Mahune varivo by “Theflow”

Mahune varivo by "Theflow"

Proteklih dana imali smo jedan val hladnoće, a takvih dana, našem organizmu pašu jela koja nas mogu ugrijati.

mahune varivo

Theflow je stoga spremio fino i brzo varivo od mahuna. Miris finog variva ispuniti će kuhinju, a obrok “na žlicu”, biti će odlična nagrada po dolasku kući sa posla.

mahune varivo

Naravno uvijek savjetujemo da koristite što više svježih namirnica, međutim puno naših čitateljica i čitatelja, zaposleni su, možda i roditelji, u stalnoj borbi sa vremenom, te nemaju uvijek mogućnosti spremanja i nabave namirnica za složenije obroke.

mahune varivo

Stoga smo za današnji recept koristili zamrznute mahune od LIDLA. Napomenuli bi da mahune nije poželjno prethodno odmrzavati !

mahune varivo

Današnji recept neće vam oduzeti puno vremena za pripremu, a dobiti ćete hranjivi obrok, bogat povrćem.

Potrebni sastojci :

  • mahune žute ili zelene …500g (mi smo koristili “Freshona” žute mahune iz Lidla )

  • 2 srednja krumpira

  • 2 mrkve

  • jedan češanj češnjaka

  • glavica crvenog luka

  • žličica suhog kopra

  • sol – papar – crvena paprika – brašno

  • maslinovo ulje

  • povrtna kocka za juhu

1. Na maslinovom ulju desetak minuta prodinstati sitno sjeckani luk, sa mrkvom izrezanom na ploškice.
(Možete dodati i sitno sjeckanu svježu rajčicu po želji). Dodati prstohvat soli, malo papra i dvije desertne žličice slatke crvene paprike, i brašna, podliti vodom i promješati.
(10 minuta kuhanja)

2. Prilikom spremanja *zaprške*, paziti da povrće ne zagori, podliti sa vodom te, dodati na kockice izrezan i opran krumpir, te zatim mahune.

3. Dodati vode da prekrije sastojke, promiješati, te dodati umak od rajčice i povrtnu kocku za juhu. Kuhati na umjerenoj vatri, uz miješanje cca 25min.
Od začina pred kraj kuhanja dodajte sitno sjeckani češnjak i suhi kopar ili list lovora po želji. Sol i papar dodajte po potrebi nakon degustacije.

mahune varivo

Jelo je spremno za posluživanje kada sve povrće omekša. Želimo dobar tek !

*Dodatni savjet* uz mahune možete poslužiti razne priloge, od pečenog jaja “na oko”, faširanaca ili kobasica.

Recept – text i fotografije ; Andreja Rezniček Mehun

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Green cakes
Fit Flow Gastro Health Flow

Green cakes

GREEN CAKES se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom zdravih slastica. Naš je cilj podržati zdrav način prehrane i dokazati da zdravo može biti slatko i ukusno i to bez grižnje savjesti. GREEN CAKES slastice prilagođene su i osobama s dijabetesom, osobama s intolerancijom na gluten, osobama s intolerancijom na laktozu i drugim intolerancijama te svim […]

Read More
Recept : Pužići sa okusom pizze
Gastro

Recept : Pužići sa okusom pizze

Tijekom praznika volimo malo duže spavati i biti u pidjami. Praznična jutra su super prilika za pogledati kakav dobar film uz kavu ili čaj? No tada treba i nešto fino za prigristi. Doista nemože jednostavnije od finih pizza pužića, koji će nestati jednako brzo kao što smo ih i spremili. Za pripremu nam treba: Tijesto […]

Read More
Nico's restoran Ban centar
Gastro Moj Zagreb

U ZAGREBU PREDSTAVLJENA NOVA ČAROLIJA PAŠTE KOJOJ JE NEMOGUĆE ODOLJETI

TALIJANSKI CHEF GREGORIO MANNUCCI TVORAC JE NOVOG ZIMSKOG RAJA ZA NEPCE U BISTROU NICOS Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca. […]

Read More