MeowTalk aplikacija prevodi što vaša mačka govori kad prede

meowtalk

Možda se čini nemogućim razumjeti ljubimca, ali nova aplikacija tvrdi da mijaukanje može prevesti na engleski jezik.

This App Translates Cats' Meows Into Words We Can Understand | Bored Panda

Kreatori aplikacije MeowTalk kažu da je pomoću njihove aplikacije moguće prepoznati 13 značenja, uključujući “nahrani me”, “pusti me na miru” i “zaljubljen sam”.

MeowTalk App - Now Your Cat Really Can Talk to You

Dizajner Javier Sanchez, koji je radio kao inženjer na razvoju Amazonovog glasovnog asistenta Alexe, u konačnici želi razviti pametnu ogrlicu koja mijaukanje odmah može prevesti u ljudski govor.

MeowTalk: The App That Gives Your Cat A Voice

“Mislim da je sada, zbog socijalnog distanciranja, važnije nego ikad omogućiti ljudima da komuniciraju sa svojom mačkom i razviju s njom snažnu vezu”, izjavio je Sanchez, a prenosi Daily Mail.

Former Alexa Engineer Creates MeowTalk App That Interprets Cats' 'Language'  For Pet House owners - PKHYPE

Aplikacija je već dostupna u Google Play trgovini i App Storeu, ali još uvijek se razvija. Kritike prvih korisnika su podijeljene.

This App Translates Cats' Meows Into Words We Can Understand | Bored Panda

“90 posto vremena dobivam prijevod ‘zaljubljen sam’”, kazao je jedan.

“Izgleda obećavajuće”, komentar je drugog.

: New app which can translate your cat's meow - NZ Herald

Bihevioristi za mačke također su podijeljeni te upozoravaju da bi netočan prijevod kod vlasnika mogao dovesti do pogrešnog dojma.

app translate's cat's 'language' for pet owners - Covid-19 News

“Aplikacija MeowTalk djeluje zabavno i nema štete u njezinom korištenju zbog zabave. Vjerojatno nikad nećemo moći mijaukanje i predenje pretvoriti u riječi, ali možemo se barem zabaviti razmišljajući o tome što nam mačka pokušava reći”, smatra Anita Kelsey, autorica knjige Let’s Talk About Cats.

Akvelon |The App That Gives Your Cat A Voice With The Help Of AI  and Machine Learning

Rječnik će se proširiti, kažu autori aplikacije.

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Zvjezdača Asteroidea
Pets Flow

Zvjezdača Asteroidea

Zvjezdača je prekrasni stanovnik morskog dna. Ove životinje zvjezdastog oblika sa 5 krakova (ili više kod nekih vrsta) u morima svijeta pa i u Jadranu postoje u raznim bojama, a poznato je da ih ima preko 2000 vrsta. Spadaju u vrste bodljikaša, te uglavnom žive na morskom dnu, sporo se kreću pomoću malih nožica, a […]

Read More
Pets Flow

Kako odabrati najbolju hranu za Vašeg psa

Prehrana psa Neovisno o tome jeste li iskusni vlasnik psa ili ste to tek postali, pravilna prehrana u životu vašeg četveronožnog prijatelja ima odlučujuću ulogu. Upravo tako trebalo bi i biti jer je zdravlje psa usko povezano s hranom. Na zdravlje, vitalnost i životni vijek vašeg psa moguće je pozitivno utjecati pravim odabirom hrane. Od […]

Read More
Ptica tukan
Pets Flow

Ptica zvana Tukan

Tukani su porodica ptica iz reda Piciformes. Red; Djetlovke. Osnovno obilježje im je veliki, snažni kljun, i žive boje kljuna i perja, ovisno o vrsti kojih ima pedesetak, a spomenimo npr. Žutoprstog, Toko, Ramphastos, Guianan itd. Poznati Veliki Tukan ima kljun koji može u odraslih primjeraka narasti i preko 20cm., dok sama ptica raste do […]

Read More