Sastojci za dvije osobe :
180g gambera ili kozica
1 crveni luk
1 šalica riže za rižoto (Arborio)
1 grančica ružmarina
1 vrhnje za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
2-3 žličice ribanog parmezana
Sol, papar, slatka crvena paprika, voda
Vrijeme kuhanja/pripreme 20 min.
Postupak :
Operite i prokuhajte rižu nekoliko minuta u plitkoj posudi.
U drugoj tavi ispržite sitno sjeckani luk, pa dodajte gambere, koje ste prethodno oprali u hladnoj vodi i posušili kuhinjskih ručnikom.
Dodajte začine, sol, papar, papriku po želji pa u posudu gdje ste dinstali gambere na ulju, dodajte rižu.
Promiješajte i podlite vodom te prokuhajte još kojih 5-7 min dok riža ne omekša., na laganoj vatri.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i grančicu ružmarina koji će dodati posebnu aromatičnu “notu” našem objedu za dvoje.
Nakon što se sve sjedini, servirajte u doboki tanjur, a ako volite parmezan biti će to
točka na i.
Poslužite uz bijelo vino, a ako ne preferirate alkohol osvježite se uz mineralnu sa limunom.
Dobar tek !
TheFlow.hr
https://www.instagram.com/theflow.hr/
https://www.facebook.com/theflow.hr/
Recept i Fotografije : Andreja Rezniček Mehun