Ivana Host: Mind Your Body

Ivana Host

Nikada se nije više govorilo o zdravlju. Zatvaraju se granice, ljudi ostaju bez posla, život staje -sve kako bismo očuvali zdravlje. No, što je s našim mentalnim zdravljem? Upravo je to u fokusu rada Ivane Host, magistre psihologije i trenerice kondicijske pripreme sportaša.

Mind Your Body

Vrijeme karantene i „korona kriza“ potakla ju je na stvaranje svojega YouTube kanala. Odlučila je spojiti svoje dvije ljubavi, psihologiju i sport i pokrenula Ivana Host: Mind Your Body YouTube kanal. Na njezinom kanalu možete pronaći kratke treninge od 10-ak minuta s različitim fokusima: od nježnog pokretanja tijela do izazova za snagu.

Mind Your Body
Mind Your Body

Ivana kroz svoje treninge naglašava povezanost tjelesnog i mentalnog zdravlja. Odvajanjem vremena za sebe, pokretanjem i jačanjem svog tijela vaše tijelo postaje zdravije. S druge strane, na treninzima se naglašava važnost usmjerene svjesnosti ili tzv. ”mindfulnessa”.

Mind Your Body
Mind Your Body

Cilj je da svoje misli usmjerite u trenutak u kojem se nalazite, osjetite svaki pokret i povežete pokret s disanjem. Na taj se način oslobađa napetost, otpušta stres i radi na mentalnome zdravlju. Još jedna zanimljivost njezinih videa je što je svaki snimljen na drugoj lokaciji u Hrvatskoj. Kako ona kaže, želi spojiti ugodno s korisnim, putovati, istraživati lijepe lokacije i promovirati ih kroz videa.

Mind Your Body
Mind Your Body


Iako je cijeli projekt tek u začetcima, osim na YouTube kanalu, Ivana objavljuje inspirativne i edukativne objave i na svom Instagram profilu. Novootvorena Facebook stranica također promovira mentalno i tjelesno zdravlje kroz objave svojih treninga te raznih motivirajućih, inspirativnih objava potkrepljenih znanstvenim istraživanjima. Na ovoj platformi možete kontaktirati Ivanu te ju pitati za bilo koji savjet vezan uz poboljšanje svog života te mogućnosti suradnje.

Mind Your Body
Mind Your Body


U konačnici, Ivana kroz svoj „Mind Your Body“ projekt želi barem malo potaknuti svakog gledatelja/čitatelja na vlastitu promjenu na bolje putem osvješćivanja važnosti mentalnog zdravlja, trenutka u kojem se nalaze i tjelesnom aktivnosti kao važnim elementom cjelokupnog zdravlja. Konstantno nas želi podsjetiti koliko je važna sinergija mentalnog i tjelesnog aspekta kako bismo bili zdraviji, sretniji i ispunjeniji te kako bismo kvalitetnije živjeli.

Mind Your Body

FACEBOOK : https://web.facebook.com/Ivana-Host-Mind-Your-Body-104392611313913

INSTRAGRAM: https://www.instagram.com/ivanahost/?hl=en
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCsOPu4_v51CRJIwphs6tQew

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Miro Gavran Judita
Life & Style

Miro Gavran: „Judita je u mojem romanu nehtijuća heroina, koju sam učinio još više običnom i ljudskom“

Najizvođeniji hrvatski pisac u Hrvatskoj i svijetu Miro Gavran predstavio je u Galleria Business Centru 13. izdanje knjige „Judita“. Svečana promocija događa se u godini kada u hrvatskoj obilježavamo 500. obljetnicu objavljivanja Judite Marka Marulića, oca hrvatske književnosti, a navršava se i dvadeset godina otkako je Miro Gavran objavio roman Judita, koji je do sada […]

Read More
Nitui
Fashion & Beauty

Na domaće tržište je stigao novi korejski brend. Upoznajte Beaustu! 

U prekrasnom novootvorenom beauty showroomu Nitui korejske kozmetike smještenom u beauty centru Kaja u Horvaćanskoj ulici 156 u Zagrebu jučer je brojnim zaljubljenicima u kvalitetnu beauty rutinu predstavljena nova zvijezda korejske kozmetike- Beausta! – Beausta je korejska indie marka na globalnom tržištu i predstavlja pravu inovaciju kad je riječ o korejskom konceptu K-beauty. Ono što […]

Read More
Women's days by modniALMAnah
Fashion & Beauty

Sljemenska nedjelja na ženski način

Sljeme, najviši vrh Medvednice, planine s koje puca pogled na Zagreb ove je nedjelje bio domaćin još jednog Women’s days by modniALMAnah eventa kojeg je na početku godine osmislio stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko. “Iako je ovaj projekt zamišljen kao vikend putovanje za urbane i zaposlene žene koje žele retreat od svakodnevnih obaveza, […]

Read More