Skandinavski stil – Kuhinje

Skandinavski stil kuhinje

Kod interijera često se dogodi da neki stil ili boja postanu trenutni hit, neke se zadrže kratko, dok određeni stilovi u svojim redizajniranim izdanjima iznova osvajaju vlasnike kuća, i predstavljaju siguran izbor koji će dugo godina biti ukras vašeg doma.

Skandinavski stil kuhinje
Upravo takve su kuhinje dizajna koji se oslanja na skandinavski stil. Modernizirane varijante nude klasičnu notu, uz novi osvježen, bezvremenski dizajn.
U galeriji odlučili smo predstaviti nekoliko modela kao inspiraciju, trenutno najtraženijih boja – bijele, sive, plave te mint nijanse.

Skandinavski stil kuhinje

Planirate preuređenje kuhinje, trebate znati da ako niste u mogućnosti kupiti blok kuhinju, koje su u pravilu povoljnije, već trebate kuhinju po mjeri, takav zahvat neće biti malen izdatak.

Skandinavski stil kuhinje
Kuhinja od 4-5 m, posebno ako je ista kutna može vas koštati od (cca) 20-50.000 kn sve ovisno o odabiru materijala, dizajnu, ili brandu, dodatcima poput podizača ili raznih automatika, rasvjete i sl.
Naravno govorimo ovdje o nekoj višoj srednjoj kategoriji, a cijena je isključivo informativna.

Skandinavski stil kuhinje

Koliko će vas projekt kuhinje konačno koštati ovisi o odabranoj kvaliteti, da li se radi o poznatijem dizajnu ili ne, te da li je proizvod uvozni ili se radi o domaćoj manufakturi. Informacija cijene naravno odnosi se na drveni dio, pa se dobro informirajte o svemu prije konačne odluke.


Izbora pak ima mnogo, a svaki bolji salon namještaja pomoći će vam u projektiranju kuhinje,  uz izradu 3D nacrta, predočiti konačan izgled, te planirati montažu, ukoliko želite tu opciju.
Također saloni namještaja mogu vam ponuditi i opciju odabira ugradbenih aparata, koji će se idealno uklopiti u plan vaše nove kuhinje.


Prilikom našeg mini istraživanja saznali smo i da rokovi isporuke dosta variraju, pa tako očekujte da će vam odabranu kuhinju isporučiti za otprilike 2 mjeseca.(ako se radi o kuhinji po mjeri).

U svakom slučaju kuhinja je investicija, međutim pravilno odabrana biti će centralni dio vašeg doma 20-30 godina, te mjesto gdje ćete nadamo se provesti brojne radosne trenutke.


Ukoliko želite sami biti dizajner svoje kuhinje, i više volite osobni pristup, potražite uslugu izrade kuhinje u stolarskoj radnji. Vješt stolar osim detaljnog nacrta, uz vas će razraditi detalje i kreirati vašu “kuhinju iz snova”, pritom ako ste vješti i znate povoljno kupiti komponente, možda i uštedite nešto od vašeg budgeta.

Kuhinja je vjerujemo ne samo mjesto, jer i kuhanje je više od pripreme hrane, kuhanje je strast, i vještina. Kuhati znači -ljubav, obitelj, prijatelji i druženje, ili bi barem trebalo biti tako, slažete se?

TheFlow.hr
Text : Andreja Rezniček Mehun
Foto : pinterest

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Vrata i prozori
Home Design

Vrata i prozori kao ogledala duše na kući

Sigurno ste čuli za tvrdnju da nikad nemate priliku popraviti prvi dojam? Kod dizajna kuća i unutarnjeg uređenja to se odnosi i na ulaze u kuću. Od mnogih opcija u dizajnu koje se danas nudi od klasike do visokih teških ulaznih vrata, naš današnji izbor su veliki ovalni ulazi sa ustakljenim vratima . Većih formata […]

Read More
Maštoviti dizajn
Home Design

Maštoviti dizajn

Nedavno smo pročitali da je dobar dizajn onaj na kojem će vam drugi dizajner pozavidjeti, jer se nije sam toga sjetio. U galeriji vam donosimo fenomenalne ideje, koje bi sigurno izazvale zavist drugih dizajnera zbog svoje maštivitosti. Inspiracija pronađena u svakodnevnom životu, hrani, ljudima, rezultira cool idejama koji će ukrasiti svaki prostor i privući pažnju […]

Read More
Stari - Novi okvir
Home Design

Stari – Novi okvir

Ukoliko ste na sajmu starina, ili na obiteljskom tavanu pronašli stare ramove u baroknom stilu, najčešće zlatne boje, iskoristite ih. Uglavnom su to bili okviri goblena, a pogledajte kako na jednostavan način možete uz malo boje stvoriti moderno-klasičan ukras za vaš prostor.   Napisala : Andreja Rezniček Mehun #theflow.hr #interiordesign #framesdesign #frames #okviri #diyideas@andyremeh

Read More