Rižoto s gamberima

Rižoto s Gamberima

Sastojci za dvije osobe :

180g gambera ili kozica
1 crveni luk
1 šalica riže za rižoto (Arborio)
1 grančica ružmarina
1 vrhnje za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
2-3 žličice ribanog parmezana
Sol, papar, slatka crvena paprika, voda
Vrijeme kuhanja/pripreme 20 min.

Rižoto s Gamberima

Postupak :
Operite i prokuhajte rižu nekoliko minuta u plitkoj posudi.

U drugoj tavi ispržite sitno sjeckani luk, pa dodajte gambere, koje ste prethodno oprali u hladnoj vodi i posušili kuhinjskih ručnikom.

Dodajte začine, sol, papar, papriku po želji pa u posudu gdje ste dinstali gambere na ulju, dodajte rižu.
Promiješajte i podlite vodom te prokuhajte još kojih 5-7 min dok riža ne omekša., na laganoj vatri.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i grančicu ružmarina koji će dodati posebnu aromatičnu “notu” našem objedu za dvoje.
Nakon što se sve sjedini, servirajte u doboki tanjur, a ako volite parmezan biti će to
točka na i.

Rižoto s gamberima

Poslužite uz bijelo vino, a ako ne preferirate alkohol osvježite se uz mineralnu sa limunom.
Dobar tek !

TheFlow.hr

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Recept i Fotografije : Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Gastro Moj Zagreb

Baš Naš Sunset stigao je na Bundek i osvojio publiku

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj nije mogao bolje početi! Festival koji već sedam godina osvaja posjetitelje i društvene mreže, već je otvorenjem nove sezone pokazao zašto ga smatraju festivalom najbolje atmosfere. Brojni posjetitelji jedva su dočekali […]

Read More
ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU JYSK
Gastro

ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU OD BAMBUSA I KARTONA

U susret Dana planete Zemlje JYSK je predstavio prijenosni roštilj za jednokratnu upotrebu s manjom emisijom CO2 JYSKova sustavna briga o okolišu rezultirala je roštiljem za jednokratnu upotrebu CASUS. CASUS je izrađen isključivo od prirodnih materijala kao što su drvo, bambus, karton i lava kamenje. Uz iznimku kamenja lave, koje može pridonijeti plodnosti tla, cijeli […]

Read More
De'Longhi Eletta Explore
Gastro

Idemo na kavu nikad više neće značiti isto

Hrvatskim kavoljupcima predstavljen je aparat za kavu koji priprema popularne cold brew specijalitete koje će obožavati ovog proljeća U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi uz zvukove violine otvorena je sezona uživanja u koktelima od kave. Za to je zaslužan De’Longhi, poznati talijanski brend vrhunskih uređaja za kavu koji je u zagrebačkom restoranu Eateria predstavio novi i […]

Read More