DIY ZABAVA u Predbožićno vrijeme

diy božić

Izrada popularnih gnomova, vila i anđela od recikliranog materijala

diy božić
Diy by Andreja Rezniček Mehun

Oduvijek je pojam ”ručni rad” imalo poseban značaj. Kada znamo da je nešto izrađeno u kućnoj radinosti, odmah se stvori neka dodatna ”nematerijalna” vrijednost.

Diy by Andreja Rezniček Mehun

Nekad smo savjete za izradu rukotvorina tražili u časopisima, ili hobby knjigama, no u ovo ”naše” vrijeme globalne umreženosti, dostupno je puno tzv. uradi sam ”tutorial-a”.

diy božić
Diy by Andreja Rezniček Mehun

Tutorial foto ili video primjerom ponuditi će vam detaljne upute kako nešto izraditi kod kuće.

Iako su trgovine opet zasjale u onom ” najljepšem ” božićnom izdanju, te ima bezbroj mogućnosti za kupnju raznih ukrasa i dekoracija, u ovom DIY izdanju imamo zanimljiv prijedlog kako da izradite simpatične dekoracije kod kuće.  Ako spadate u grupu zaljubljenika u ”home made” te imate nešto slobodnog vremena i volje, pripremite sljedeće rekvizite ;

  • Kartonska ambalaža za jaja
  • Malo tkanine ( stari pulover, šal, čarapa ili sl.)
  • Vuna (vezice u kolutu)
  • Ljepilo (predlažemo pištolj za vruće lijepljenje)
  • Mašnice ili ukrasi (gumbići, perlice…)
  • Najlonka
  • Malo vate
  • Flomasteri (crno i crveno)
  • Škare
  • Dodatno; mali pomponi i drvene kuglice

Kutiju od jaja, koja vam je ostala nakon što ste jaja potrošili za (recimo) slasne kolače, nemojte baciti.

Diy by Andreja Rezniček Mehun

Uz malo truda izradite ukrase za vašu jelku ili adventni vjenčić ovog Božića.

Prvi korak je izrezati stožasti dio iz kutije (primjer na slici). Dobiti ćete četiri stožića, a zatim krenite sa dekoriranjem. Kod ukrasa koje ćete vidjeti u našoj galeriji, korišteni su uglavnom materijali od starih pulovera, koji su ili premaleni, ili oštećeni. Ovako im recikliranjem dajemo priliku da zasjaju novim sjajem.

Diy by Andreja Rezniček Mehun

Uz pomoć ljepila zalijepite materijal oko stožića, i već ste dobili tijelo. Kod izrade anđela ili lutkica trebati će vam i drvene kuglice (za glavu) a iste možete kupiti u bilo kojem ” hobby dućanu ” za par kuna.

Na maloj glavi flomasterima označite oči i usta, te nastavite sa ukrašavanjem. Tu će glavni kreator biti vaša mašta. Od vune napravite kosu, možete dodati šeširić, mašnicu ili dr.  Ako želite da vaša lutkica bude ukras za jelku – zalijepite i vezicu kako bi ju mogli objesiti.

Diy by Andreja Rezniček Mehun

Ako pak nemate drvene kuglice / glave, te bi radije izradili simpatične gnomove, treba vam samo još malo tekstila i vune. Izrežite srcoliki oblik od ostatka vašeg starog pulovera i napravite simpatičnu kapicu. Kapicu ukrasite po želji, vunenim pomponom ili mašnom.

Nosić gnoma možete izraditi od ostatka najlonki, koje ćete napuniti vunom i tako izraditi kuglicu.

Za dodatan efekt možete nosić i zarumeniti vašim sjenilom za oči. Još jednostavnije je zalijepiti mali pompon koje također možete nabaviti u hobby trgovini ili bolje opremljenoj papirnici.

“Gnomek” može imati pletenice ili bradu ispod rumenog nosa, a sve elemente najlakše je zalijepiti pištoljem za vruće ljepilo. Ako imate naušnicu kojoj je puknula kopča, zgodan gumbić, sve to može biti iskorišteno kao ukras na vašem malom gnomu.

Diy by Andreja Rezniček Mehun

Nadamo se da će Vas neki od naših primjera inspirirati, te potaknuti da se i vi zabavite na ovaj način. Ukrase koje izradite, možete kao personalizirane poklone dati vašim bližnjima kao dar, ili pak ukrasiti vašu ovogodišnju jelku.

Sv. Nikola je uskoro 06.12, i ukoliko se jedan ovakav patuljak nađe pored očišćene čizmice, bez sumnje će razveseliti svako dijete.

Diy by Andreja Rezniček Mehun

Ako ste i sami kreativni, i možda mislite da su naši ukrasi simpatični, lajkajte nam članak na društvenim mrežama, ili ga podijelite kao inspiraciju prijateljima. Posebno bi nas pak obradovale slike vaših ” rukotvorina ” u komentarima ispod ove priče.

Tekst, fotografije i izrada ukrasa ; Andreja Rezniček Mehun / novinar

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Marsupia ljetni kampovi
Kids Flow Moj Zagreb

Marsupia ljetni kampovi

Zašto su kampovi dobri za djecu Postoji više razloga zašto omogućiti djetetu boravak u kampu, bilo na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Boravak u kampu odlična je prilika za druženje s vršnjacima i upoznavanje novih prijatelja. U kampu su djeca u sigurnim rukama i pod vodstvom stručnih osoba, te imaju jedinstvenu priliku isprobati razne igre […]

Read More
Kids Flow Moj Zagreb

Sve više i više zaposlenih roditelja suočava se s istim pitanjem tijekom školskih praznika – kuda s djetetom? MI IMAMO ODGOVOR!

ZAŠTO BAŠ PLES? Dokazano je da ples i pokret potiču: motorički razvoj zdravi razvoj tijela nevjerojatno razvijanje novih sinapsi pri kretanju razvoj inteligencije, kreativnosti, samosvjesnosti i samopouzdanja toleranciju u društvu i prihvaćanje smanjenje inertnosti i nasilja otvaranje prostora za izražavanje osjećaja koje su djeca u dobi kad odrastaju i sazrijevaju u nemogućnosti izraziti riječima Prednosti […]

Read More
Kids Flow Moj Zagreb

Upozorenje! Dan ti uskoro postaje sjajan!

Od travnja ove godine Zagreb je postao bogatiji za još jedno cool mjesto – zabavni park MARSUPIA. U Marsupiji možeš slobodno raditi sve što te ludo zabavlja – slam dunkati, penjati se po stijeni, gađati laserom, skakati kao klokan na trampolinu, vrištati od smijeha. Ovdje postoji samo jedno pravilo – da se zabavljaš koliko želiš. Carstvo […]

Read More