Ptica zvana Tukan

Ptica tukan

Tukani su porodica ptica iz reda Piciformes. Red; Djetlovke. Osnovno obilježje im je veliki, snažni kljun, i žive boje kljuna i perja, ovisno o vrsti kojih ima pedesetak, a spomenimo npr. Žutoprstog, Toko, Ramphastos, Guianan itd.

Poznati Veliki Tukan ima kljun koji može u odraslih primjeraka narasti i preko 20cm., dok sama ptica raste do 55cm.

ptica tukan

Domovina im je Južna Amerika (Venezuela, Gvajana, Brazil i Kolumbija) a žive do 10 godina. Dobri su letači, a hrane se plodovima raznog drveća, ili kukcima pa često vrijeme provode visoko u krošnjama drveća.

Proizvode razne zvukove poput zvuka bušenja ili tutnjave, te nisu baš neki pjevači. No znate li da su ove radoznale i pametne ptice u nekim slučajevima i kućni ljubimci?

Ptica tukan

Naravno ovisi o zakonima određene države, te bi trebalo imati potvrdu o jezgri zoološkog vrta. Prostor je ključan, jer ove ptice neće moći živjeti u skučenoj nastabi, obirom da trebaju više mjesta.

pticA TUKAN

Želite li ovu egzotičnu pticu kao člana vaše obitelji, trebat ćete odvojiti nekih 10.000 kn. Pritom uvijek treba dobro provjeriti koje pripreme su potrebne prije nego se odlučite na ovaj korak, te izbjegavati nelegitimne uzgajivače. Educirajte se o zdravoj prehrani i drugim detaljima odgovarajućeg smještaja, koji je potreban kako bi ova ptica uz ljude sretno živjela.

Text : Andreja Rezniček Mehun

Photo : Pinterest

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Zvjezdača Asteroidea
Pets Flow

Zvjezdača Asteroidea

Zvjezdača je prekrasni stanovnik morskog dna. Ove životinje zvjezdastog oblika sa 5 krakova (ili više kod nekih vrsta) u morima svijeta pa i u Jadranu postoje u raznim bojama, a poznato je da ih ima preko 2000 vrsta. Spadaju u vrste bodljikaša, te uglavnom žive na morskom dnu, sporo se kreću pomoću malih nožica, a […]

Read More
Pets Flow

Kako odabrati najbolju hranu za Vašeg psa

Prehrana psa Neovisno o tome jeste li iskusni vlasnik psa ili ste to tek postali, pravilna prehrana u životu vašeg četveronožnog prijatelja ima odlučujuću ulogu. Upravo tako trebalo bi i biti jer je zdravlje psa usko povezano s hranom. Na zdravlje, vitalnost i životni vijek vašeg psa moguće je pozitivno utjecati pravim odabirom hrane. Od […]

Read More
mačka mačke
Pets Flow

Planirate u svoj dom i obitelj dovesti mačku? Saznajte što Vam je sve potrebno u našem kutku za mačkoljupce

We love cats <3 Kod donošenja takve odluke, bitno je da ste svjesni da mačka nije plišana igračka. Mačka je živo biće sa svojim potrebama, osobnošću, te će biti dio Vaše obitelji možda i duže od petnaestak godina. No Vi ste “cat person”, uzeli ste sve navedeno u obzir i sigurni ste. Čestitamo! Ova odluka […]

Read More