Juha od butternut tikvice

Juha od butternut tikvice

Jesen i hladnije vrijeme donosi među sezonske namirnice bundeve, tikve ili buće kako vam drago.

Jedna izuzetno hranjiva, kremasta juha, upravo od kraljice jeseni bundeve – pravi je obrok za prohladne kišne dane.

Mi smo za naš današnji recept odabrali butternut tikvu kao glavni sastojak.

Juha od butternut tikvice
Uz tikvu trebat će vam još i sljedeće;

1 Crveni i bijeli luk, 2 srednja krumpira, celer, 

2 veće mrkve, začini po želji. 

(Dovoljno za obiteljski ručak do 4 osobe) 

Juha od butternut tikvice
Nakon što ste tikvu očistili od kore, i sjemenki izrežite ju na kockice. Isto tako pripremite krumpir i mrkvu. Od celera možete koristiti korjen i stabljiku što također usitnite. 

U dubljoj posudi prodinstajte luk i češnjak pa zatim dodavajte redom navedeno povrće.

Podlijete vodom, začinite po želji (sol/papar/vegeta) zaklopite, te kuhajte na laganoj vatri dok sve ne omekša.(Pripazite da vode bude dovoljno da sve prekrije)

Juha od butternut tikvice
Skuhano povrće kojem ste dodali cca 1/2 lit vode – smiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu strukturu.

Po želji, prilikom serviranja dodajte po porciji žličicu vrhnja, a možete ukrasiti listom celera ili suhim sjemenkama bundeve.


Predlažemo poslužiti uz prepečeni kruh, ili kakav fini kuružnjak. 

Dobar tek želi Vam TheFlow.hr

Recept/Fotografije ; Andreja Rezniček Mehun

 

Možda će te zanimati

Gastro Moj Zagreb

Baš Naš Sunset stigao je na Bundek i osvojio publiku

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj nije mogao bolje početi! Festival koji već sedam godina osvaja posjetitelje i društvene mreže, već je otvorenjem nove sezone pokazao zašto ga smatraju festivalom najbolje atmosfere. Brojni posjetitelji jedva su dočekali […]

Read More
ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU JYSK
Gastro

ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU OD BAMBUSA I KARTONA

U susret Dana planete Zemlje JYSK je predstavio prijenosni roštilj za jednokratnu upotrebu s manjom emisijom CO2 JYSKova sustavna briga o okolišu rezultirala je roštiljem za jednokratnu upotrebu CASUS. CASUS je izrađen isključivo od prirodnih materijala kao što su drvo, bambus, karton i lava kamenje. Uz iznimku kamenja lave, koje može pridonijeti plodnosti tla, cijeli […]

Read More
De'Longhi Eletta Explore
Gastro

Idemo na kavu nikad više neće značiti isto

Hrvatskim kavoljupcima predstavljen je aparat za kavu koji priprema popularne cold brew specijalitete koje će obožavati ovog proljeća U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi uz zvukove violine otvorena je sezona uživanja u koktelima od kave. Za to je zaslužan De’Longhi, poznati talijanski brend vrhunskih uređaja za kavu koji je u zagrebačkom restoranu Eateria predstavio novi i […]

Read More