Rižoto s gamberima

Rižoto s Gamberima

Sastojci za dvije osobe :

180g gambera ili kozica
1 crveni luk
1 šalica riže za rižoto (Arborio)
1 grančica ružmarina
1 vrhnje za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
2-3 žličice ribanog parmezana
Sol, papar, slatka crvena paprika, voda
Vrijeme kuhanja/pripreme 20 min.

Rižoto s Gamberima

Postupak :
Operite i prokuhajte rižu nekoliko minuta u plitkoj posudi.

U drugoj tavi ispržite sitno sjeckani luk, pa dodajte gambere, koje ste prethodno oprali u hladnoj vodi i posušili kuhinjskih ručnikom.

Dodajte začine, sol, papar, papriku po želji pa u posudu gdje ste dinstali gambere na ulju, dodajte rižu.
Promiješajte i podlite vodom te prokuhajte još kojih 5-7 min dok riža ne omekša., na laganoj vatri.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i grančicu ružmarina koji će dodati posebnu aromatičnu “notu” našem objedu za dvoje.
Nakon što se sve sjedini, servirajte u doboki tanjur, a ako volite parmezan biti će to
točka na i.

Rižoto s gamberima

Poslužite uz bijelo vino, a ako ne preferirate alkohol osvježite se uz mineralnu sa limunom.
Dobar tek !

TheFlow.hr

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Recept i Fotografije : Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Gastro Life & Style Moj Zagreb

Ovu subotu Britanski trg postaje plesni podij, ne propustite RNB Confusion spektakl!

U subotu 16.12. od 18 sati RNB Confusion organizira adventsko druženje i ples na otvorenom – Britanac Block Party Ove godine proslavili su 20 godina postojanja, a samo u ovoj godini s njima je plesalo preko 15 000 mladih i gostovali su na najvećim regionalnim festivalima poput Exit, Weekend Media, LMF-a i Sea Stara. Riječ […]

Read More
BOOGIE LAB advent zagreb
Gastro Moj Zagreb

BOOGIE LAB KUĆICE HIT SU OVOG ADVENTA

KRONUTE I KROŠTULE ZAVOLJET ĆEMO NA PRVU Zagrebački Advent ove je godine bogatiji no ikada. Dvije nove lokacije posljednjih dana privlače pažnju, a kronuti i kroštule Boogie Laba već su postali hit koji želimo odmah probati. Na Fuliranju na Strossmayerovom trgu te na Zrinjevcu po prvi ćemo puta uživati u novim gastro hitovima. Kronut je […]

Read More
Tonic Huljić i Maraska Zadar Madre badessa likeri rakije
Gastro

Madre Badessa- najnovije mediteranske rakije i likeri by Tonči Huljić i Maraska Zadar

Tonči Huljić i Maraska Zadar predstavili novu liniju mediteranskih rakija i likera Madre Badessa U predivnom prostoru La Grme, Maraska Zadar predstavila je u suradnji s Tončijem Huljićem brand mediteranskih rakija i likera Madre Badessa zagrebačkoj publici. Događanje je bilo u duhu dalmatinske spize, atmosfere, šušura i vrhunskih rakija i likera, a nisu ga propustile niti […]

Read More