Legendarna Sharon Stone

Sharon Stone

Ako postoji glumica koja je živuća legenda i koju prate blicevi fotoaparata i u 63 godini onda je to zasigurno Sharon Stone.

Prekrasna američka glumica Sharon Stone simbol je ljepote i senzualnosti dugi niz godina. Rođena je u Pennsyilvaniji 1958 godine, gdje je odrasla kao drugo od četvero djece u skromnoj radničkoj obitelji.

Sharon Stone
Uspješna u školi, ova prirodna ljepotica iako joj je obitelj očekivala da će postati odvjetnica željela je život na pozornici. Već sa 17 god. prijavila se i pobjedila na natjecanju ljepote Miss Crawford County.

Sharon Stone
Uz obične poslove Sharon je ipak uspjela postavši Fordov model pa je počela snimati editorijale i reklame.

Sharon Stone

Međutim proslavila se 90-tih, a sa 32 godine pozirala je i za Playboy čime je opet pokazala da su godine samo broj.


Taj potez pokazao se kao jedan od presudnih u castingu za film njezine karijere.


Posebno je zapamćena po ulozi misteriozne ubojice Chaterine Tramell u “Sirovim strastima” gdje joj je partner bio Michael Douglas.

Sharon Stone

Ovaj film iz 1992 dobio je svoj nastavak 2006, te je Sharon i više godina kasnije opravdala svoj status zavodnice.

Poznatjii filmovi su još Totalni opoziv uz Arnolda Schwarzeneggera, zatim erotizirani triler Sliver gdje joj je partner bio William Baldwin, no najviše hvaljen bio je film Martina Scorsesea i njezina izvedba u Casinu, gdje je glumila uz sjajni dvojac De Niro / Pesci.

Ta uloga donjela joj je prvi Zlatni Globus te nominaciju za Oscara ali i brojne pohvale kritike i publike.

Silvester Stallone bio joj je partner u krimiću Specijalist, a u zvjezdanoj ekipi western filma Brzi i Mrtvi glumila je uz tada mladog Leonarda di Capria i Russela Crowa.

Od uspješnijih naslova 2006 tu je i Žena Mačka gdje je Sharon glumila negativku koja se svim silama bori protiv starenja.

Tijekom karijere snimila je brojne filmove i osvojila je nekoliko nominacija za Zlatni glubus (Muza, Moćni par).

Međutim obožavana i uspješna Sharon koja je prema standardima Mense i genijalka sa svojih IQ od 154. imala je i svojih teških, ne tako zvjezdanih dana.

Zbog bolesti sa čijim se posljedicama dugo borila, djelimično se povukla iz javnosti, a oni koji su trebali biti uz nju u dobru i zlu napustili su je. Tadašnji (drugi) suprug Phil Bronstein razveo se od nje, dok se Sharon borila sa posljedicama moždanog udara (2001).


Sharon je otvoreno govorila o problemima i borbi da ponovno preuzme kontrolu nad svojim životom. Kako je sama navela poticaj i motivacija bili su njezini (posvojeni) sinovi Quinn, Laird i Roan.

Posljednjih godina Sharon ponovno oduševljava svojim pojavama na crvenom tepihu, svojim javnim radom te uvijek odmjerenim izjavama.

Prava živuća legenda ili jednostavno Sharon Stone.

Tekst : Andreja Rezniček Mehun
Izvor : Imdb
Foto : Pinterest
Galerija : Red carpet izdanja i press fotografije

Možda će te zanimati

James bond no time to die
Movie Flow

James Bond agent 007

Ian Fleming je novelist i autor knjige o britanskom tajnom MI6 agentu (1953), na čemu se bazira jedan od napoznatijih akcijskih filmskih serijala svih vremena. Bond filmovi su se razvijali i dobivali na kvaliteti,pa ni nagrade nisu izostale. Agenta britanske krune, zavodnika sa brzim automobilom, pišoljem sa prigušivačem, te gospodina koji se bori u smokingu […]

Read More
Movie Flow

Sanja Vejnović: „Kuhanje je moj način iskazivanja ljubavi“

Naša popularna glumica Sanja Vejnović u prostoru Drugog programa u Zagrebu predstavila je svoju prvu kuharicu „Iz moje kuhinje, s ljubavlju“. Kako su umjetnici odreda kreativni i puni ideja, onda je ono čega se prihvate, uz profesiju, obično vrlo uspješno. To drugo veliko umijeće, koje se može usporediti s umjetnošću, Sanjino je kuhanje. Ova se […]

Read More
And just like that sex and the city
Movie Flow

And Just Like That – Naziv je nastavka Sex & the City koji će se prikazivati na HBO MAX

 ”And Just Like That” Naziv je nastavka Sex & the City koji će se prikazivati na HBO MAX, a već je potvrđeno da će se u seriji pojaviti Sarah J.Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis, koje su također i izvršne producentice. Najavljeno je 10 epizoda po 30 min, a fanovi jedva čekaju prikazivanje. Da li […]

Read More