Prhka pita sa jabukama

Prhka pita sa jabukama

Volite voćne kolače? Niste fan teških krema, preferirate prhke kolače? Onda je ova pita odličan izbor za vas.
Također vrlo je jednostavna za pripremu pa će i manje iskusan slastičar dobiti odličan rezultat.

Prhka pita sa jabukama

Sastojci i priprema tijesta

400g glatkog brašna
200g maslaca
100g kiselog vrhnja
100g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 jajeta
Korica limuna

Spojiti suhe sastojke, te zatim dodati naribani maslac, jaja i vrhnje, pa rukama umjesiti prhko tijesto. (pripaziti da je maslac hladan) Tijesto zamotati u plastičnu foliju i pustiti da odleži u hladnjaku pola sata.

Prhka pita sa jabukama

Sastojci i priprema fila od jabuka

1,2 kg jabuka
100g šećera
100g usitnjenih badema
ekstrakt vanilije – žličica
rum – žličica

1,2 kg jabuka oguliti i naribati, zatim u posudi kratko pirjati uz dodatak 100g šećera, malo ruma,i ekstrakta vanilije. (Dodati po želji 100g usitnjenih badema)
Propirjati nekih 5 min, pa pustiti da se hladi.

Tijesto podjeliti na dva jednaka dijela pa razvaljati po mjeri posude za pečenje, koju ste prethodno namastili.
Prvu “koru” ispikati vilicom pa rasporediti fil od jabuka. Staviti drugu koru i također ispikati vilicom, te po potrebi malo utisnuti prstima i oblikovati. Možete gornju koru izrezati u trake kako bi napravili izgled “košare”, ili kao na našem primjeru uz pomoć modli dodati oblike od viška tijesta.

Prhka pita sa jabukama
Staviti peći na 180°C 35 minuta.
Ohlađenu prhku pitu posuti šećerom u prahu.
Dobar tek želi Vam ekipa TheFlow.hr

Tekst i fotografije : Andreja Rezniček Mehun

Andreja Rezniček Mehun

Možda će te zanimati

Gastro Moj Zagreb

Baš Naš Sunset stigao je na Bundek i osvojio publiku

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj nije mogao bolje početi! Festival koji već sedam godina osvaja posjetitelje i društvene mreže, već je otvorenjem nove sezone pokazao zašto ga smatraju festivalom najbolje atmosfere. Brojni posjetitelji jedva su dočekali […]

Read More
ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU JYSK
Gastro

ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU OD BAMBUSA I KARTONA

U susret Dana planete Zemlje JYSK je predstavio prijenosni roštilj za jednokratnu upotrebu s manjom emisijom CO2 JYSKova sustavna briga o okolišu rezultirala je roštiljem za jednokratnu upotrebu CASUS. CASUS je izrađen isključivo od prirodnih materijala kao što su drvo, bambus, karton i lava kamenje. Uz iznimku kamenja lave, koje može pridonijeti plodnosti tla, cijeli […]

Read More
De'Longhi Eletta Explore
Gastro

Idemo na kavu nikad više neće značiti isto

Hrvatskim kavoljupcima predstavljen je aparat za kavu koji priprema popularne cold brew specijalitete koje će obožavati ovog proljeća U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi uz zvukove violine otvorena je sezona uživanja u koktelima od kave. Za to je zaslužan De’Longhi, poznati talijanski brend vrhunskih uređaja za kavu koji je u zagrebačkom restoranu Eateria predstavio novi i […]

Read More