Prosecco Days – vrhunska talijanska pjenušava vina u srcu Zagreba

Prosecco days zagreb vinoljupci

14. i 15. listopada u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održat će se prvi poslovni vinski sajam Prosecco Days na kojem će svoje pjenušave perjanice prezentirati dvadeset talijanskih proizvođača Prosecca DOC. Neki od njih – poput Ville Sandi, Bottege i Astorie – već su poznati i etablirani na hrvatskom tržištu, no većina će pjenušavih vina imati svoju hrvatsku premijeru. Organizatori ovog događanja su udruga Vinoljupci i Talijansko hrvatska gospodarska komora uz potporu Veleposlanstva Republike Italije i Konzorcij za zaštitu imena Prosecco DOC iz Treviza.

Cilj ovog vinskog susreta je ojačati postojeće i stvoriti nove poslovne veze između proizvođača Prosecca DOC i hrvatskih vinskih profesionalaca, distributera, trgovaca i HoReCa sektora. Promenadno kušanje vina na rasporedu je oba sajamska dana u periodu od 12 do 18h. Osim predstavnika struke, u vrhunskom Proseccu DOC mogu uživati i svi ljubitelji pjenušavih vina, obzirom da je sajam otvoren za javnost.

Sajam će započeti stručnim predavanjem pod nazivom “ Prosecco DOC – prošlost, sadašnjost i budućnost“, koje će održati gđa Andrea Perkov, Generalna direktorica THGK, a tijekom kojeg će se prisutnima obratiti i direktor Konzorcija proizvođača Prosecca DOC g. Luca Giavi Na programu će se naći četiri stručne radionice koje će voditi najpoznatiji hrvatski vinski bloger Nenad Trifunović Vinopija. Prvog sajma održat će se i gala večera pod nazivom „Prosecco & Dijamanti“. Glavne zvijezde ove ekskluzivne priče bit će, naravno, vrhunska pjenušava vina, a uvažene goste očekuje i stručno predavanje o dijamantima, kao i mogućnost isprobavanja dragocjenog nakita, za koje će se pobrinuti jedan od partnera večere – Zlatarna Rodić. Za dobru hidriranost tijekom oba sajamska dana, brine se Romerquelle, voda-partner sajma.

Italija i Hrvatska susjedne su zemlje koje povezuju duga povijest gospodarske suradnje i snažne poslovne spone. Kada je riječ o proizvodnji, distribuciji i izvozu vina, brojke debelo pretežu u korist Talijana, svjetskih lidera na spomenutom području. Iako su popularni pjenušavci dobiveni od sorte glera u Hrvatskoj već dugo prisutni i vidljivi, prostora za tržišno širenje Prosecca DOC ima više nego dovoljno. Jedan od razloga koji navode na taj zaključak je opći porast popularnosti pjenušavih vina u Hrvatskoj kojem svjedočimo posljednjih nekoliko godina, kao i trend povećanja proizvodnje pjenušaca od strane domaćih vinara.

Na hrvatskom, ali i na ostalim tržištima, Prosecco DOC je zbog dobre cijene i stabilne kvalitete visoko kompetitivan u odnosu na druga pjenušava vina, poput, primjerice, francuskog šampanjca i španjolske cave. Nadamo se da će sajam Prosecco Days motivirati domaće vinare na udruženo tržišno djelovanje, a zatim i na zaštitu i brandiranje domaćih pjenušavih vina – o čemu uistinu mnogo možemo naučiti od Talijana.

U jednoj čaši pjenušca nalazi se navodno 33,3 milijuna mjehurića. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje pjenušavaca da posjete sajam Prosecco Days 14. i 15. Listopada i zajedno s nama provjere istinistost ove tvrdnje 😊.

Ulaznice su dostupne putem Entrio sustava, a dodatne informacije o sajmu potražite na facebook.com/Vinoljupci.

Možda će te zanimati

Green cakes
Fit Flow Gastro Health Flow

Green cakes

GREEN CAKES se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom zdravih slastica. Naš je cilj podržati zdrav način prehrane i dokazati da zdravo može biti slatko i ukusno i to bez grižnje savjesti. GREEN CAKES slastice prilagođene su i osobama s dijabetesom, osobama s intolerancijom na gluten, osobama s intolerancijom na laktozu i drugim intolerancijama te svim […]

Read More
Recept : Pužići sa okusom pizze
Gastro

Recept : Pužići sa okusom pizze

Tijekom praznika volimo malo duže spavati i biti u pidjami. Praznična jutra su super prilika za pogledati kakav dobar film uz kavu ili čaj? No tada treba i nešto fino za prigristi. Doista nemože jednostavnije od finih pizza pužića, koji će nestati jednako brzo kao što smo ih i spremili. Za pripremu nam treba: Tijesto […]

Read More
Nico's restoran Ban centar
Gastro Moj Zagreb

U ZAGREBU PREDSTAVLJENA NOVA ČAROLIJA PAŠTE KOJOJ JE NEMOGUĆE ODOLJETI

TALIJANSKI CHEF GREGORIO MANNUCCI TVORAC JE NOVOG ZIMSKOG RAJA ZA NEPCE U BISTROU NICOS Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca. […]

Read More