Legendarna Sharon Stone

Sharon Stone

Ako postoji glumica koja je živuća legenda i koju uvijek prate blicevi fotoaparata i u 63 godini, onda je to zasigurno Sharon Stone.

Prekrasna američka glumica Sharon Stone simbol je ljepote i senzualnosti dugi niz godina. Rođena je u Pennsyilvaniji 1958 godine, gdje je odrasla kao drugo od četvero djece u skromnoj radničkoj obitelji.

Sharon Stone
Uspješna u školi, ova prirodna ljepotica usprkos željama obitelji koja je očekivala da će postati odvjetnica, željela je život na pozornici. Prateći svoj san, već sa 17 god. prijavila se i pobjedila na natjecanju ljepote Miss Crawford County.

Sharon Stone
Uz obične poslove Sharon je ipak uspjela u svom naumu, a snovi su postali bliži kad je postavši Fordov model počela snimati editorijale i reklame.

Sharon Stone

Međutim “stvarno” se  proslavila 90-tih, a sa 32 godine pozirala je i za Playboy čime je (opet) pokazala da su godine samo broj.


Taj potez pokazao se kao jedan od presudnih u castingu za film njezine karijere.


Posebno je zapamćena po ulozi misteriozne ubojice Chaterine Tramell u “Sirovim strastima” gdje joj je partner bio Michael Douglas.

Sharon Stone

Ovaj film iz 1992 dobio je svoj nastavak 2006, te je Sharon i više godina kasnije opravdala svoj status zavodnice.

Poznatjii filmovi u kojima je glumila su još Totalni opoziv uz Arnolda Schwarzeneggera, zatim erotizirani triler Sliver gdje joj je partner bio William Baldwin, no najviše hvaljen bio je film Martina Scorsesea i njezina izvedba u Casinu, gdje je glumila uz sjajni dvojac De Niro / Pesci.

Ta uloga donjela joj je prvi Zlatni Globus te nominaciju za Oscara ali i brojne pohvale kritike i publike.

Silvester Stallone bio joj je partner u krimiću Specijalist, a u zvjezdanoj ekipi western filma Brzi i Mrtvi glumila je uz tada mladog Leonarda di Capria i Russela Crowa.

Od uspješnijih naslova 2006 tu je i Žena Mačka gdje je Sharon glumila negativku koja se svim silama bori protiv starenja.

Tijekom karijere snimila je brojne filmove i osvojila je nekoliko nominacija za Zlatni glubus (Muza, Moćni par).

Međutim obožavana i uspješna Sharon koja je prema standardima Mense i genijalka sa svojih IQ od 154. imala je i svojih teških, ne tako zvjezdanih dana.

Zbog bolesti sa čijim se posljedicama dugo borila, djelimično se povukla iz javnosti, a oni koji su trebali biti uz nju u dobru i zlu napustili su je. Tadašnji (drugi) suprug Phil Bronstein razveo se od nje, dok se Sharon borila sa posljedicama moždanog udara (2001).


Sharon je otvoreno govorila o problemima i borbi da ponovno preuzme kontrolu nad svojim životom. Kako je sama navela poticaj i motivacija bili su njezini (posvojeni) sinovi Quinn, Laird i Roan.

Posljednjih godina Sharon ponovno oduševljava svojim pojavama na crvenom tepihu, svojim javnim radom te uvijek odmjerenim izjavama.

Prava živuća legenda ili jednostavno Sharon Stone.

Tekst : Andreja Rezniček Mehun
Izvor : Imdb
Foto : Pinterest
Galerija : Red carpet izdanja i press fotografije

Možda će te zanimati

Life & Style Movie Flow

Tko je Vaš omiljeni Vodenjak?

Prema horoskopu kojega više manje svi volimo pročitati barem iz zabave, trenutno je vrijeme Vodenjaka, počevši od 20.01 do 19.02. Karakteristike ovog zračnog znaka su duhovita priroda, humanost, umjetnička crta i pozitiva. Galerija donosi theflow.hr popis poznatih i slavnih rođenih u periodu Vodenjaka. Ellen DeGeneres 26.01. Oprah Winfrey 29.01. Christian Bale 30.01. Harry Styles 01.02. […]

Read More
Life & Style Movie Flow

Johnny Depp – novi život nakon pobjede

John Christopher “Johnny” Depp II, rodio se 09.06.1963, u Kentuckyju SAD. Mladog Johnny Deppa kolega Nicolas Cage usmjerio je prema glumi, a neosporna karizma i talent donosi mu brojne filmske prilike. Iako “bezobrazno” zgodan Johnny je htio glumiti nekonvencionalne likove, što mu je kroz karijeru postala specijalnost. Ovaj zgodni glumac i miljenik žena bio je […]

Read More
Zvijezde hollywood godine
Fashion & Beauty Movie Flow

Zvijezde koje dokazuju da prave dame ne kriju svoje godine

Danas se više nego ikad prije radi na promociji prihvaćanja pojedinaca i razbijanja stereotipa. Velike modne kompanije za svoje revije sve više angažiraju modele raznih konfekcijskih brojeva, a plus size modeli su uobičajeni na pisti, kao i na editorijalima i u katalozima. Cilj je da svaka skupina žena bude zastupljena, te da se nedostižni ideali […]

Read More