Trening za one koji nemaju vremena? Može!

Pitanje naslovnice je jedno od najčešćih za sve one koji se ohrabre i odluče učiniti dobro sebi vježbanjem . Naslovnice obično pune bombastični naslovi obećavajućih dijeta i programa za vježbanje, međutim, aspekt početnika u vježbanju često je sasvim drugačiji.


Vrijeme u kojem živimo traži multitasking i angažiranost u širokoj lepezi aktivnosti kako bismo bili u skladu s vremenom i društvom. U ovakvim okolnostima mnogi ne uspijevaju balansirati i naći vrijeme za sebe ili ga nalaze vrlo malo.


Kako bismo postigli željene rezultate svakako moramo biti predani cilju i činiti sve što je potrebno za uspjeh. Ovaj članak donosi recept za uspjeh i korake koji čine put prema cilju!


Dakle, za početnike i one koji žele održavati liniju i fit tijelo, donosimo početni plan vježbanja koji se odvija bez rekvizita prvih mjesec dana vježbanja i traje manje od 10 minuta.


Važno je odmah napomenuti – držite se reda vježbanja i ne tražite izlike niti mijenjajte režim rada, pripazite na prehranu i uskladite ju s općim razvojnim tempom.


Trening 1 mjesec:

PON – SRI – PET
ZAGRIJAVANJE
20-SKLEKOVA( ŠIROKIH )- 20 ČUČNJEVA -20 ISKORAKA OBJE NOGE- 20 SKLEKOVA ( USKIH )- SKIJAŠKI ČUČANJ (DO OTKAZA)
ODMOR IZMEĐU VJEŽBI – MINIMALAN ILI BEZ ODMORA


Trening ovakve vrste je jednostavan i ne sadrži širinu vježbi kao napredni treninzi, no čini velike promjene i svakako mijenja osnovu. Odličan je uvod u sustavno ozbiljnije vježbanje, ali svakako može ostati kao takav za održavanje postignutog cilja.


Za kraj najvažnije – budite pozitivni, jačajte duh i budite uporni u ostvarivanju cilja, vizualizirajte sebe kakvi želite biti i uspjeh je zagarantiran.

Napisao : Stjepan Kosić

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

1_Greencajt konferencija
Health Flow

Greencajt postaje prvi ugljično neutralan festival!

U doba rastuće digitalne pismenosti, svijest o opasnostima od cyber prijetnji postaje bitnija nego ikada. AI tehnologija ubrzano postaje dio svakodnevice, a pitanje CO2 neutralnosti nameće se kao ključna tema kao odgovor na klimatske promjene. Greencajt Festival ne samo da postavlja standarde u industriji, već i prepoznaje važnost usklađivanja sa suvremenim izazovima, stvarajući put prema […]

Read More
Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice
Fashion & Beauty Health Flow

Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice

Većina nas razmišlja o zaštiti kože od sunca samo tijekom ljeta. No, UV zrake mogu oštetiti kožu tijekom cijele godine, čak i za oblačnih dana. Stoga je važno osigurati zaštitu ne samo ljeti, već svakodnevno. Lice, ruke i dekolte najviše su izloženi suncu, pa dugotrajna izloženost može imati negativne posljedice. Eucerin Sun zaštita kože lica […]

Read More
Greencajt atmosfera
Health Flow

Greencajt festival najavljuje nove programske zvijezde!

         Malo više od mjesec dana dijeli nas do početka četvrtog Greencajta, najvećeg regionalnog festivala održivosti koji će okupiti brojne domaće i međunarodne stručnjake iz različitih ESG područja djelovanja. Brojne teme bit će aktualizirane kako bi čuli razmišljanja i potaknuli raspravu između velikog broja govornika koji će sudjelovati na konferenciji. Jedan od njih je Søren […]

Read More