Jesen i hladnije vrijeme donosi među sezonske namirnice bundeve, tikve ili buće kako vam drago.
Jedna izuzetno hranjiva, kremasta juha, upravo od kraljice jeseni bundeve – pravi je obrok za prohladne kišne dane.
Mi smo za naš današnji recept odabrali butternut tikvu kao glavni sastojak.
Uz tikvu trebat će vam još i sljedeće;
1 Crveni i bijeli luk, 2 srednja krumpira, celer,
2 veće mrkve, začini po želji.
(Dovoljno za obiteljski ručak do 4 osobe)
Nakon što ste tikvu očistili od kore, i sjemenki izrežite ju na kockice. Isto tako pripremite krumpir i mrkvu. Od celera možete koristiti korjen i stabljiku što također usitnite.
U dubljoj posudi prodinstajte luk i češnjak pa zatim dodavajte redom navedeno povrće.
Podlijete vodom, začinite po želji (sol/papar/vegeta) zaklopite, te kuhajte na laganoj vatri dok sve ne omekša.(Pripazite da vode bude dovoljno da sve prekrije)
Skuhano povrće kojem ste dodali cca 1/2 lit vode – smiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu strukturu.
Po želji, prilikom serviranja dodajte po porciji žličicu vrhnja, a možete ukrasiti listom celera ili suhim sjemenkama bundeve.
Predlažemo poslužiti uz prepečeni kruh, ili kakav fini kuružnjak.
Dobar tek želi Vam TheFlow.hr
Recept/Fotografije ; Andreja Rezniček Mehun