Fashion trend – Pidžama na ulici

Moda uvijek pomiče granice, a u tome je rekli bismo i čar. Tako je pidžama iz spavaće sobe zakoračila na modne piste, sa piste na crvene tepihe, i na koncu postala dio ulične mode.

No prije nego se prošeće po ulici, ideju preoblikuju dizajneri, zatim ju počnemo viđati na filmu (i pisti), kao dio garderobe naših junakinja.

Fashion trend - Pidžama na ulici

Sarah J.Parker, kao nezaboravna Carrie prošetala je ulicama New York-a u svojoj satenskoj pidžami. Naravno kombinirajući ju sa “manolicama”.

Fashion trend - Pidžama na ulici

Koliko god luckaste njezine kreacije bile – poznato je da stilistica Patty Field koja je smišljala nezaboravne outfite za  “Sex&the City” ne griješi.

Fashion trend - Pidžama na ulici

Ipak trend je to koji mnogi neće shvatiti, ali ono što modnu ideju uzdigne, i učini nečim većim upravo su zaljubljenici u modu. Oni koji se vesele eksperimentu i modnim izazovima.
Nazovimo ih trendseterima ili influencerima, kako god – bez njih ideja lako iščezne.

Oni su ti koji vole iskorake, uvijek i bez obzira na poneku podignutu obrvu. Čak dapače, ponekad je sablazniti primarni cilj.

Pidžama na ulici ipak možda i nije toliko skandalozna, bar ne kao neki drugi trendovi koji su našli svoje poklonike.

Osim filma i TV serija, modni entuzijasti inspiraciju crpe i kroz stil poznatih, bilo na premijerama ili u casual pojavljivanjima.

Pidžamu je uostalom na crvenom tepihu nosila i modna ikona Rihanna, kao i brojne druge zvijezde u raznim prigodama. Spomenimo samo neka (slavna) imena poput ; Kim Kardashian, Sharon Stone, Elisabeth Olsen, Selene Gomez, Heidi Klum i Naomi Campbell.

Ona koja slavi minimalistički, elegantni stil, te je mnogima modni uzor, Victoria Beckham, također je ispred paparazzi objektiva, samouvjereno prošetala u pidžami.

A tko može reći da Posh Vicky nezna što je cool?

Uz dolazak toplog vremena, i vi imate priliku zakoračiti van u pidžami, ako vas je ovaj trend osvojio.
Budimo iskreni ležerni stil preuzeo je u periodu lock down-a u cijelosti naš život, pa pidžama za van, zapravo uopće ne zvuči tako čudno.

Uostalom svaki dan kao normalno prihvaćamo mnoge životne promjene, do jučer neuobičajene i čudne.

Fashion trend - Pidžama na ulici

Mnoge slobode su nam oduzete, ali srećom u modi sloboda je zajamčena, a nebo granica.

Theflow.hr
Tekst : Andreja Rezniček Mehun
Photo : Pinterest, Popsugar

www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Fashion & Beauty

Uživajte u čarobnom blagdanskom raspoloženju uz NIVEA poklon pakete

Paljenjem prve adventske svijeće ujedno smo službeno proglasili i početak najljepšeg perioda u godini, Božić je pred vratima. Lampice su obasjale parkove, trgovi i kućice na adventu su ukrašeni, omiljene božićne pjesmice mogu se čuti na svakom koraku. Bez obzira na gužve u gradu, obožavamo ovu bajkovitu atmosferu koja ispunjava ulice. No, postoji jedna stvar […]

Read More
NIVEA Q10 proslavila 25 godina ekspertize
Fashion & Beauty

NIVEA Q10 proslavila 25 godina ekspertize

NIVEA Q10 proslavila 25 godina ekspertize

Read More
Hrvatski Telekom i Nenad Sovilj
Fashion & Beauty Tech Flow

Limitiranu seriju medaljona izrađenih od dijelova starih elektroničkih uređaja predstavili Hrvatski Telekom i Nenad Sovilj

Hrvatski Telekom i Nenad Sovilj predstavili limitiranu seriju medaljona izrađenih od dijelova starih elektroničkih uređaja    U sklopu inicijative ‘Poziv koji ne propuštaš’ Hrvatskog Telekoma, Nenad Sovilj, renomirani umjetnik i dizajner nakita, dizajnirao je seriju medaljona, izrađenu od dijelova starih mobitela i elektroničkih uređaja. Limitirana serija sastoji se od 100 ručno izrađenih medaljona koji predstavljaju […]

Read More