašnji menu koji spaja autohtoni talijanski rižoto, kruške, med i orahe ili pak agnolotte s rakovim mesom i svježim talijanskim sirom osmislio je poznati talijanski Chef Gregorio Mannucci. U njegovoj čaroliji zimskih okusa sada možemo uživati u Bistrou Nico’s, smještenom u modernom zelenom okruženju luksuznog Ban centra, na Europskom trgu.

Nico's restoran Ban centar

Gregorio je rodom iz Firence, a nakon godina putovanja i stjecanjem iskustava u poznatim restoranima diljem Europe novi dom pronašao je upravo u Hrvatskoj. Bio je Chef u nekoliko prestižnih restorana, surađivao je s međunarodnim chefovima poput popularne Ane Roš, Lorenza Coga i drugima. Toskanske korijene u autorskoj interpretaciji prenosi u sva svoja djela, a posebni menu za Nico’s osmislio je u suradnji s domaćim chefom i također vrhunskim znalcem Velimirom Cindrićem.

Sve namirnice za domaću, ručno rađenu paštu u Bistrou Nicos dolaze direktno iz Italije. Bogatstvo okusa novi pašti tako upotpunjuju talijanski tvrdi, zrnati sir proizveden od kravljeg mlijeka i star najmanje 12 mjeseci Parmigiano Reggiano ili pak također vrhunski sir Pecorino romano. Tu su i San Marzano rajčice koje su tanje i šiljatije. Meso je puno deblje s manje sjemenki, a okus je jači, slađi i manje kiselkast.

Jedna od neodoljivih Nico’s pašti koja će vas osvojiti na prvu svakako je popularna Carbonara s autentičnim talijanskim specijalitetom Guanciale – sušenim obrazima od svinjetine. Oduševit će vas i špageti Vongole, Ravioli punjeni ricottom i špinatom, Agnolotti punjeni rakovim mesom i svježim sirom, njoki Sorrentina te još nekoliko ekskluzivnih pašti pašti upotpunjenih raznolikim okusima najboljih talijanskih delicija koje ćete naprosto zavoljeti na prvu.

Vongole

Bistro Nico’s zaista je unikatno mjesto koje udara nove temelje kada je bistro ponuda s kvalitetom fine dininga u pitanju te nam pruža novo višeosjetilno putovanje u intimnom ozračju idealnom za ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja.

Možda će te zanimati

Gastro Moj Zagreb

Pivovara Medvedgrad kuha za dobar cilj – stiže Heroj ulice za ljude u potrebi 

Novo pivo s misijom pomaže udruzi Zagrebački humanitarci Ovih dana craft Pivovara Medvedgrad predstavlja novo pivo Heroj ulice, već treće u nizu humanitarnih piva, koja se u Pivovari Medvedgrad kuhaju od 2019. godine. Osim što osvajaju okusom, mijenjaju i stvarnost onima, kojima je pomoć najpotrebnija. Dok su piva Sretno dijete i Zeko je reko namijenjena udrugama, koje pomažu djeci i životinjama, […]

Read More
Gastro Life & Style

Hit kokteli ovoga ljeta – Barmasters Session donosi najnovije trendove iz mixology svijeta

Ako želite znati koji će to kokteli biti najpopularniji ovog ljeta, onda obratite pažnju na platformu Barmasters Session koja je predstavljena sinoć u Zagrebu IMAGE SOURCE: G3 Spirits S prvim danom proljeća G3 Spirits, jedan od najznačajnijih distributera premium pića u regiji, pokrenuo je po prvi puta novu platformu Barmasters Session powered by G3 Spirits koja donosi […]

Read More
Bota šare advent
Gastro

Tradicionalni Advent koji podsjeća na prave vrijednosti

Tradicionalni Advent i vrijednosti koje ovo doba predstavlja pomalo se sve više udaljuju od svog pravog značenja. Ovih dana prevladavaju iščekivanje, nada i budnost. Isto tako, cijelo vrijeme Adventa je i vrijeme koje posvećujemo obitelji, prijateljima i dragim ljudima. Restorani Bota Šare već su prepoznatljivo mjesto okupljanja, posebno u vrijeme Adventa. U moru izvrsnih delicija, one […]

Read More