Ratatouille – recept

Ratatouille recept

Tko je gledao popularni crtani film Ratatouille, sjetit će se da je mali miš Chef osvojio strogog kulinarskog kritičara spremajući povrtno jelo iz francuske pokrajine Provanse – naziva Ratatouille.

Ratatouille recept

Može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, a mi ga predlažemo za ljetne dane, jer osnovni sastojci su ljetne namirnice ; rajčica, tikvice, patlidžan, te paprika i začinsko bilje.

Poželjno je izabrati žute i zelene tikvice, uz ljubičasti patlidžan i crvene rajčice kako bi jelo izgledalo šarenije.


Osnovni recept uključuje pripremu sosa. U posudu složite paprike, rajčice, i češnjak te zapecite. Očistite sjemenke, ogulite rajčice pa miksajte uz bosiljak, malo maslinovog ulja i vode, sol i papar.
Kremasti pripremljeni sos od rajčice i paprika rasporedite na dno posude za pečenje. Oprano povrće izrežite na tanke ploškice (rajčica, tikvice, patlidžan) te složite u krug ili redove. Složeno povrće, dobro začinite (sol, papar, maslinovo ulje). Možete dodati grančicu ružmarina ili lovorov list za pojačanu aromu.
Prekriveno folijom pecite na 185°C nekih sat vremena, a zatim otkriveno zapecite još 30 min. Ovo jelo poslužuje se toplo.


Et Voila Bon Appetit!

Tekst recepta @andyremeh @boxy.digital
Andreja Rezniček Mehun
Photo pixabay

Možda će te zanimati

Green cakes
Fit Flow Gastro Health Flow

Green cakes

GREEN CAKES se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom zdravih slastica. Naš je cilj podržati zdrav način prehrane i dokazati da zdravo može biti slatko i ukusno i to bez grižnje savjesti. GREEN CAKES slastice prilagođene su i osobama s dijabetesom, osobama s intolerancijom na gluten, osobama s intolerancijom na laktozu i drugim intolerancijama te svim […]

Read More
Recept : Pužići sa okusom pizze
Gastro

Recept : Pužići sa okusom pizze

Tijekom praznika volimo malo duže spavati i biti u pidjami. Praznična jutra su super prilika za pogledati kakav dobar film uz kavu ili čaj? No tada treba i nešto fino za prigristi. Doista nemože jednostavnije od finih pizza pužića, koji će nestati jednako brzo kao što smo ih i spremili. Za pripremu nam treba: Tijesto […]

Read More
Nico's restoran Ban centar
Gastro Moj Zagreb

U ZAGREBU PREDSTAVLJENA NOVA ČAROLIJA PAŠTE KOJOJ JE NEMOGUĆE ODOLJETI

TALIJANSKI CHEF GREGORIO MANNUCCI TVORAC JE NOVOG ZIMSKOG RAJA ZA NEPCE U BISTROU NICOS Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca. […]

Read More