POČINJE ARTUPUNKTURA – TERAPIJA ZAGREBA UMJETNOŠĆU

Artupunktura zagreb

Drugo izdanje Artupunkture, jedinstvenog projekta Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera, počinje u četvrtak, 15. rujna, svečanim otvorenjem kod Meštrovićevog paviljon (Dom HDLU). Tako će se, s početkom u 19:00 sati, istovremeno održati otvorenje Artupunkture i 57. zagrebačkog salona (15.9.-20.11.2022.) prema konceptu istaknute kustosice Leile Topić: „Mi smo se pojavili kao strategija vječnosti.“.

Ovom prilikom, Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ, je izjavila: „Od 15. rujna pa kroz idućih mjesec dana, Zagreb postaje epicentar umjetnosti jer počinje Artupunktura s kojom stavljamo dodatni naglasak na kulturni turizam našeg grada. Njeno drugo izdanje donosi gotovo tri puta više partnera – njih 23, radove više od 50 stranih umjetnika, interaktivne izložbe, radionice, a po prvi puta u jugoistočnoj Europi i izložbu digitalne umjetnosti u proširenoj stvarnosti. Naime, u sklopu projekta Art Future svoje virtualne skulpture i animacije izlagat će umjetnici iz BIH, Hrvatske, Italije, Kanade, Kolumbije, Njemačke, SAD-a, Slovenije te Španjolske. Posjetitelji imaju rijetku priliku pogledati radove koje neće moći vidjeti u galerijama i muzejima, a za gledanje treba samo preuzeti aplikaciju nastalu u produkciji hrvatske tvrtke Equinox Vision. Oslanjajući se na tehnologiju koja se popularizirala tijekom pandemije, Art Future, u sklopu Artupunkture, i unutar naših granica otvara prostor za suvremenu digitalnu kulturu koja će se odvijati na više zagrebačkih lokacija, od 15. rujna do 15. listopada.“.

Podsjećamo, ovogodišnje izdanje Artupunkture donosi 15 novih umjetničkih projekata, a to su: Art Bubble; Art Future; ART in my KVART, ART by KNAP!; Artupunktura u Dubravi; Čitanje grada; Izložba na cesti; Karas + Kvart; Ljubav na sunce – solarna projekcija „Ljubav oko svijeta“; Mediteranom bučan Boris Bućan – Razigrani Petar Dolić Dijonizijski ples na Gvozdu; MUO na Mažurancu; Pupoljci; Svijet robota; „Treba ići!“ I.K. Hommage Ivanu Kožariću; Trešnjevka se budi! #3 te 30 prizora za 30 godina hrvatske samostalnosti. Naravno, u programu sudjeluju prošlogodišnji partneri koji su pripremili nova izdanja svojih 8 umjetničkih projekata: ALU perspektiva 2; Art & Grad; Art Zagreb 2022; Galerija Ilica: Otvorena knjiga; Projekt Ilica: Q’ART – BUJAN RUJAN; Reli po galerijama; 36 Mountains Festival te 57. zagrebački salon.

Artupunktura traje sve do sredine listopada, a detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama www.artupunktura.hr.

Možda će te zanimati

Boogie lab advent
Gastro Moj Zagreb

Boogie Lab Kronut i Sourdough lasagne hit su ovogodišnjeg adventa, a posebno oduševljenje nose i njihovi signature kokteli

Zagrebački Advent već u prvim danima posjetile su stotine tisuća ljudi i rekordi se ruše. Među brojnim kućicama, one Boogieve pri samom su vrhu posjećenosti. Boogiev tim ove godine na dvije lokacije, Fuliranju i Fooling Around Zagreb, predstavlja jela i koktele koji su savršen bijeg od svakodnevne gastro ponude. Poseban hit su Kronut i Sourdough […]

Read More
Marko Grubnić i Maja Šuput otvorenje yamamay ilica zagreb
Fashion & Beauty Life & Style Moj Zagreb

Brojna poznata lica na predstavljanju božićne Yamamay kolekcije: Šopingom se počastili Maja Šuput Tatarinov, Marko Grubnić, Iva Šarić Petković, Fabijan Pavao Medvešek…

Renomirani talijanski brend Yamamay oduševio je sve prisutne na modnom druženju održanom na adresi Ilica 16, gdje je predstavio novu božićnu kolekciju uz prisustvo brojnih poznatih uzvanika. U svečanom i blagdanskom ozračju, nedavno otvorena Yamamay trgovina u samom centru Zagreba postala je središte okupljanja brojnih poznatih osoba, influencera i ljubitelja mode. Posebno osmišljeno božićno druženje […]

Read More
Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More