Pas Vam laje na zvono na vratima? Evo što možete učiniti

Kako naučiti psa da ne laje na zvuk zvona na vratima?

Image may contain: 2 people

Najbolje vrijeme za treniranje poželjnog ponašanja kod vrata je kada pas ili štene prvi put uđe u vaš dom. Ako psa ne učite vama poželjnom ponašanju, onda će on raditi upravo ono što njemu ima najviše smisla.

No photo description available.

Najbolje bi bilo nabaviti uređaj za daljinsko zvonjenje na vratima i koristiti ga za učenje psa ponašanju koje želite, prvo bez osoba s druge strane vrata. Tako ćete povezati zvuk zvona s poželjnim ponašanjem.

No photo description available.

Možete naučiti psa da na taj zvuk dotrči do vas. Druga opcija je da ga naučite da mirno sjedi kad čuje taj zvuk ili da legne. Ideja je da ga naučite tom ponašanju kako biste izbjegli jurcanje k vratima i uznemiravanje gostiju.

No photo description available.

Nakon što je pas naučio da vas posluša kad mu date zapovijed, vrijeme je da isto poželjno ponašanje pokaže i prema gostima. Neka osoba koju pas dobro poznaje uđe kroz vrata. Neka se pripremi da će pas reagirati uzbuđeno i u početku neka ignorira psa.

No photo description available.

Tek kasnije, kada pas sjedne, neka postupno pozdravi psa mirnim maženjem po leđima ili prsima. Veoma je bitno da ta osoba ne bude pretjerano uzbuđena jer će to pas osjetiti te će se takav osjećaj i na njega prenijeti.

No photo description available.

Prvo dresirajte psa da pozdravlja ljude koje poznaje. Zatim ga upoznajte s nepoznatim osobama koje su prijateljski nastrojene. Neka vam poznata osoba pomogne na sljedeći način: neka priđe psu, ali samo izvan dosega za skakanje i neka sačeka nekoliko sekundi.

No photo description available.

Ako je pas u prošlosti vježbao zapovijed “sjedi”, onda će sigurno sjesti, a zauzvrat neka vaš gost nagradi psa poslasticom ili ga nježno pomazi. Ako pas ipak poskoči od uzbuđenja, neka se gost vrati nekoliko koraka unazad i pričeka da pas sjedne i mirno sačeka poslasticu ili maženje.

No photo description available.

Psi su individue, baš kao i ljudi. Poštujete osobnost vašeg psa i vježbajte poželjna ponašanja. Tako ćete biti sigurni da će vaš past izrasti u sretno, dobro obučeno biće koje u nazočnosti drugih ljudi osjeća sigurnost. Takva opuštenost će smanjiti prilike da pas bespotrebno opet zalaje na vaše poznanike.

No photo description available.

All Photos curtesy of Dogs and Doors

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Ptica tukan
Pets Flow

Ptica zvana Tukan

Tukani su porodica ptica iz reda Piciformes. Red; Djetlovke. Osnovno obilježje im je veliki, snažni kljun, i žive boje kljuna i perja, ovisno o vrsti kojih ima pedesetak, a spomenimo npr. Žutoprstog, Toko, Ramphastos, Guianan itd. Poznati Veliki Tukan ima kljun koji može u odraslih primjeraka narasti i preko 20cm., dok sama ptica raste do […]

Read More
mačka mačke
Pets Flow

Planirate u svoj dom i obitelj dovesti mačku? Saznajte što Vam je sve potrebno u našem kutku za mačkoljupce

We love cats <3 Kod donošenja takve odluke, bitno je da ste svjesni da mačka nije plišana igračka. Mačka je živo biće sa svojim potrebama, osobnošću, te će biti dio Vaše obitelji možda i duže od petnaestak godina. No Vi ste “cat person”, uzeli ste sve navedeno u obzir i sigurni ste. Čestitamo! Ova odluka […]

Read More
Pets Flow

Kako odabrati najbolju hranu za Vašeg psa

Prehrana psa Neovisno o tome jeste li iskusni vlasnik psa ili ste to tek postali, pravilna prehrana u životu vašeg četveronožnog prijatelja ima odlučujuću ulogu. Upravo tako trebalo bi i biti jer je zdravlje psa usko povezano s hranom. Na zdravlje, vitalnost i životni vijek vašeg psa moguće je pozitivno utjecati pravim odabirom hrane. Od […]

Read More