Prhka pita sa jabukama

Prhka pita sa jabukama

Volite voćne kolače? Niste fan teških krema, preferirate prhke kolače? Onda je ova pita odličan izbor za vas.
Također vrlo je jednostavna za pripremu pa će i manje iskusan slastičar dobiti odličan rezultat.

Prhka pita sa jabukama

Sastojci i priprema tijesta

400g glatkog brašna
200g maslaca
100g kiselog vrhnja
100g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 jajeta
Korica limuna

Spojiti suhe sastojke, te zatim dodati naribani maslac, jaja i vrhnje, pa rukama umjesiti prhko tijesto. (pripaziti da je maslac hladan) Tijesto zamotati u plastičnu foliju i pustiti da odleži u hladnjaku pola sata.

Prhka pita sa jabukama

Sastojci i priprema fila od jabuka

1,2 kg jabuka
100g šećera
100g usitnjenih badema
ekstrakt vanilije – žličica
rum – žličica

1,2 kg jabuka oguliti i naribati, zatim u posudi kratko pirjati uz dodatak 100g šećera, malo ruma,i ekstrakta vanilije. (Dodati po želji 100g usitnjenih badema)
Propirjati nekih 5 min, pa pustiti da se hladi.

Tijesto podjeliti na dva jednaka dijela pa razvaljati po mjeri posude za pečenje, koju ste prethodno namastili.
Prvu “koru” ispikati vilicom pa rasporediti fil od jabuka. Staviti drugu koru i također ispikati vilicom, te po potrebi malo utisnuti prstima i oblikovati. Možete gornju koru izrezati u trake kako bi napravili izgled “košare”, ili kao na našem primjeru uz pomoć modli dodati oblike od viška tijesta.

Prhka pita sa jabukama
Staviti peći na 180°C 35 minuta.
Ohlađenu prhku pitu posuti šećerom u prahu.
Dobar tek želi Vam ekipa TheFlow.hr

Tekst i fotografije : Andreja Rezniček Mehun

Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Ratatouille recept
Gastro

Ratatouille – recept

Tko je gledao popularni crtani film Ratatouille, sjetit će se da je mali miš Chef osvojio strogog kulinarskog kritičara spremajući povrtno jelo iz francuske pokrajine Provanse – naziva Ratatouille. Može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, a mi ga predlažemo za ljetne dane, jer osnovni sastojci su ljetne namirnice ; rajčica, tikvice, patlidžan, te […]

Read More
Gastro

Influenceri su po prvi put u Hrvatskoj isprobali i odobrili – Beer&Paint

U jednoj ruci hladno Stella Artois pivo, a u drugoj paleta boja i kist. Možda zvuči nespojivo, ali radionica Beer&Paint i službeno je postala najzabavniji način druženja i opuštanja. Prvu takvu u Hrvatskoj, organizirala je Stella Artois i to na najboljoj mogućoj lokaciji za slikarsku inspiraciju. Na svojoj prepoznatljivoj galeriji s pogledom na cijeli Zagreb, […]

Read More
Polleo sport kraš čokolada
Fit Flow Gastro

Stigla je najjača čokolada na tržištu

Lideri u svojim industrijama, Kraš i Polleo Sport kreirali su recepturu za prvu proteinsku čokoladu u Europskoj uniji – Kraš Polleo Protein Iz jedinstvene kombinacije – čokoladne tradicije Kraša te fitness suvremenosti Polleo Sporta, proizašla je čokolada Kraš Polleo Protein– inovativna poslastica za sve čokoljupce! Razvoj nove čokolade nije nimalo lak posao. A ako je […]

Read More