Rižoto s gamberima

Rižoto s Gamberima

Sastojci za dvije osobe :

180g gambera ili kozica
1 crveni luk
1 šalica riže za rižoto (Arborio)
1 grančica ružmarina
1 vrhnje za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
2-3 žličice ribanog parmezana
Sol, papar, slatka crvena paprika, voda
Vrijeme kuhanja/pripreme 20 min.

Rižoto s Gamberima

Postupak :
Operite i prokuhajte rižu nekoliko minuta u plitkoj posudi.

U drugoj tavi ispržite sitno sjeckani luk, pa dodajte gambere, koje ste prethodno oprali u hladnoj vodi i posušili kuhinjskih ručnikom.

Dodajte začine, sol, papar, papriku po želji pa u posudu gdje ste dinstali gambere na ulju, dodajte rižu.
Promiješajte i podlite vodom te prokuhajte još kojih 5-7 min dok riža ne omekša., na laganoj vatri.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i grančicu ružmarina koji će dodati posebnu aromatičnu “notu” našem objedu za dvoje.
Nakon što se sve sjedini, servirajte u doboki tanjur, a ako volite parmezan biti će to
točka na i.

Rižoto s gamberima

Poslužite uz bijelo vino, a ako ne preferirate alkohol osvježite se uz mineralnu sa limunom.
Dobar tek !

TheFlow.hr

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Recept i Fotografije : Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Kenwood kuha
Gastro

Ovaj slasni kolačić s kremom od kestena i marmeladom od naranče s potpisom Mirjane Špoljar idealan je za kišna poslijepodneva

#KenwoodKuha …a njegovu je pripremu u subotu usavršilo osam timova kulinara #KenwoodKuha radionice, među kojima su bili i Mile Butorac, Zrinka Zekulić i Anita Vukušić Cervar Stigla je jesen, a to znači samo jedno – vrijeme je za umatanje u omiljenu dekicu i poslijepodnevni ritual uživanja u najdražem toplom napitku i kolačićima, sve dok je […]

Read More
Prosecco days zagreb vinoljupci
Gastro

Prosecco Days – vrhunska talijanska pjenušava vina u srcu Zagreba

14. i 15. listopada u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održat će se prvi poslovni vinski sajam Prosecco Days na kojem će svoje pjenušave perjanice prezentirati dvadeset talijanskih proizvođača Prosecca DOC. Neki od njih – poput Ville Sandi, Bottege i Astorie – već su poznati i etablirani na hrvatskom tržištu, no većina će pjenušavih vina imati svoju […]

Read More
punjena paprika recept
Gastro

Punjena paprika : Idealan ručak za kasno ljeto

Punjena paprika je jelo izuzetno popularno u većini zemalja istočne i srednje Europe, a posebno na području Balkana. Ovo tradicionalno jelo prenosi se sa generacije na generaciju, te će se zasigurno naći u svojim raznim verzijama na trpezama u Bosni, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Srbiji, Bugarskoj, Crnoj Gori, itd. Osnovni sastojci su : paprike, riža te […]

Read More