Mahune varivo by “Theflow”

Mahune varivo by "Theflow"

Proteklih dana imali smo jedan val hladnoće, a takvih dana, našem organizmu pašu jela koja nas mogu ugrijati.

mahune varivo

Theflow je stoga spremio fino i brzo varivo od mahuna. Miris finog variva ispuniti će kuhinju, a obrok “na žlicu”, biti će odlična nagrada po dolasku kući sa posla.

mahune varivo

Naravno uvijek savjetujemo da koristite što više svježih namirnica, međutim puno naših čitateljica i čitatelja, zaposleni su, možda i roditelji, u stalnoj borbi sa vremenom, te nemaju uvijek mogućnosti spremanja i nabave namirnica za složenije obroke.

mahune varivo

Stoga smo za današnji recept koristili zamrznute mahune od LIDLA. Napomenuli bi da mahune nije poželjno prethodno odmrzavati !

mahune varivo

Današnji recept neće vam oduzeti puno vremena za pripremu, a dobiti ćete hranjivi obrok, bogat povrćem.

Potrebni sastojci :

  • mahune žute ili zelene …500g (mi smo koristili “Freshona” žute mahune iz Lidla )

  • 2 srednja krumpira

  • 2 mrkve

  • jedan češanj češnjaka

  • glavica crvenog luka

  • žličica suhog kopra

  • sol – papar – crvena paprika – brašno

  • maslinovo ulje

  • povrtna kocka za juhu

1. Na maslinovom ulju desetak minuta prodinstati sitno sjeckani luk, sa mrkvom izrezanom na ploškice.
(Možete dodati i sitno sjeckanu svježu rajčicu po želji). Dodati prstohvat soli, malo papra i dvije desertne žličice slatke crvene paprike, i brašna, podliti vodom i promješati.
(10 minuta kuhanja)

2. Prilikom spremanja *zaprške*, paziti da povrće ne zagori, podliti sa vodom te, dodati na kockice izrezan i opran krumpir, te zatim mahune.

3. Dodati vode da prekrije sastojke, promiješati, te dodati umak od rajčice i povrtnu kocku za juhu. Kuhati na umjerenoj vatri, uz miješanje cca 25min.
Od začina pred kraj kuhanja dodajte sitno sjeckani češnjak i suhi kopar ili list lovora po želji. Sol i papar dodajte po potrebi nakon degustacije.

mahune varivo

Jelo je spremno za posluživanje kada sve povrće omekša. Želimo dobar tek !

*Dodatni savjet* uz mahune možete poslužiti razne priloge, od pečenog jaja “na oko”, faširanaca ili kobasica.

Recept – text i fotografije ; Andreja Rezniček Mehun

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Gastro Moj Zagreb

Baš Naš Sunset stigao je na Bundek i osvojio publiku

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj nije mogao bolje početi! Festival koji već sedam godina osvaja posjetitelje i društvene mreže, već je otvorenjem nove sezone pokazao zašto ga smatraju festivalom najbolje atmosfere. Brojni posjetitelji jedva su dočekali […]

Read More
ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU JYSK
Gastro

ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU OD BAMBUSA I KARTONA

U susret Dana planete Zemlje JYSK je predstavio prijenosni roštilj za jednokratnu upotrebu s manjom emisijom CO2 JYSKova sustavna briga o okolišu rezultirala je roštiljem za jednokratnu upotrebu CASUS. CASUS je izrađen isključivo od prirodnih materijala kao što su drvo, bambus, karton i lava kamenje. Uz iznimku kamenja lave, koje može pridonijeti plodnosti tla, cijeli […]

Read More
De'Longhi Eletta Explore
Gastro

Idemo na kavu nikad više neće značiti isto

Hrvatskim kavoljupcima predstavljen je aparat za kavu koji priprema popularne cold brew specijalitete koje će obožavati ovog proljeća U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi uz zvukove violine otvorena je sezona uživanja u koktelima od kave. Za to je zaslužan De’Longhi, poznati talijanski brend vrhunskih uređaja za kavu koji je u zagrebačkom restoranu Eateria predstavio novi i […]

Read More