Novi adut za borbu protiv akni: Francuska dermokozmetička kuća BIODERMA predstavila liniju Sébium

BIODERMA akne Sébium

Legendarna francuska dermokozmetička kuća BIODERMA s tradicijom dugom 45 godina, ovoga je vikenda u novootvorenom prostoru Estetica Beauty and Science u samom srcu grada, predstavila svoju liniju Sébium, prilagođenu masnoj koži i koži sklonoj aknama.

Znanstvenici iz laboratorija BIODERMA osmislili su proizvode koji će uspješno odgovoriti na sve probleme s kojima se koža susreće u periodu adolescencije. Naime, ona se tada mijenja, postaje gušća i masnija te se na njoj pojavljuju manje ili veće nesavršenosti koje se ponekad znaju zadržati i do odrasle dobi.

BIODERMA akne Sébium

Linija Sébium sadrži specifične proizvode za čišćenje i njegu koje preporučuju dermatolozi: sredstva za čišćenje lica za masnu kožu kao što su pjenasti gel i micelarna voda, zatim kreme protiv prištića, hidratantnu njegu za kožu sklonu aknama te brojne druge učinkovite i ciljane preparate koji neće narušiti ravnotežu kože, neće je pretjerano isušiti ni dodatno iritirati.

BIODERMA akne Sébium

„Laboratorij BIODERMA od svog osnutka, sada već davne 1977., nastoji pronaći biološka rješenja kako bi trajno ispravio disfunkciju kože. U Sébium asortimanu, BIODERMA nudi pomoć po mjeri za mješovitu do masnu kožu te kožu sklonu aknama, uz novi pristup liječenju akni“, rekla je Maja Kurtanjek, Product Manager Bioderme.

BIODERMA akne Sébium

Dodala je kako ova linija sadrži Fluidactiv™, patent čiji sastojci biološki normaliziraju kvalitetu sebuma i sprječavaju začepljenje pora koje je ključni uzrok nepravilnosti na koži.

BIODERMA akne Sébium

Iako akne, kao najraširenija kožna bolest današnjice, pogađaju prvenstveno adolescente, značajne su i brojke koje govore o pojavi akni u odrasloj dobi. Tada ih više i češće nalazimo kod žena pa se danas svaka druga žena u dobi od 25 do 45 godina bori s aknama na licu. Osim toga, danas je 20% svih odlazaka dermatologu povezano s problematikom uzrokovanom masnom kožom lica.

BIODERMA akne Sébium

Na kratkoj panel raspravi koja je organizirana, sudjelovali su dr. Borna Pavičić, Kristina Mikulić iza Instagram profila skinsolicitor i vizažistica Anita Raić koji su odgovarali na najčešća pitanja te isticali gdje osobe koje se bore s aknama najčešće griješe prilikom liječenja.

Za sve one koji nisu mogli nazočiti ovom predstavljanju, dobra je vijest da će BIODERMA tijekom veljače, također u prostoru Estetica Beauty and Science, na adresi Tkalčićeva 81 u Zagrebu, održati još dvije promocije svojih proizvoda, uz savjetovanje i poklone. Novi datumi susreta s Biodermom su 14. i 28. veljače.

A svoj važan doprinos borbi protiv akni, BIODERMA je, osim specijaliziranom novom linijom Sébium, dala i uključivši se, kao glavni sponzor, u nacionalnu inicijativu #pokazise, koju je, u suradnji s više od 50 hrvatskih dermatologa organizirao portal estetica.hr. U okviru ove akcije, tijekom siječnja i veljače, organizirano je više od 200 besplatnih pregleda akni diljem Hrvatske, a njezin je osnovni cilj podići svijest javnosti o važnosti tretiranja akni od strane stručnjaka – dermatologa te destigmatizacija ove kožne bolesti.

Možda će te zanimati

Hrvatski Telekom i Nenad Sovilj
Fashion & Beauty Tech Flow

Limitiranu seriju medaljona izrađenih od dijelova starih elektroničkih uređaja predstavili Hrvatski Telekom i Nenad Sovilj

Hrvatski Telekom i Nenad Sovilj predstavili limitiranu seriju medaljona izrađenih od dijelova starih elektroničkih uređaja    U sklopu inicijative ‘Poziv koji ne propuštaš’ Hrvatskog Telekoma, Nenad Sovilj, renomirani umjetnik i dizajner nakita, dizajnirao je seriju medaljona, izrađenu od dijelova starih mobitela i elektroničkih uređaja. Limitirana serija sastoji se od 100 ručno izrađenih medaljona koji predstavljaju […]

Read More
Teuta Boutique Salon Nova Ves 17, 10000, Zagreb 01 4667 195 teuta-salon.hr @teutasalon
Fashion & Beauty Life & Style Moj Zagreb

Otvorenje Teuta Boutique Salona u Zagrebu

Na ekskluzivnom partyju u centru grada okupile su se brojne poznate dame U Centru Kaptol obilježeno je svečano otvorenje Teuta Boutique Salona čija je vlasnica Teuta Mesaroš, jedna od najpoznatijih hrvatskih stilistica i koloristica za kosu. Novi salon smjestio se na adresi Nova Ves 17, prostire se na 300 metara kvadratnih. Iza ovog luksuznog i nesvakidašnjeg uređenja koji ostavlja […]

Read More
Deichmann kolekcija jesen zima 2023 - 2024 (29)
Fashion & Beauty

Dolaze nam metalik boje, svjetlucavi kamenčići, kaubojke i stil 70-ih

Deichmann otkriva ekskluzivnu kolekciju za jesen i zimu 2023./2024. Deichmann ponovno slavi osobnost i jedinstvenost novom kolekcijom za jesen i zimu 2023./2024. koja je predstavljena u zagrebačkom Muzeju iluzija. U osebujnom okruženju Muzeja iluzija izloženi su i predstavljeni novi modeli obuće i modnih dodataka za cijelu obitelj koji objedinjuju trendove koji nas čekaju u nadolazećoj […]

Read More