MeowTalk aplikacija prevodi što vaša mačka govori kad prede

meowtalk

Možda se čini nemogućim razumjeti ljubimca, ali nova aplikacija tvrdi da mijaukanje može prevesti na engleski jezik.

This App Translates Cats' Meows Into Words We Can Understand | Bored Panda

Kreatori aplikacije MeowTalk kažu da je pomoću njihove aplikacije moguće prepoznati 13 značenja, uključujući “nahrani me”, “pusti me na miru” i “zaljubljen sam”.

MeowTalk App - Now Your Cat Really Can Talk to You

Dizajner Javier Sanchez, koji je radio kao inženjer na razvoju Amazonovog glasovnog asistenta Alexe, u konačnici želi razviti pametnu ogrlicu koja mijaukanje odmah može prevesti u ljudski govor.

MeowTalk: The App That Gives Your Cat A Voice

“Mislim da je sada, zbog socijalnog distanciranja, važnije nego ikad omogućiti ljudima da komuniciraju sa svojom mačkom i razviju s njom snažnu vezu”, izjavio je Sanchez, a prenosi Daily Mail.

Former Alexa Engineer Creates MeowTalk App That Interprets Cats' 'Language'  For Pet House owners - PKHYPE

Aplikacija je već dostupna u Google Play trgovini i App Storeu, ali još uvijek se razvija. Kritike prvih korisnika su podijeljene.

This App Translates Cats' Meows Into Words We Can Understand | Bored Panda

“90 posto vremena dobivam prijevod ‘zaljubljen sam’”, kazao je jedan.

“Izgleda obećavajuće”, komentar je drugog.

: New app which can translate your cat's meow - NZ Herald

Bihevioristi za mačke također su podijeljeni te upozoravaju da bi netočan prijevod kod vlasnika mogao dovesti do pogrešnog dojma.

app translate's cat's 'language' for pet owners - Covid-19 News

“Aplikacija MeowTalk djeluje zabavno i nema štete u njezinom korištenju zbog zabave. Vjerojatno nikad nećemo moći mijaukanje i predenje pretvoriti u riječi, ali možemo se barem zabaviti razmišljajući o tome što nam mačka pokušava reći”, smatra Anita Kelsey, autorica knjige Let’s Talk About Cats.

Akvelon |The App That Gives Your Cat A Voice With The Help Of AI  and Machine Learning

Rječnik će se proširiti, kažu autori aplikacije.

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Pet nap time
Pets Flow

Pet Nap Time

Svi koji imaju ljubimce doma, znaju koliko je terapeutski osjećaj gledati svog ljubimca kako ušuškan u krevetić mirno spava… Ljubimci su članovi obitelji, i o njihovoj udobnosti brinemo. Vlasnici ovih ljubimaca (iz galerije) osim ugodnosti odabrali su krevetiće svojih maca i pasa koji uz ugodnost, daju i dodatni katakter prostoru, te mogu biti presimpatičan detalj […]

Read More
Puppy photo crush
Pets Flow

PUPPY PHOTO CRUSH

Doza šećera za početak tjedna?Što imamo? Ma samo galeriju jakooo slatkih psića da vam podignu šećer ovog ponedjeljka.Nema na čemu ❤🐶, i drugi put. Andreja Rezniček Mehun#theflow.hr @andyremeh#puppy #welovedogs #dogsarethebest Puppy photo crush

Read More
polarnom medvjedu
Pets Flow

Polarnom medvjedu topi se tlo pod nogama

Koliko god nam bilo neobično, i uvijek tako nekako prebrzo, eto iza ugla je još jedan kraj godine. Zahladilo je, grad je okićen, a reklame u kojima se čuju popularni zvončići polako su zavladale eterom. Veliki brand gaziranog pića, uvjek je posebne kampanje smišljao upravo u duhu Božića, praznika, djedice i saonica tj.svega onoga komecijalnog […]

Read More