Legendarna Sharon Stone

Sharon Stone

Ako postoji glumica koja je živuća legenda i koju uvijek prate blicevi fotoaparata i u 63 godini, onda je to zasigurno Sharon Stone.

Prekrasna američka glumica Sharon Stone simbol je ljepote i senzualnosti dugi niz godina. Rođena je u Pennsyilvaniji 1958 godine, gdje je odrasla kao drugo od četvero djece u skromnoj radničkoj obitelji.

Sharon Stone
Uspješna u školi, ova prirodna ljepotica usprkos željama obitelji koja je očekivala da će postati odvjetnica, željela je život na pozornici. Prateći svoj san, već sa 17 god. prijavila se i pobjedila na natjecanju ljepote Miss Crawford County.

Sharon Stone
Uz obične poslove Sharon je ipak uspjela u svom naumu, a snovi su postali bliži kad je postavši Fordov model počela snimati editorijale i reklame.

Sharon Stone

Međutim “stvarno” se  proslavila 90-tih, a sa 32 godine pozirala je i za Playboy čime je (opet) pokazala da su godine samo broj.


Taj potez pokazao se kao jedan od presudnih u castingu za film njezine karijere.


Posebno je zapamćena po ulozi misteriozne ubojice Chaterine Tramell u “Sirovim strastima” gdje joj je partner bio Michael Douglas.

Sharon Stone

Ovaj film iz 1992 dobio je svoj nastavak 2006, te je Sharon i više godina kasnije opravdala svoj status zavodnice.

Poznatjii filmovi u kojima je glumila su još Totalni opoziv uz Arnolda Schwarzeneggera, zatim erotizirani triler Sliver gdje joj je partner bio William Baldwin, no najviše hvaljen bio je film Martina Scorsesea i njezina izvedba u Casinu, gdje je glumila uz sjajni dvojac De Niro / Pesci.

Ta uloga donjela joj je prvi Zlatni Globus te nominaciju za Oscara ali i brojne pohvale kritike i publike.

Silvester Stallone bio joj je partner u krimiću Specijalist, a u zvjezdanoj ekipi western filma Brzi i Mrtvi glumila je uz tada mladog Leonarda di Capria i Russela Crowa.

Od uspješnijih naslova 2006 tu je i Žena Mačka gdje je Sharon glumila negativku koja se svim silama bori protiv starenja.

Tijekom karijere snimila je brojne filmove i osvojila je nekoliko nominacija za Zlatni glubus (Muza, Moćni par).

Međutim obožavana i uspješna Sharon koja je prema standardima Mense i genijalka sa svojih IQ od 154. imala je i svojih teških, ne tako zvjezdanih dana.

Zbog bolesti sa čijim se posljedicama dugo borila, djelimično se povukla iz javnosti, a oni koji su trebali biti uz nju u dobru i zlu napustili su je. Tadašnji (drugi) suprug Phil Bronstein razveo se od nje, dok se Sharon borila sa posljedicama moždanog udara (2001).


Sharon je otvoreno govorila o problemima i borbi da ponovno preuzme kontrolu nad svojim životom. Kako je sama navela poticaj i motivacija bili su njezini (posvojeni) sinovi Quinn, Laird i Roan.

Posljednjih godina Sharon ponovno oduševljava svojim pojavama na crvenom tepihu, svojim javnim radom te uvijek odmjerenim izjavama.

Prava živuća legenda ili jednostavno Sharon Stone.

Tekst : Andreja Rezniček Mehun
Izvor : Imdb
Foto : Pinterest
Galerija : Red carpet izdanja i press fotografije

Možda će te zanimati

Life & Style Movie Flow

Johnny Depp – novi život nakon pobjede

John Christopher “Johnny” Depp II, rodio se 09.06.1963, u Kentuckyju SAD. Mladog Johnny Deppa kolega Nicolas Cage usmjerio je prema glumi, a neosporna karizma i talent donosi mu brojne filmske prilike. Iako “bezobrazno” zgodan Johnny je htio glumiti nekonvencionalne likove, što mu je kroz karijeru postala specijalnost. Ovaj zgodni glumac i miljenik žena bio je […]

Read More
Zvijezde hollywood godine
Fashion & Beauty Movie Flow

Zvijezde koje dokazuju da prave dame ne kriju svoje godine

Danas se više nego ikad prije radi na promociji prihvaćanja pojedinaca i razbijanja stereotipa. Velike modne kompanije za svoje revije sve više angažiraju modele raznih konfekcijskih brojeva, a plus size modeli su uobičajeni na pisti, kao i na editorijalima i u katalozima. Cilj je da svaka skupina žena bude zastupljena, te da se nedostižni ideali […]

Read More
Disney plus +
Moj Zagreb Movie Flow

LIKOVI IZ DISNEYA, STAR WARSA I MARVELA ‘OKUPIRALI’ MIMARU

Uz spektakularni 3D mapping show sinoć obilježen dolazak Disney+ platforme u Hrvatsku Ono što su fanovi u Hrvatskoj dugo priželjkivali, jučer je postalo stvarnost. Disney+ streaming platforma sa preko 900 filmova, 600 serijala te 180 ekskluzivnih originala od jučer je dostupna i kod nas. Tim povodom je na pročelju zagrebačkog Muzeja Mimara održan spektakularni 3D […]

Read More