Novi adut za borbu protiv akni: Francuska dermokozmetička kuća BIODERMA predstavila liniju Sébium

BIODERMA akne Sébium

Legendarna francuska dermokozmetička kuća BIODERMA s tradicijom dugom 45 godina, ovoga je vikenda u novootvorenom prostoru Estetica Beauty and Science u samom srcu grada, predstavila svoju liniju Sébium, prilagođenu masnoj koži i koži sklonoj aknama.

Znanstvenici iz laboratorija BIODERMA osmislili su proizvode koji će uspješno odgovoriti na sve probleme s kojima se koža susreće u periodu adolescencije. Naime, ona se tada mijenja, postaje gušća i masnija te se na njoj pojavljuju manje ili veće nesavršenosti koje se ponekad znaju zadržati i do odrasle dobi.

BIODERMA akne Sébium

Linija Sébium sadrži specifične proizvode za čišćenje i njegu koje preporučuju dermatolozi: sredstva za čišćenje lica za masnu kožu kao što su pjenasti gel i micelarna voda, zatim kreme protiv prištića, hidratantnu njegu za kožu sklonu aknama te brojne druge učinkovite i ciljane preparate koji neće narušiti ravnotežu kože, neće je pretjerano isušiti ni dodatno iritirati.

BIODERMA akne Sébium

„Laboratorij BIODERMA od svog osnutka, sada već davne 1977., nastoji pronaći biološka rješenja kako bi trajno ispravio disfunkciju kože. U Sébium asortimanu, BIODERMA nudi pomoć po mjeri za mješovitu do masnu kožu te kožu sklonu aknama, uz novi pristup liječenju akni“, rekla je Maja Kurtanjek, Product Manager Bioderme.

BIODERMA akne Sébium

Dodala je kako ova linija sadrži Fluidactiv™, patent čiji sastojci biološki normaliziraju kvalitetu sebuma i sprječavaju začepljenje pora koje je ključni uzrok nepravilnosti na koži.

BIODERMA akne Sébium

Iako akne, kao najraširenija kožna bolest današnjice, pogađaju prvenstveno adolescente, značajne su i brojke koje govore o pojavi akni u odrasloj dobi. Tada ih više i češće nalazimo kod žena pa se danas svaka druga žena u dobi od 25 do 45 godina bori s aknama na licu. Osim toga, danas je 20% svih odlazaka dermatologu povezano s problematikom uzrokovanom masnom kožom lica.

BIODERMA akne Sébium

Na kratkoj panel raspravi koja je organizirana, sudjelovali su dr. Borna Pavičić, Kristina Mikulić iza Instagram profila skinsolicitor i vizažistica Anita Raić koji su odgovarali na najčešća pitanja te isticali gdje osobe koje se bore s aknama najčešće griješe prilikom liječenja.

Za sve one koji nisu mogli nazočiti ovom predstavljanju, dobra je vijest da će BIODERMA tijekom veljače, također u prostoru Estetica Beauty and Science, na adresi Tkalčićeva 81 u Zagrebu, održati još dvije promocije svojih proizvoda, uz savjetovanje i poklone. Novi datumi susreta s Biodermom su 14. i 28. veljače.

A svoj važan doprinos borbi protiv akni, BIODERMA je, osim specijaliziranom novom linijom Sébium, dala i uključivši se, kao glavni sponzor, u nacionalnu inicijativu #pokazise, koju je, u suradnji s više od 50 hrvatskih dermatologa organizirao portal estetica.hr. U okviru ove akcije, tijekom siječnja i veljače, organizirano je više od 200 besplatnih pregleda akni diljem Hrvatske, a njezin je osnovni cilj podići svijest javnosti o važnosti tretiranja akni od strane stručnjaka – dermatologa te destigmatizacija ove kožne bolesti.

Možda će te zanimati

INFOBIP WORLDWIDE HOODIE
Fashion & Beauty Life & Style Tech Flow

PREDSTAVLJENI PRVI MODNI KOMAD IZ STREET STYLE KOLEKCIJE – INFOBIP WORLDWIDE HOODIE

Mate Rimac, Marko Bucić – Vanillaz, Nevena Rendeli među prvima istražili o čemu je riječ Infobip, vodeća regionalna IT kompanija u suradnji s mladim kanadskim dizajnerom hrvatskih korijena, Joshuom Čirjakom, osnivačem IUTD Studiosa, napravila je iskorak u street fashion segment te predstavila prvu Infobip Worldwide hoodicu. Limitirana serija inovativnih NFT hoodica proizvedena je u svega […]

Read More
Zvijezde hollywood godine
Fashion & Beauty Movie Flow

Zvijezde koje dokazuju da prave dame ne kriju svoje godine

Danas se više nego ikad prije radi na promociji prihvaćanja pojedinaca i razbijanja stereotipa. Velike modne kompanije za svoje revije sve više angažiraju modele raznih konfekcijskih brojeva, a plus size modeli su uobičajeni na pisti, kao i na editorijalima i u katalozima. Cilj je da svaka skupina žena bude zastupljena, te da se nedostižni ideali […]

Read More
Jesenski Högl party u NAMA-i
Fashion & Beauty

Jesenski Högl party u NAMA-i obilježio je više od 20 godina uspješne suradnje

Robna kuća Nama i poznati austrijski brend cipela Högl organizirali su event kojim su obilježili više od dva desetljeća suradnje Prijelazne jakne, toplija obuća i žuto lišće na ulicama Zagreba već su nam odavno najavili jesen, pa je njene tonove kultna zagrebačka robna kuća NAMA odlučila pretočiti u tematiku još jednog eventa. Ovoga puta riječ […]

Read More