MeowTalk aplikacija prevodi što vaša mačka govori kad prede

meowtalk

Možda se čini nemogućim razumjeti ljubimca, ali nova aplikacija tvrdi da mijaukanje može prevesti na engleski jezik.

This App Translates Cats' Meows Into Words We Can Understand | Bored Panda

Kreatori aplikacije MeowTalk kažu da je pomoću njihove aplikacije moguće prepoznati 13 značenja, uključujući “nahrani me”, “pusti me na miru” i “zaljubljen sam”.

MeowTalk App - Now Your Cat Really Can Talk to You

Dizajner Javier Sanchez, koji je radio kao inženjer na razvoju Amazonovog glasovnog asistenta Alexe, u konačnici želi razviti pametnu ogrlicu koja mijaukanje odmah može prevesti u ljudski govor.

MeowTalk: The App That Gives Your Cat A Voice

“Mislim da je sada, zbog socijalnog distanciranja, važnije nego ikad omogućiti ljudima da komuniciraju sa svojom mačkom i razviju s njom snažnu vezu”, izjavio je Sanchez, a prenosi Daily Mail.

Former Alexa Engineer Creates MeowTalk App That Interprets Cats' 'Language'  For Pet House owners - PKHYPE

Aplikacija je već dostupna u Google Play trgovini i App Storeu, ali još uvijek se razvija. Kritike prvih korisnika su podijeljene.

This App Translates Cats' Meows Into Words We Can Understand | Bored Panda

“90 posto vremena dobivam prijevod ‘zaljubljen sam’”, kazao je jedan.

“Izgleda obećavajuće”, komentar je drugog.

: New app which can translate your cat's meow - NZ Herald

Bihevioristi za mačke također su podijeljeni te upozoravaju da bi netočan prijevod kod vlasnika mogao dovesti do pogrešnog dojma.

app translate's cat's 'language' for pet owners - Covid-19 News

“Aplikacija MeowTalk djeluje zabavno i nema štete u njezinom korištenju zbog zabave. Vjerojatno nikad nećemo moći mijaukanje i predenje pretvoriti u riječi, ali možemo se barem zabaviti razmišljajući o tome što nam mačka pokušava reći”, smatra Anita Kelsey, autorica knjige Let’s Talk About Cats.

Akvelon |The App That Gives Your Cat A Voice With The Help Of AI  and Machine Learning

Rječnik će se proširiti, kažu autori aplikacije.

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Festival pasa svih rasa_07_08_10 (3)
Moj Zagreb Pets Flow

Zagrebački festival pasa – “a Place to Be” za Vas i Vašeg omiljenog kućnog ljubimca!

Simbolično, uoči Svjetskog dana zaštita životinja, prvi zagrebački festival pasa „izbacio“ je program i najavio zabavan vikend koji je pred nama! Trg dr. Franje Tuđmana, 07. i 08. listopada ugostit će Festival pasa svih rasa i postati oaza za sve njuške, njihove vlasnike i one koji to tek žele postati, a s obzirom na najavljeni […]

Read More
Blagdani ljubimci
Pets Flow

Blagdani i ljubimci

Blagdan Božića i slavlje Nove godine je vrijeme kada zavlada posebno raspoloženje, a radost donosi i stil koji je tipičan za taj period. Samo za vaš užitak, rastopite se malo od dragosti pri pogledu na preslatke ljubimce u svojim najboljim blagdanskim izdanjima. Ljubimci žele mirne blagdane! Također TheFlow Vas želi podsjetiti i/informirati sve (koji možda […]

Read More
Mačji dan
Pets Flow

Mačji dan

Međunarodni dan mačaka obilježava se 8. 8. svake godine. Dan je to za podizanje svijesti o mačkama i učenje o načinima kako im pomoći i zaštititi ih. Razmišljate li o nabavi ljubimca i možda želite micu, ljetni mjeseci su period kada puno napuštenih mačića završi u skloništima, i to ono koji su imali više sreće, […]

Read More