Ptica zvana Tukan

Ptica tukan

Tukani su porodica ptica iz reda Piciformes. Red; Djetlovke. Osnovno obilježje im je veliki, snažni kljun, i žive boje kljuna i perja, ovisno o vrsti kojih ima pedesetak, a spomenimo npr. Žutoprstog, Toko, Ramphastos, Guianan itd.

Poznati Veliki Tukan ima kljun koji može u odraslih primjeraka narasti i preko 20cm., dok sama ptica raste do 55cm.

ptica tukan

Domovina im je Južna Amerika (Venezuela, Gvajana, Brazil i Kolumbija) a žive do 10 godina. Dobri su letači, a hrane se plodovima raznog drveća, ili kukcima pa često vrijeme provode visoko u krošnjama drveća.

Proizvode razne zvukove poput zvuka bušenja ili tutnjave, te nisu baš neki pjevači. No znate li da su ove radoznale i pametne ptice u nekim slučajevima i kućni ljubimci?

Ptica tukan

Naravno ovisi o zakonima određene države, te bi trebalo imati potvrdu o jezgri zoološkog vrta. Prostor je ključan, jer ove ptice neće moći živjeti u skučenoj nastabi, obirom da trebaju više mjesta.

pticA TUKAN

Želite li ovu egzotičnu pticu kao člana vaše obitelji, trebat ćete odvojiti nekih 10.000 kn. Pritom uvijek treba dobro provjeriti koje pripreme su potrebne prije nego se odlučite na ovaj korak, te izbjegavati nelegitimne uzgajivače. Educirajte se o zdravoj prehrani i drugim detaljima odgovarajućeg smještaja, koji je potreban kako bi ova ptica uz ljude sretno živjela.

Text : Andreja Rezniček Mehun

Photo : Pinterest

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Pet nap time
Pets Flow

Pet Nap Time

Svi koji imaju ljubimce doma, znaju koliko je terapeutski osjećaj gledati svog ljubimca kako ušuškan u krevetić mirno spava… Ljubimci su članovi obitelji, i o njihovoj udobnosti brinemo. Vlasnici ovih ljubimaca (iz galerije) osim ugodnosti odabrali su krevetiće svojih maca i pasa koji uz ugodnost, daju i dodatni katakter prostoru, te mogu biti presimpatičan detalj […]

Read More
Puppy photo crush
Pets Flow

PUPPY PHOTO CRUSH

Doza šećera za početak tjedna?Što imamo? Ma samo galeriju jakooo slatkih psića da vam podignu šećer ovog ponedjeljka.Nema na čemu ❤🐶, i drugi put. Andreja Rezniček Mehun#theflow.hr @andyremeh#puppy #welovedogs #dogsarethebest Puppy photo crush

Read More
polarnom medvjedu
Pets Flow

Polarnom medvjedu topi se tlo pod nogama

Koliko god nam bilo neobično, i uvijek tako nekako prebrzo, eto iza ugla je još jedan kraj godine. Zahladilo je, grad je okićen, a reklame u kojima se čuju popularni zvončići polako su zavladale eterom. Veliki brand gaziranog pića, uvjek je posebne kampanje smišljao upravo u duhu Božića, praznika, djedice i saonica tj.svega onoga komecijalnog […]

Read More