Kako okupati psa – savjeti

OKUPATI PSA

Neki psi vole vodu, dok drugi nisu ljubitelji kupanja. Bilo kako bilo, psi se moraju kupati da bi bili svježi, čisti i sretni.

How Often Should You Wash Your Dog? — American Kennel Club

Aktivni psi koji mnogo borave vani moraju se češće kupati od onih koji borave uglavnom u zatvorenom prostoru. Najbolje je psa kupati jednom mjesečno, no u svakom slučaju ne treba pretjerivati jer pranje može ukloniti prirodna ulja koja psi proizvode kako bi njihova koža i krzno bili zdravi. To može uzrokovati pojavu suhe i perutave kože.

How to Bathe a Dog - How to Wash a Dog at Home, According to a Vet

Najbolje je krzno psa očetkati prije kupanja. Time se ukloni otpala dlaka i nečistoća iz krzna.

7 Common Bath-Time Mistakes Pet Owners Make

Nakon toga potrebno je temeljito namočiti krzno psa od vrata prema dolje. Korištenje ručnog tuša olakšat će ovaj postupak.
Vrlo je važno biti oprezan kako voda ne bi ušla u uši psa te treba pripaziti i na usta i oči.

Dogs 101: Everything You Should Know About Bathing Your Dog - DogTime

Nakon što je krzno potpuno vlažno, nježno se umasira šampon u krzno, počevši od vrata prema dolje. Zaista je važno koristiti blagi šampon za pse, a ne onaj namijenjen ljudima, jer bi to moglo isušiti kožu psa i uzrokovati iritacije.

How Often Should I Bathe My Dog? okupati psa

Nakon kupanja, ručnikom osušite psa. Čak i s ručnikom pas će se pokušati osušiti tako što će otresti svoje krzno.

How to Bathe a Dog - How to Wash a Dog at Home, According to a Vet okupati psa

Neki ljudi koriste sušilo s postavkom puhanja hladnog zraka kako bi osušili krzno svog psa. To je u redu ako pas to dobro podnosi, ali neki psi, koji nisu naviknuti na sušilo, mogli bi se prestrašiti. Ako koristite sušilo za kosu, budite oprezni s postavkom temperature kako ne biste opekli kožu psa.

How to Give a Dog a Bath – PureWow okupati psa
www.The Flow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Pet nap time
Pets Flow

Pet Nap Time

Svi koji imaju ljubimce doma, znaju koliko je terapeutski osjećaj gledati svog ljubimca kako ušuškan u krevetić mirno spava… Ljubimci su članovi obitelji, i o njihovoj udobnosti brinemo. Vlasnici ovih ljubimaca (iz galerije) osim ugodnosti odabrali su krevetiće svojih maca i pasa koji uz ugodnost, daju i dodatni katakter prostoru, te mogu biti presimpatičan detalj […]

Read More
Puppy photo crush
Pets Flow

PUPPY PHOTO CRUSH

Doza šećera za početak tjedna?Što imamo? Ma samo galeriju jakooo slatkih psića da vam podignu šećer ovog ponedjeljka.Nema na čemu ❤🐶, i drugi put. Andreja Rezniček Mehun#theflow.hr @andyremeh#puppy #welovedogs #dogsarethebest Puppy photo crush

Read More
polarnom medvjedu
Pets Flow

Polarnom medvjedu topi se tlo pod nogama

Koliko god nam bilo neobično, i uvijek tako nekako prebrzo, eto iza ugla je još jedan kraj godine. Zahladilo je, grad je okićen, a reklame u kojima se čuju popularni zvončići polako su zavladale eterom. Veliki brand gaziranog pića, uvjek je posebne kampanje smišljao upravo u duhu Božića, praznika, djedice i saonica tj.svega onoga komecijalnog […]

Read More