Mahune varivo by “Theflow”

Mahune varivo by "Theflow"

Proteklih dana imali smo jedan val hladnoće, a takvih dana, našem organizmu pašu jela koja nas mogu ugrijati.

mahune varivo

Theflow je stoga spremio fino i brzo varivo od mahuna. Miris finog variva ispuniti će kuhinju, a obrok “na žlicu”, biti će odlična nagrada po dolasku kući sa posla.

mahune varivo

Naravno uvijek savjetujemo da koristite što više svježih namirnica, međutim puno naših čitateljica i čitatelja, zaposleni su, možda i roditelji, u stalnoj borbi sa vremenom, te nemaju uvijek mogućnosti spremanja i nabave namirnica za složenije obroke.

mahune varivo

Stoga smo za današnji recept koristili zamrznute mahune od LIDLA. Napomenuli bi da mahune nije poželjno prethodno odmrzavati !

mahune varivo

Današnji recept neće vam oduzeti puno vremena za pripremu, a dobiti ćete hranjivi obrok, bogat povrćem.

Potrebni sastojci :

  • mahune žute ili zelene …500g (mi smo koristili “Freshona” žute mahune iz Lidla )

  • 2 srednja krumpira

  • 2 mrkve

  • jedan češanj češnjaka

  • glavica crvenog luka

  • žličica suhog kopra

  • sol – papar – crvena paprika – brašno

  • maslinovo ulje

  • povrtna kocka za juhu

1. Na maslinovom ulju desetak minuta prodinstati sitno sjeckani luk, sa mrkvom izrezanom na ploškice.
(Možete dodati i sitno sjeckanu svježu rajčicu po želji). Dodati prstohvat soli, malo papra i dvije desertne žličice slatke crvene paprike, i brašna, podliti vodom i promješati.
(10 minuta kuhanja)

2. Prilikom spremanja *zaprške*, paziti da povrće ne zagori, podliti sa vodom te, dodati na kockice izrezan i opran krumpir, te zatim mahune.

3. Dodati vode da prekrije sastojke, promiješati, te dodati umak od rajčice i povrtnu kocku za juhu. Kuhati na umjerenoj vatri, uz miješanje cca 25min.
Od začina pred kraj kuhanja dodajte sitno sjeckani češnjak i suhi kopar ili list lovora po želji. Sol i papar dodajte po potrebi nakon degustacije.

mahune varivo

Jelo je spremno za posluživanje kada sve povrće omekša. Želimo dobar tek !

*Dodatni savjet* uz mahune možete poslužiti razne priloge, od pečenog jaja “na oko”, faširanaca ili kobasica.

Recept – text i fotografije ; Andreja Rezniček Mehun

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Bota šare advent
Gastro

Tradicionalni Advent koji podsjeća na prave vrijednosti

Tradicionalni Advent i vrijednosti koje ovo doba predstavlja pomalo se sve više udaljuju od svog pravog značenja. Ovih dana prevladavaju iščekivanje, nada i budnost. Isto tako, cijelo vrijeme Adventa je i vrijeme koje posvećujemo obitelji, prijateljima i dragim ljudima. Restorani Bota Šare već su prepoznatljivo mjesto okupljanja, posebno u vrijeme Adventa. U moru izvrsnih delicija, one […]

Read More
Boogie lab advent
Gastro Moj Zagreb

Boogie Lab Kronut i Sourdough lasagne hit su ovogodišnjeg adventa, a posebno oduševljenje nose i njihovi signature kokteli

Zagrebački Advent već u prvim danima posjetile su stotine tisuća ljudi i rekordi se ruše. Među brojnim kućicama, one Boogieve pri samom su vrhu posjećenosti. Boogiev tim ove godine na dvije lokacije, Fuliranju i Fooling Around Zagreb, predstavlja jela i koktele koji su savršen bijeg od svakodnevne gastro ponude. Poseban hit su Kronut i Sourdough […]

Read More
Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More