Selena

Selena Quintanilla (Perez), rođena u Texasu, 16.04.1971, u svojoj najranijoj dobi počela je pjevati i nastupati.

Vrlo rano, svi oko nje primijetili su da je Selena posebna. Imala je sve, ljepotu, talent, karizmu. Imala je ono nešto što “čini zvijezdu”.

Selena

Prvi album snimila je kada je imala tek 9 godina.

No nitko vjerojatno nije znao koliki će utjecaj na latino-amerikance imati ova djevojka – koja je osim neosporne scenske nadarenosti – bila talentirana i za odnose sa ljudima.

Selena

Uvijek nasmijana, širila je sreću, poruku ljubavi kamo god je pošla, i gdje god je nastupala.

Slavu stiče kada potpiše ugovor sa izdavačkom kućom Capitol EMI, te “izbaci” hitove poput ; Bidi Bidi Bom Bom, Amor Prohibido, I could fall in Love, La Llamada, Dreaming of you…itd.

Selena

Pjevala je na španjolskom i engleskom, te tako povezivala ta dva svijeta, na najbolji mogući način.

Uskoro stvorila se vojska “poklonika”, a mlade djevojke latino porijekla, bile su oduševljene što se pojavio netko “nalik njima”. Napokon su imale samo svoj uzor. Idola…

Selena

Selena je davala puno, osim odličnih pjesama, stvorila je i vizualni identitet “Latino super star-a”.

Činilo se da joj “uspjeva” na svim poljima, u glazbenom svijetu sa svojim Tejano stilom osvajala je top liste, okušala se i u pop glazbi, te čak postala dobitnica Grammy-ja.

Uz to “Tejano Maddona” kako su je prozvali, uspješno je dizajnirala modnu liniju, i otvorila lanac uspješnih butika.

Kruna svemu je bila pronađena ljubav. Selena se zaljubila u glazbenika iz svoje trupe “Los Dinos”, Chrisa Pereza za kojeg se udala 1992.

Priznanja su stizala sa svih strana, Billboard ju je proglasio najuspješnijom latino izvođačicom 90’tih godina, a ponude za suradnju pljuštale su sa svih strana.

Zbog iznimne ljepote, i popularnosti kolaborirala je i sa MAC cosmetics, što je rezultiralo top prodajom, te je ta suradnja u povijesti zabilježena kao najuspješnija takva uopće.

I dok je Selena nizala uspjehe, i maštala o obitelji sa Chrisom, stvarajući novu glazbu, “tamni oblak” se nadvio nad njom.

Pojavila se Yolanda Saldivar, bivša medicinska sestra, potpuno opčinjena Selenom.

Yolanda se kao “fan” uspjela približiti Seleni. Selena je bila dobronamjerna i vjerovala u dobrotu drugih, te njegovala bliske odnose sa svojim obožavateljima.

Yolanda koja je tad bila nekih deset godina starija od Selene, kroz kratki period postala je “bliska” prijateljica, voditelj butika i fan kluba…međutim problemi tu uskoro počinju.

Otac Selene, Abraham posumnjao je da ih Yolanda potkrada, te da se loše odnosi prema zaposlenicima i članovima kluba…

Ona je sve poricala, a kako se bojala Abrahama, tražila je od Selene da joj pruži priliku da dokaže svoju nevinost.

Selena joj je željela pružiti priliku da se iskupi i objasni, te da nađe način da mirno raskinu daljnju suradnju, ali nažalost nije uspjela u tome.

Yolanda ju je 31.03.1995, pozvala na razgovor u hotelsku sobu u Chorpus Christi u Texasu, te joj nakon prepirke pucala u leđa dok je Selena pokušavala otići.

Iako se borila za život i ranjena uspjela doći do recepcije hotela, Selena je od zadobivenih rana preminula.
Imala je samo 23 godine…

Vijest je bila strašna, a tisuće ljudi tugovali su zbog tragičnog događaja.

Vidno poremećena Yolanda, osuđena je na dugogodišnju zatvorsku kaznu, no slaba je to utjeha bila.

Selene više nije bilo.

Danas, da je poživjela imala bi 50 godina, zasigurno jednu od najvećih karijera latino izvođača uopće, živjela bi na farmi o kojoj je sanjala, i dom ispunjen djecom.

Ali barem nikad nije zaboravljena. Muzej koji je postavila njezina obitelj redovno posjećuju brojni poklonici, a njezina glazba se i danas sluša.

Hollywood je također ispričao priču o ovoj predivnoj, prerano izgubljenoj mladoj pjevačici.

Biografska drama “Selena” snimljena 1997, sa Jennifer Lopez u glavnoj ulozi – rasplakala je publiku širom svijeta.

Trenutno se snima i serija o njezinom životu za Netflix, a Selenu u ovoj verziji portretira mlada glumica Christian Serratos.

Selena

Selena je svojim čarobnim glasom, širila poruku ljubavi, stoga dijelimo sa vama neke od stihova njezinog velikog hita iz 1995. “Dreaming of you”.

Late at night when all the world
Is sleeping
I stay up and think of you
And I wish on a star
That somewhere you are
Thinking of me too

Theflow.hr
Napisala : Andreja Rezniček Mehun

Photo : Pinterest

Fotografije :

Selena fan art sa potpisom

Selena sa suprugom Chrisom 1992

Selena fotografije sa nastupa

Selena sa Grammy nagradom 1994

Chris Perez sa Seleninom zvijezdom na Hollywood bulevaru 2017.

Glumačka postava Netflix Selena – the Series 2020

Jennifer Lopez kao Selena iz 1997

Možda će te zanimati

Femme station tvornica kulture
Fit Flow Life & Style Moj Zagreb

FEMME STATION – plesni event godine koji ne želite propustiti

Femme Station je event koji za cilj ima pružanje podrške ženama u području kulture i sporta – a što to dvoje bolje objedinjuje od plesa? Femme već 5. put okuplja ponajbolje plesače sa područja Balkana! Event se sastoji od plesnog natjecanja na kojem se dvadesetak koreografkinja iz raznih plesnih stilova bore za nagradu od 1500 […]

Read More
Fdk omiš 2023
Life & Style

FDK: Poznate klape finalisti omiškog Festivala

Proteklog vikenda 7., 8. i 9. srpnja na Trgu Stjepana Radića, popularnoj maloj pjaci u Omišu, održane su tri izborne večer 57. Festivala dalmatinskih klapa. U njima je nastupilo 17 ženskih i 15 muških klapa koje su se borile za deset mjesta u završnim večerima. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Antonela Burić, mag.mus, klapski tenor Branko […]

Read More
Koralji
Home Design Life & Style

Koralji kao inspiracija u dizajnu

Koralji su životinje podmorja iz reda žarnjaka, a nazivaju se i anthozoa ili “cvjetajuća životinja”. Postoji preko 6000 vrsta koralja, u raznim bojama. U našem Jadranu postoji više od 50 različitih vrsta, a najpoznatiji je rubrum-crveni koralj. Zlarin je otok koji se kod nas najčešće povezuje sa koraljima, kroz povijest i Lastovo, dok se najveći […]

Read More