Dolly Parton ove godine proslavila je 76 rođendan!

Dolly parton

Slavna Country pjevačica, spisateljica, glumica, filantrop, i kantautorica Dolly Parton rođena je 19.01.1946. u Tennessee-ju SAD. Karijeru je počela još kao djevojčica. Prvi singl ‘Puppy Love’ napisala je sa samo 11 godina, a veliki hit ‘Jolene’ učinio ju je planetarno poznatom 1974.

Dolly parton

Obdarena prirodnom ljepotom, i glazbenim talentom ova diva napisala je i jednu od najpoznatijih pjesama ikad : “I will allways love you”, koju je i sama snimila, ali pjesmu je, prema vlastitoj izjavi, na nove visine dignula Whitney Houston. Upravo ta fantastična izvedba zaradila je i nominaciju za nagradu Oscar. (Ne osvajanje nagrade, moramo naglasiti, velik je propust Akademije).

Dolly parton

Dolly je imala i uspješnu glumačku karijeru (Nine to Five, Steel Magnolias itd.) a osebujni modni stil nije ni do danas puno mijenjala.

Dolly parton
Bujna platinasta kosa, i raskošni kostimi ( šljokice, resice, volani) na figuri pješčanog sata bili su i ostali njezin zaštitni znak.


‘Visoka’ samo 1,52 cm ova sitna plavuša, zvonkog glasa, miljenica je američke i svjetske publike, a Wall Street Journal uvrstio ju je na popis 50 najmoćnijih žena showbussinesa.


Sa suprugom Carlom Deanom u braku je dugi niz godina (vj.1966), no kako nije imala vlastite djece, odgojila je šest rođaka, te je i slavna kuma pjevačici Miley Cyrus.
Uživa kultni status, a osvojila je brojne glazbene nagrade i razna druga priznanja, poput Peoples Choice, Emmy, ACM, te nominacije za Oscara, Zlatni globus itd.


Najprestižniju glazbenu nagradu Grammy osvojila je puno puta, a ponosna je vlasnica i Grammy-a za životno djelo, te Grammy hall of fame.


Posjeduje vlastiti zabavni park Dollyworld, radio i TV Postaju, modne kuće, restorane i klubove Dixie Stampede.


Njezino bogatstvo procjenjuje se na 600 mil.$, a milijunske su i naklade njezinih albuma koje je tijekom karijere prodala.

Međutim Dolly je uz brojne uspješne poslove osnovala i The Dollywood Foundation, neprofitnu dobrotvornu organizaciju koja dodjeljuje školarine, nagrade i pomoć djeci i drugima u potrebi.

Dolly je pravi primjer velike zvijezde, koja se trudi približiti svojoj publici, i vratiti dio ljubavi koju joj je njezina publika pružila.

Napisala Andreja Rezniček Mehun

#dollyparton #theflow.hr

Možda će te zanimati

Zmija oceana
Life & Style

Zmija oceana

Završeno 2012 ovo impresivno djelo naziva  Serpent d’océan djelo je umjetnika  Huang Yong Pinga, a nalazi se u Francuskoj na obali rijeke Loire. Skulptura skeleta zmije duga je 130m, te ovisno o uvjetima plime/oseke, zalaska sunca ili romantičnog zvjezdanog neba nudi fantastične fotografske mogućnosti za posjetitelje. Napisala : Andreja Rezniček Mehun @andyremeh

Read More
Fashion & Beauty Life & Style

Ideje za Majčin dan – darovi koje ona definitivno zaslužuje

  Majčin dan u prošlosti je imao veliko značenje za poboljšanje položaja žena u društvu, a u novije je vrijeme taj praznik dan kad se dobrim djelima i darovima ugađa majkama i bakama. Obilježava se drugu nedjelju u svibnju a ove godine je to datum 8.5.2022. Pokažite mamama i bakama koliko ih volite i učinite […]

Read More
Majčin dan
Life & Style

MAJČIN DAN – Kako ju iznenaditi?

U susret tom posebnom danu kada se sa ljubavlju prisjećamo svega lijepoga što su kroz život naše majke učinile za nas, The Flow Vam donosi par prijedloga kako iznenaditi najdražu i jedinstvenu mamu ❤ Iznenadite ju doručkom Učinite nešto posebno i drugačije taj dan, iznenadite ju doručkom. Pogledajte naše gastro prijedloge u galeriji i osmislite […]

Read More