Skandinavski stil – Kuhinje

Skandinavski stil kuhinje

Kod interijera često se dogodi da neki stil ili boja postanu trenutni hit, neke se zadrže kratko, dok određeni stilovi u svojim redizajniranim izdanjima iznova osvajaju vlasnike kuća, i predstavljaju siguran izbor koji će dugo godina biti ukras vašeg doma.

Skandinavski stil kuhinje
Upravo takve su kuhinje dizajna koji se oslanja na skandinavski stil. Modernizirane varijante nude klasičnu notu, uz novi osvježen, bezvremenski dizajn.
U galeriji odlučili smo predstaviti nekoliko modela kao inspiraciju, trenutno najtraženijih boja – bijele, sive, plave te mint nijanse.

Skandinavski stil kuhinje

Planirate preuređenje kuhinje, trebate znati da ako niste u mogućnosti kupiti blok kuhinju, koje su u pravilu povoljnije, već trebate kuhinju po mjeri, takav zahvat neće biti malen izdatak.

Skandinavski stil kuhinje
Kuhinja od 4-5 m, posebno ako je ista kutna može vas koštati od (cca) 20-50.000 kn sve ovisno o odabiru materijala, dizajnu, ili brandu, dodatcima poput podizača ili raznih automatika, rasvjete i sl.
Naravno govorimo ovdje o nekoj višoj srednjoj kategoriji, a cijena je isključivo informativna.

Skandinavski stil kuhinje

Koliko će vas projekt kuhinje konačno koštati ovisi o odabranoj kvaliteti, da li se radi o poznatijem dizajnu ili ne, te da li je proizvod uvozni ili se radi o domaćoj manufakturi. Informacija cijene naravno odnosi se na drveni dio, pa se dobro informirajte o svemu prije konačne odluke.


Izbora pak ima mnogo, a svaki bolji salon namještaja pomoći će vam u projektiranju kuhinje,  uz izradu 3D nacrta, predočiti konačan izgled, te planirati montažu, ukoliko želite tu opciju.
Također saloni namještaja mogu vam ponuditi i opciju odabira ugradbenih aparata, koji će se idealno uklopiti u plan vaše nove kuhinje.


Prilikom našeg mini istraživanja saznali smo i da rokovi isporuke dosta variraju, pa tako očekujte da će vam odabranu kuhinju isporučiti za otprilike 2 mjeseca.(ako se radi o kuhinji po mjeri).

U svakom slučaju kuhinja je investicija, međutim pravilno odabrana biti će centralni dio vašeg doma 20-30 godina, te mjesto gdje ćete nadamo se provesti brojne radosne trenutke.


Ukoliko želite sami biti dizajner svoje kuhinje, i više volite osobni pristup, potražite uslugu izrade kuhinje u stolarskoj radnji. Vješt stolar osim detaljnog nacrta, uz vas će razraditi detalje i kreirati vašu “kuhinju iz snova”, pritom ako ste vješti i znate povoljno kupiti komponente, možda i uštedite nešto od vašeg budgeta.

Kuhinja je vjerujemo ne samo mjesto, jer i kuhanje je više od pripreme hrane, kuhanje je strast, i vještina. Kuhati znači -ljubav, obitelj, prijatelji i druženje, ili bi barem trebalo biti tako, slažete se?

TheFlow.hr
Text : Andreja Rezniček Mehun
Foto : pinterest

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

IKEA Napravi mjesta za život
Home Design

IKEA vas poziva da prigrlite nered i napravite mjesta za život

S pametnim rješenjima za odlaganje pretvorite prostor iz “Uh!” u “Aha!” Na događanju održanom u robnoj kući IKEA Zagreb, najavljeno je da će se IKEA ove jeseni u potpunosti posvetiti idejama i predmetima za odlaganje u cijelom domu. Od polica za knjige, komoda i kolica do kutija, registratora i legendarne IKEA vreće. U sklopu događanja […]

Read More
Koralji
Home Design Life & Style

Koralji kao inspiracija u dizajnu

Koralji su životinje podmorja iz reda žarnjaka, a nazivaju se i anthozoa ili “cvjetajuća životinja”. Postoji preko 6000 vrsta koralja, u raznim bojama. U našem Jadranu postoji više od 50 različitih vrsta, a najpoznatiji je rubrum-crveni koralj. Zlarin je otok koji se kod nas najčešće povezuje sa koraljima, kroz povijest i Lastovo, dok se najveći […]

Read More
Bizz Flow Home Design Life & Style

Arhitektura “Knez” – za ostvarenje Vaših snova

Planirate  izgradnju kuće na moru, poslovnog objekta ili adaptaciju okoliša već postojeće?  Već prije nego započnete s potragom za arhitektom/projektantom, važno je da dobro definirate svoje želje. Napišite Vaš popis prostorija i kako želite da budu povezane te svoje hobije. Za ostvarenje Vaših želja i snova trebate stručnjaka, koji će vam tu ideju nacrtati, izraditi […]

Read More