Ptica zvana Tukan

Ptica tukan

Tukani su porodica ptica iz reda Piciformes. Red; Djetlovke. Osnovno obilježje im je veliki, snažni kljun, i žive boje kljuna i perja, ovisno o vrsti kojih ima pedesetak, a spomenimo npr. Žutoprstog, Toko, Ramphastos, Guianan itd.

Poznati Veliki Tukan ima kljun koji može u odraslih primjeraka narasti i preko 20cm., dok sama ptica raste do 55cm.

ptica tukan

Domovina im je Južna Amerika (Venezuela, Gvajana, Brazil i Kolumbija) a žive do 10 godina. Dobri su letači, a hrane se plodovima raznog drveća, ili kukcima pa često vrijeme provode visoko u krošnjama drveća.

Proizvode razne zvukove poput zvuka bušenja ili tutnjave, te nisu baš neki pjevači. No znate li da su ove radoznale i pametne ptice u nekim slučajevima i kućni ljubimci?

Ptica tukan

Naravno ovisi o zakonima određene države, te bi trebalo imati potvrdu o jezgri zoološkog vrta. Prostor je ključan, jer ove ptice neće moći živjeti u skučenoj nastabi, obirom da trebaju više mjesta.

pticA TUKAN

Želite li ovu egzotičnu pticu kao člana vaše obitelji, trebat ćete odvojiti nekih 10.000 kn. Pritom uvijek treba dobro provjeriti koje pripreme su potrebne prije nego se odlučite na ovaj korak, te izbjegavati nelegitimne uzgajivače. Educirajte se o zdravoj prehrani i drugim detaljima odgovarajućeg smještaja, koji je potreban kako bi ova ptica uz ljude sretno živjela.

Text : Andreja Rezniček Mehun

Photo : Pinterest

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Festival pasa svih rasa_07_08_10 (3)
Moj Zagreb Pets Flow

Zagrebački festival pasa – “a Place to Be” za Vas i Vašeg omiljenog kućnog ljubimca!

Simbolično, uoči Svjetskog dana zaštita životinja, prvi zagrebački festival pasa „izbacio“ je program i najavio zabavan vikend koji je pred nama! Trg dr. Franje Tuđmana, 07. i 08. listopada ugostit će Festival pasa svih rasa i postati oaza za sve njuške, njihove vlasnike i one koji to tek žele postati, a s obzirom na najavljeni […]

Read More
Blagdani ljubimci
Pets Flow

Blagdani i ljubimci

Blagdan Božića i slavlje Nove godine je vrijeme kada zavlada posebno raspoloženje, a radost donosi i stil koji je tipičan za taj period. Samo za vaš užitak, rastopite se malo od dragosti pri pogledu na preslatke ljubimce u svojim najboljim blagdanskim izdanjima. Ljubimci žele mirne blagdane! Također TheFlow Vas želi podsjetiti i/informirati sve (koji možda […]

Read More
Mačji dan
Pets Flow

Mačji dan

Međunarodni dan mačaka obilježava se 8. 8. svake godine. Dan je to za podizanje svijesti o mačkama i učenje o načinima kako im pomoći i zaštititi ih. Razmišljate li o nabavi ljubimca i možda želite micu, ljetni mjeseci su period kada puno napuštenih mačića završi u skloništima, i to ono koji su imali više sreće, […]

Read More