Kako okupati psa – savjeti

OKUPATI PSA

Neki psi vole vodu, dok drugi nisu ljubitelji kupanja. Bilo kako bilo, psi se moraju kupati da bi bili svježi, čisti i sretni.

How Often Should You Wash Your Dog? — American Kennel Club

Aktivni psi koji mnogo borave vani moraju se češće kupati od onih koji borave uglavnom u zatvorenom prostoru. Najbolje je psa kupati jednom mjesečno, no u svakom slučaju ne treba pretjerivati jer pranje može ukloniti prirodna ulja koja psi proizvode kako bi njihova koža i krzno bili zdravi. To može uzrokovati pojavu suhe i perutave kože.

How to Bathe a Dog - How to Wash a Dog at Home, According to a Vet

Najbolje je krzno psa očetkati prije kupanja. Time se ukloni otpala dlaka i nečistoća iz krzna.

7 Common Bath-Time Mistakes Pet Owners Make

Nakon toga potrebno je temeljito namočiti krzno psa od vrata prema dolje. Korištenje ručnog tuša olakšat će ovaj postupak.
Vrlo je važno biti oprezan kako voda ne bi ušla u uši psa te treba pripaziti i na usta i oči.

Dogs 101: Everything You Should Know About Bathing Your Dog - DogTime

Nakon što je krzno potpuno vlažno, nježno se umasira šampon u krzno, počevši od vrata prema dolje. Zaista je važno koristiti blagi šampon za pse, a ne onaj namijenjen ljudima, jer bi to moglo isušiti kožu psa i uzrokovati iritacije.

How Often Should I Bathe My Dog? okupati psa

Nakon kupanja, ručnikom osušite psa. Čak i s ručnikom pas će se pokušati osušiti tako što će otresti svoje krzno.

How to Bathe a Dog - How to Wash a Dog at Home, According to a Vet okupati psa

Neki ljudi koriste sušilo s postavkom puhanja hladnog zraka kako bi osušili krzno svog psa. To je u redu ako pas to dobro podnosi, ali neki psi, koji nisu naviknuti na sušilo, mogli bi se prestrašiti. Ako koristite sušilo za kosu, budite oprezni s postavkom temperature kako ne biste opekli kožu psa.

How to Give a Dog a Bath – PureWow okupati psa
www.The Flow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Festival pasa svih rasa_07_08_10 (3)
Moj Zagreb Pets Flow

Zagrebački festival pasa – “a Place to Be” za Vas i Vašeg omiljenog kućnog ljubimca!

Simbolično, uoči Svjetskog dana zaštita životinja, prvi zagrebački festival pasa „izbacio“ je program i najavio zabavan vikend koji je pred nama! Trg dr. Franje Tuđmana, 07. i 08. listopada ugostit će Festival pasa svih rasa i postati oaza za sve njuške, njihove vlasnike i one koji to tek žele postati, a s obzirom na najavljeni […]

Read More
Blagdani ljubimci
Pets Flow

Blagdani i ljubimci

Blagdan Božića i slavlje Nove godine je vrijeme kada zavlada posebno raspoloženje, a radost donosi i stil koji je tipičan za taj period. Samo za vaš užitak, rastopite se malo od dragosti pri pogledu na preslatke ljubimce u svojim najboljim blagdanskim izdanjima. Ljubimci žele mirne blagdane! Također TheFlow Vas želi podsjetiti i/informirati sve (koji možda […]

Read More
Mačji dan
Pets Flow

Mačji dan

Međunarodni dan mačaka obilježava se 8. 8. svake godine. Dan je to za podizanje svijesti o mačkama i učenje o načinima kako im pomoći i zaštititi ih. Razmišljate li o nabavi ljubimca i možda želite micu, ljetni mjeseci su period kada puno napuštenih mačića završi u skloništima, i to ono koji su imali više sreće, […]

Read More