Metaklapa i Zagrebačka filharmonija – Glazbeni doživljaj za sve obožavatelje Iron Maidena

Kako zvuče klasici Iron Maidena u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije i Metaklape možete poslušati 3. svibnja 2024. u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Metaklapa lisinski

Zagrebačka filharmonija i Metaklapa održat će koncert na kojem će na jedinstven način uvezati tradicionalnu dalmatinsku, heavy metal i klasičnu glazbu. Pjesme najvećeg heavy metal sastava svih vremena Iron Maidena izvest će u naizgled nespojivoj kombinaciji klapske pjesme i klasične glazbe.

ULAZNICE POTRAŽITE OVDJE:

https://www.ulaznice.hr/web/event/12/3734

Metaklapa lisinski

Metaklapa je glazbeni sastav koji spaja naizgled nespojivo: klasko pjevanje sa heavy metal glazbom, prije svega glazbom jednog od najvećih heavy metal sastava svih vremena – Iron Maidena.

Ovaj neobičan spoj naišao je na odobravanje domaće i međunarodne publike, čemu svjedoče od publike i kritike iznimno hvaljeni nosač zvuka imena ”The Choir of Beasts” objavljen 2022. g. i dva uzastopna gostovanja na najvećem svjetskom heavy metal festivalu – Wacken Open Air (2022. i 2023.g., a u najavi je i ovogodišnje gostovanje). Da njihova glazbena priča ima šire obzore od samog heavy metala potvrđuje i nastup na renomiranom festivalu klasične glazbe Musikfest ION u Nürnbergu u srpnju 2023.g., a stalna je i koncertna aktivnost u Hrvatskoj (Split, Daruvar, Mali Lošinj, Velika Gorica, Šibenik, Pučišća i Bol na otoku Braču…).

Držeći se glazbenih postulata klapskog pjevanja (Hrvatske tradicije zaštićene UNESCO-m) i kombinirajući ju sa pjevnim i moćnim melodijama Iron Maidena, Metaklapa postiže jedinstvenu fuziju dvaju glazbenih svjetova čime, uz novi i drugačiji pogled na metal glazbu, istovremeno promiče Hrvatsku tradiciju i baštinu.

https://www.tportal.hr/showtime/clanak/iron-maiden-opjevan-i-odsviran-na-jeziku-klapske-klasike-20240421

Možda će te zanimati

Greencajt festival
Moj Zagreb

3 dana trajanja, više od 50 govornika, 45 održivih tema: za mjesec dana počinje četvrti Greencajt festival

Za točno mjesec dana počinje četvrti Greencajt festival koji okupiti neke od najpoznatijih  svjetskih  i domaćih  stručnjaka  iz domene održivosti koji svakodnevno podižu svijest o važnosti očuvanja okoliša i ESG-a generalno. Konferencija će ponuditi nezaboravno trodnevno iskustvo uz brojna predavanja, panele i radionice, a istaknut će se osobna iskustva, uspješne prakse te komentirati nadolazeće trendove […]

Read More
Jelusick u petak u Tvornici kulture
Life & Style Moj Zagreb

Jelusick u petak u Tvornici kulture započinje turneju koja stiže i u Južnu Ameriku!

Posljednje ulaznice za spektakl su u prodaji! Jelusick u petak u Tvornici kulture započinje turneju koja stiže i u Južnu Ameriku!   ULAZNICE: https://www.entrio.hr/event/jelusick-u-tvornici-kulture-17232    Čekanju uskoro dolazi kraj! Bend Jelusick, predvođen Dinom Jelusićem, u petak 12. travnja stiže u Tvornicu kulture u kojoj će održati koncert o kojem će Zagreb još dugo pričati! Jelusick u Tvornicu stiže na krilima […]

Read More
ben fogle greencajt
Blog Health Flow Moj Zagreb

Ben Fogle dolazi u Hrvatsku!

Globalno poznati istraživač i tv zvijezda, ovogodišnji je govornik na Greencajt festivalu.   Britanski televizijski novinar svjetskog glasa, istraživač i autor, Ben Fogle, prvo je veliko programsko ime koje najavljuje četvrti Greencajt festival u Zagrebu. Festival koji je postao sinonim za promicanje održivosti i zelene budućnosti, ugostit će Foglea kao jednog od ključnih govornika koji […]

Read More