Mahune varivo by “Theflow”

Mahune varivo by "Theflow"

Proteklih dana imali smo jedan val hladnoće, a takvih dana, našem organizmu pašu jela koja nas mogu ugrijati.

mahune varivo

Theflow je stoga spremio fino i brzo varivo od mahuna. Miris finog variva ispuniti će kuhinju, a obrok “na žlicu”, biti će odlična nagrada po dolasku kući sa posla.

mahune varivo

Naravno uvijek savjetujemo da koristite što više svježih namirnica, međutim puno naših čitateljica i čitatelja, zaposleni su, možda i roditelji, u stalnoj borbi sa vremenom, te nemaju uvijek mogućnosti spremanja i nabave namirnica za složenije obroke.

mahune varivo

Stoga smo za današnji recept koristili zamrznute mahune od LIDLA. Napomenuli bi da mahune nije poželjno prethodno odmrzavati !

mahune varivo

Današnji recept neće vam oduzeti puno vremena za pripremu, a dobiti ćete hranjivi obrok, bogat povrćem.

Potrebni sastojci :

  • mahune žute ili zelene …500g (mi smo koristili “Freshona” žute mahune iz Lidla )

  • 2 srednja krumpira

  • 2 mrkve

  • jedan češanj češnjaka

  • glavica crvenog luka

  • žličica suhog kopra

  • sol – papar – crvena paprika – brašno

  • maslinovo ulje

  • povrtna kocka za juhu

1. Na maslinovom ulju desetak minuta prodinstati sitno sjeckani luk, sa mrkvom izrezanom na ploškice.
(Možete dodati i sitno sjeckanu svježu rajčicu po želji). Dodati prstohvat soli, malo papra i dvije desertne žličice slatke crvene paprike, i brašna, podliti vodom i promješati.
(10 minuta kuhanja)

2. Prilikom spremanja *zaprške*, paziti da povrće ne zagori, podliti sa vodom te, dodati na kockice izrezan i opran krumpir, te zatim mahune.

3. Dodati vode da prekrije sastojke, promiješati, te dodati umak od rajčice i povrtnu kocku za juhu. Kuhati na umjerenoj vatri, uz miješanje cca 25min.
Od začina pred kraj kuhanja dodajte sitno sjeckani češnjak i suhi kopar ili list lovora po želji. Sol i papar dodajte po potrebi nakon degustacije.

mahune varivo

Jelo je spremno za posluživanje kada sve povrće omekša. Želimo dobar tek !

*Dodatni savjet* uz mahune možete poslužiti razne priloge, od pečenog jaja “na oko”, faširanaca ili kobasica.

Recept – text i fotografije ; Andreja Rezniček Mehun

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Gastro

Influenceri su po prvi put u Hrvatskoj isprobali i odobrili – Beer&Paint

U jednoj ruci hladno Stella Artois pivo, a u drugoj paleta boja i kist. Možda zvuči nespojivo, ali radionica Beer&Paint i službeno je postala najzabavniji način druženja i opuštanja. Prvu takvu u Hrvatskoj, organizirala je Stella Artois i to na najboljoj mogućoj lokaciji za slikarsku inspiraciju. Na svojoj prepoznatljivoj galeriji s pogledom na cijeli Zagreb, […]

Read More
Polleo sport kraš čokolada
Fit Flow Gastro

Stigla je najjača čokolada na tržištu

Lideri u svojim industrijama, Kraš i Polleo Sport kreirali su recepturu za prvu proteinsku čokoladu u Europskoj uniji – Kraš Polleo Protein Iz jedinstvene kombinacije – čokoladne tradicije Kraša te fitness suvremenosti Polleo Sporta, proizašla je čokolada Kraš Polleo Protein– inovativna poslastica za sve čokoljupce! Razvoj nove čokolade nije nimalo lak posao. A ako je […]

Read More
Stropramen piknik
Gastro Moj Zagreb

Staropramen Piknik zove na druženje na novu lokaciju

Proljetna sezona druženja u prirodi i službeno počinje – otvorenjem dobro poznatog piknika na kojem se uvijek najbolje druži, pleše i uživa uz pivo i gastro novitete. Staropramen Piknik svoja vrata otvara 12. svibnja i to na najpopularnijoj zagrebačkoj lokaciji, u Rougemarin parku! Do 25. svibnja svi će posjetitelji moći uživati u hladnom Staropramen pivu, […]

Read More