Neobičan balon na nebu iznad Zagreba

Jedan neobičan balon ovog se vikenda vinuo u nebo iznad Zagreba s posebnom zadaćom

 

U čarobnom okruženju fontana kraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice Jedan neobičan balon ovog je vikenda ukrao pažnju svih Zagrepčana koji su se tamo zatekli. Kako i ne bi kad je uistinu jedinstven s brojnim zanimljivim ilustracijama i prepoznatljivim motivima Hendricks’a koje ga krase, poput letećih krastavaca, divovske ruže, zanimljivih ljudi u viktorijanskoj odjeći sa šeširima od krastavaca te primjerice ruku s krilima nad kojima budno bdije veliko oko.

NEOBIČAN BALON

Najposebniji balon na vrući zrak koji je ikada letio hrvatskim zračnim prostorom – Most Unusual Balloon, vinuo se u nebo iznad Zagreba zahvaljujući suradnji Reda letećih krastavaca i Kofera te je mnogim prolaznicima i vozačima izmamio osmijeh na lice.

 

Upravo je uveseljavanje ljudi bila glavna ideja koja se nalazi iza ovog neobičnog leta, a Red letećih krastavaca u ova je izazovna vremena sve ljude htio podsjetiti da se sreću, osim u malim stvarima, može pronaći na najneobičnijim mjestima i u najneobičnijim situacijama.

Kako bi razveselili i one koji su propustili uživo vidjeti neobičan let najposebnijeg balona, Red letećih krastavaca snimio je nezaboravne kadrove i upečatljivu vizuru grada Zagreba uronjenu u zimsko ruho koje će svi beskompromisni znatiželjnici imati prilike vidjeti na Instagram profilima Most Unusual Balloona i Kofera te uživati u letu kao simboličnom znaku da je – bez obzira na izazove koje život stavlja pred nas – sreća uvijek iza ugla.

NEOBIČAN BALON

Iako 2020. nije prošla onako kako smo se nadali, vjerujemo da nas očekuje puno više smijeha i veselja u 2021. godini koja je pred nama, a Most Unusual Balloon ljudima će redovito donositi optimizam i dobro raspoloženje.

 

Inače, nekada su baš baloni na vrući zrak bili sinonim za sreću i veselje jer su bili svojevrsni leteći cirkusi te su, zajedno s aeronautima koji su njima upravljali, plijenili pažnju i zanimanje gdje god bi se pojavili. Prvi let balonom na vrući zrak u Hrvatskoj zbio se davne 1905. godine, a let balona po imenu „Turul“ nad Zagrebom izazvao je oduševljenje mnogobrojnih stanovnika.

 

Njegova posada je tijekom 6 sati leta snimila prve fotografije Zagreba i okolice iz zraka, a cijelim putem ih je svojim automobilom pratio Ferdinand Budicki, pionir automobilizma i zrakoplovstva, koji se i sam sljedeće godine odvažio na let balonom „Excelsior“ prema Kvarneru.

 

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Boogie lab advent
Gastro Moj Zagreb

Boogie Lab Kronut i Sourdough lasagne hit su ovogodišnjeg adventa, a posebno oduševljenje nose i njihovi signature kokteli

Zagrebački Advent već u prvim danima posjetile su stotine tisuća ljudi i rekordi se ruše. Među brojnim kućicama, one Boogieve pri samom su vrhu posjećenosti. Boogiev tim ove godine na dvije lokacije, Fuliranju i Fooling Around Zagreb, predstavlja jela i koktele koji su savršen bijeg od svakodnevne gastro ponude. Poseban hit su Kronut i Sourdough […]

Read More
Marko Grubnić i Maja Šuput otvorenje yamamay ilica zagreb
Fashion & Beauty Life & Style Moj Zagreb

Brojna poznata lica na predstavljanju božićne Yamamay kolekcije: Šopingom se počastili Maja Šuput Tatarinov, Marko Grubnić, Iva Šarić Petković, Fabijan Pavao Medvešek…

Renomirani talijanski brend Yamamay oduševio je sve prisutne na modnom druženju održanom na adresi Ilica 16, gdje je predstavio novu božićnu kolekciju uz prisustvo brojnih poznatih uzvanika. U svečanom i blagdanskom ozračju, nedavno otvorena Yamamay trgovina u samom centru Zagreba postala je središte okupljanja brojnih poznatih osoba, influencera i ljubitelja mode. Posebno osmišljeno božićno druženje […]

Read More
Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More