U ZAGREBU PREDSTAVLJENA NOVA ČAROLIJA PAŠTE KOJOJ JE NEMOGUĆE ODOLJETI

Nico's restoran Ban centar

TALIJANSKI CHEF GREGORIO MANNUCCI TVORAC JE NOVOG ZIMSKOG RAJA ZA NEPCE U BISTROU NICOS

Nico's restoran Ban centar
DOMINIK LETINCIC, GREGORIO MANNUCCI I VELIMIR CINDRIC

Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca. Nesvakidašnji menu koji spaja autohtoni talijanski rižoto, kruške, med i orahe ili pak agnolotte s rakovim mesom i svježim talijanskim sirom osmislio je poznati talijanski Chef Gregorio Mannucci. U njegovoj čaroliji zimskih okusa sada možemo uživati u Bistrou Nico’s, smještenom u modernom zelenom okruženju luksuznog Ban centra, na Europskom trgu.

Nico's restoran Ban centar

Gregorio je rodom iz Firence, a nakon godina putovanja i stjecanjem iskustava u poznatim restoranima diljem Europe novi dom pronašao je upravo u Hrvatskoj. Bio je Chef u nekoliko prestižnih restorana, surađivao je s međunarodnim chefovima poput popularne Ane Roš, Lorenza Coga i drugima. Toskanske korijene u autorskoj interpretaciji prenosi u sva svoja djela, a posebni menu za Nico’s osmislio je u suradnji s domaćim chefom i također vrhunskim znalcem Velimirom Cindrićem.

Sve namirnice za domaću, ručno rađenu paštu u Bistrou Nicos dolaze direktno iz Italije. Bogatstvo okusa novi pašti tako upotpunjuju talijanski tvrdi, zrnati sir proizveden od kravljeg mlijeka i star najmanje 12 mjeseci Parmigiano Reggiano ili pak također vrhunski sir Pecorino romano. Tu su i San Marzano rajčice koje su tanje i šiljatije. Meso je puno deblje s manje sjemenki, a okus je jači, slađi i manje kiselkast.

Jedna od neodoljivih Nico’s pašti koja će vas osvojiti na prvu svakako je popularna Carbonara s autentičnim talijanskim specijalitetom Guanciale – sušenim obrazima od svinjetine. Oduševit će vas i špageti Vongole, Ravioli punjeni ricottom i špinatom, Agnolotti punjeni rakovim mesom i svježim sirom, njoki Sorrentina te još nekoliko ekskluzivnih pašti pašti upotpunjenih raznolikim okusima najboljih talijanskih delicija koje ćete naprosto zavoljeti na prvu.

Vongole

Bistro Nico’s zaista je unikatno mjesto koje udara nove temelje kada je bistro ponuda s kvalitetom fine dininga u pitanju te nam pruža novo višeosjetilno putovanje u intimnom ozračju idealnom za ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja.

Možda će te zanimati

Squid Sticks_Purple Monkey
Gastro Moj Zagreb

Otvoren je 3. Asian Street Food Festival: ovogodišnje izdanje opravdalo visoka očekivanja

Konačno je opet oživio romantični Trg Josipa Jurja Strossmayera u srcu Zagreba i s koje god mu strane prišli ovih će vas dana mamiti egzotični mirisi i okusi s ukupno 11 kućica koje od 23. do 29. travnja, koliko traje 3. Asian Street Food Festival, nude više od 50 različitih azijskih specijaliteta. Netom po otvaranju […]

Read More
Gastro Moj Zagreb Music Flow

Ovogodišnje Brundanje donosi poznata imena, nova piva i stari dobri osjećaj

Dvorište Pivovare Medvedgrad 27. i 28. lipnja 2025. postaje epicentar rock energije i hedonizma zahvaljujući Craft, Rock & Street Food festivalu Brundanje, koji će oduševiti posjetitelje dvodnevnim spektaklom ispunjenim glazbom, pivom i vrhunskim street foodom. Očekuje vas prava glazbena poslastica s bogatim programom, jer ukupno šest bendova i glazbenika zasjat će na pozornici sa svojim […]

Read More
Gastro Moj Zagreb Music Flow

Štapiće u ruke! Poznati detalji trećeg Asian Street Food Festivala u Zagrebu

I ove će godine Asian Street Food Festival donijeti pregršt iznenađenja. Posjetitelje očekuje ukupno 11 kućica, od čega devet s azijskim delicijama te dvije s pićima. Asian Food Festival Zagreb (Foto:Sandro Sklepić, arhiva i PR Asian Street Food Festivala) Dok jedva čekamo treći Asian Street Food Festival doznajemo prve detalje i velika iznenađenja koja donosi! Ove godine […]

Read More