Ratatouille – recept

Ratatouille recept

Tko je gledao popularni crtani film Ratatouille, sjetit će se da je mali miš Chef osvojio strogog kulinarskog kritičara spremajući povrtno jelo iz francuske pokrajine Provanse – naziva Ratatouille.

Ratatouille recept

Može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, a mi ga predlažemo za ljetne dane, jer osnovni sastojci su ljetne namirnice ; rajčica, tikvice, patlidžan, te paprika i začinsko bilje.

Poželjno je izabrati žute i zelene tikvice, uz ljubičasti patlidžan i crvene rajčice kako bi jelo izgledalo šarenije.


Osnovni recept uključuje pripremu sosa. U posudu složite paprike, rajčice, i češnjak te zapecite. Očistite sjemenke, ogulite rajčice pa miksajte uz bosiljak, malo maslinovog ulja i vode, sol i papar.
Kremasti pripremljeni sos od rajčice i paprika rasporedite na dno posude za pečenje. Oprano povrće izrežite na tanke ploškice (rajčica, tikvice, patlidžan) te složite u krug ili redove. Složeno povrće, dobro začinite (sol, papar, maslinovo ulje). Možete dodati grančicu ružmarina ili lovorov list za pojačanu aromu.
Prekriveno folijom pecite na 185°C nekih sat vremena, a zatim otkriveno zapecite još 30 min. Ovo jelo poslužuje se toplo.


Et Voila Bon Appetit!

Tekst recepta @andyremeh @boxy.digital
Andreja Rezniček Mehun
Photo pixabay

Možda će te zanimati

Bota šare advent
Gastro

Tradicionalni Advent koji podsjeća na prave vrijednosti

Tradicionalni Advent i vrijednosti koje ovo doba predstavlja pomalo se sve više udaljuju od svog pravog značenja. Ovih dana prevladavaju iščekivanje, nada i budnost. Isto tako, cijelo vrijeme Adventa je i vrijeme koje posvećujemo obitelji, prijateljima i dragim ljudima. Restorani Bota Šare već su prepoznatljivo mjesto okupljanja, posebno u vrijeme Adventa. U moru izvrsnih delicija, one […]

Read More
Boogie lab advent
Gastro Moj Zagreb

Boogie Lab Kronut i Sourdough lasagne hit su ovogodišnjeg adventa, a posebno oduševljenje nose i njihovi signature kokteli

Zagrebački Advent već u prvim danima posjetile su stotine tisuća ljudi i rekordi se ruše. Među brojnim kućicama, one Boogieve pri samom su vrhu posjećenosti. Boogiev tim ove godine na dvije lokacije, Fuliranju i Fooling Around Zagreb, predstavlja jela i koktele koji su savršen bijeg od svakodnevne gastro ponude. Poseban hit su Kronut i Sourdough […]

Read More
Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More