Ovaj slasni kolačić s kremom od kestena i marmeladom od naranče s potpisom Mirjane Špoljar idealan je za kišna poslijepodneva

Kenwood kuha

#KenwoodKuha

…a njegovu je pripremu u subotu usavršilo osam timova kulinara #KenwoodKuha radionice, među kojima su bili i Mile Butorac, Zrinka Zekulić i Anita Vukušić Cervar

Kenwood kuha

Stigla je jesen, a to znači samo jedno – vrijeme je za umatanje u omiljenu dekicu i poslijepodnevni ritual uživanja u najdražem toplom napitku i kolačićima, sve dok je vani tmurno i hladno ili pada kiša. Prije nego se odlučite zavaliti u fotelju omiljene slastičarnice, razmislite o tome da se i sami okušate u pripremi slatkih zalogaja koji će osunčati tmurne jesenske dane. Čokoladni mini tartletsi s kremom od kestena i marmeladom od naranče čiju su pripremu u subotu usavršili polaznici #KenwoodKuha radionice, i čiji vam recept donosimo u nastavku, nama zvuče kao idealan način za pretvaranje jesenskog dana u cozy, hygge dan.
Upravo taj kolačić u subotu je u slastičarskoj školi Mirjane

Kenwood kuha

Špoljar okupio osam sudionika među kojima su se našli i naši poznati gastro blogeri – Mile Butorac poznatiji kao @hungry_mile, Zrinka Zekulić koja stoji iz bloga @gladusasamja i Anita Vukušić Crevar iz Mini Chef kulinarske radionice za djecu. Svi su oni pod budnim okom renomirane hrvatske slastičarke Mirjane Špoljar i uz pomoć Kenwood kućanskih uređaja učili kako pripremiti najslasnije čokoladne mini tartletse s kremom od kestena i marmeladom od naranče.

Kenwood kuha
Ambijent Sweet Lab škole u kojem je radionica zauzela mjesto opremljen je s osam radnih jedinica svaku od kojih karakteriziraju Kenwood uređaji koji su polaznicima, uz Mirjanine savjete, bili najbolji prijatelj u pripremi ovog kulinarskog izazova. „Za pripremu dobrih slastica potrebno je zadovoljiti par kriterija. Važno je za početak imati dobru volju i još bolji recept, a nakon toga kvalitetne sastojke i kućanske aparate koji će svojim značajkama novopečenim slastičarima omogućiti da priprave smjese i kreme kao pravi profesionalci“ – rekla je Mirjana Špoljar, koja nam je potom otkrila i recept za tartletse.

Za podlogu će vam trebati 300 grama mljevenog Oreo keksa, 160 grama otopljenog kokos maslaca, jedna čajna žličica esencije vanilije i 20 grama mljevenih zobenih pahuljica, a pripremiti je možete u par koraka:
1. Mljevene Oreo kekse pomiješajte s esencijom vanilije i zobenim pahuljicama pa dodajte mlaki maslac.
2. Lagano miješajte smjesu sve dok se sastojci ne spoje, a zatim ju utisnite u dno i stranice silikonskog kalupa za tartlet, pazeći da je tijesto svugdje iste debljine.3. Tako pripremljen kalup stavite u zamrzivač na jedan sat kako bi se dobro ohladio.
U međuvremenu pripremite kuhanu kremu od kestena i čokolade. Za to će vam trebati 120 grama kristal šećera, 0.4 litara mlijeka, četiri grama gustina, četiri žumanjka, jedan vanilin šećer, 40 grama crne čokolade, 150 grama maslaca, 80 grama kesten pirea, 100 grama marmelade od naranče i pola litra slatkog vrhnja za šlag. Priprema je jednostavna:
1. Prvo jednim dijelom hladnog mlijeka razradite gustin, pa dodajte žumanjke – jedan po jedan.
2. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom.
3. Kada mlijeko prokuha, ulijte ga u smjesu sa žumanjcima pa sve vratite na laganu vatru i kuhajte dok se na pjenjači ne pojavi želatinasta nit da krema ne curi.
4. Dodajte čokoladu i miješajte sve dok se čokolada ne otopi.
5. Smjesu ulijte u posudu pa ju prekrijte folijom da se ne napravi korica.
6. Kada se krema ohladi, stavite ju u mikser da se razradi i postane glatka, pa dodajte razrađeni maslac i kesten pire.
7. Napunite košarice kremom te u sredinu svake utisnite malo marmelade od naranče.
8. Košarice dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnom dekoracijom.


Za kraj sve poslužite uz omiljeni čaj ili kavu i uživajte u svojem kulinarskom umijeću, čekajući novi recept koji će polaznici pripremati već idućeg mjeseca, na novoj #KenwoodKuha radionici.

Možda će te zanimati

Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More
Gastro Life & Style Moj Zagreb

Ovu subotu Britanski trg postaje plesni podij, ne propustite RNB Confusion spektakl!

U subotu 16.12. od 18 sati RNB Confusion organizira adventsko druženje i ples na otvorenom – Britanac Block Party Ove godine proslavili su 20 godina postojanja, a samo u ovoj godini s njima je plesalo preko 15 000 mladih i gostovali su na najvećim regionalnim festivalima poput Exit, Weekend Media, LMF-a i Sea Stara. Riječ […]

Read More
BOOGIE LAB advent zagreb
Gastro Moj Zagreb

BOOGIE LAB KUĆICE HIT SU OVOG ADVENTA

KRONUTE I KROŠTULE ZAVOLJET ĆEMO NA PRVU Zagrebački Advent ove je godine bogatiji no ikada. Dvije nove lokacije posljednjih dana privlače pažnju, a kronuti i kroštule Boogie Laba već su postali hit koji želimo odmah probati. Na Fuliranju na Strossmayerovom trgu te na Zrinjevcu po prvi ćemo puta uživati u novim gastro hitovima. Kronut je […]

Read More