DIY Zabava za mamu i dijete -Odjeća za lutkice od rasparenih čarapica

Cijeli tjedan čekamo Petak, kraj tjedna, prilika za odmor, obiteljske trenutke i DIY zabavu.
Foto Andreja Rezniček Mehun


I dok mnogi već u Petak navečer u (socijalno distanciranom) društvu, opušteno zbog odrađenog tjedna ispijaju poneku čašu vina, one među nama koje su MAME, imaju uglavnom malo drugačiji DIY vikend u planu.
Vikend je za mame samo ”nužna” pauza između vrtića ili škole. Vikend je vrijeme kada se spremaju kompleti odjeće,čisti i pegla, pišu zaostale zadaće, rade zadatci,…ili se igra sa najmlađima.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Ono što među obavezama koje nas čekaju, nikako nije zabavno, je kada vadiš treću rundu opranog rublja iz stroja, i u čudu guraš glavu unutra pitajući se ”Pa gdje je nestala druga žuta čarapica?” I onda tu jednu bez para nervozno stavljaš u jednu od (barem) dvije vrećice ”razvedenih” čarapa.


Jedna vrećica za mamine i tatine, druga za klince. Našlo se tu puno usamljenih čarapa, mucastih, sa Snoopy-jem,..božićnih, pa ti žao baciti, još se nadaš da će se ona druga “pojaviti”..

Foto Andreja Rezniček Mehun


Ponekad u gužvi dok mama kasni sa svojom mezimicom u vrtić, možda te razvedene dožive i avanturu sa nekom sasvim drugom čarapom, skrivene u toploj čizmi. Jer tko će znati uopće?
I tu negdje,…Mama poput Baltazara mislila pa smislila.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Sigurno ste imali one trenutke sa svojim ”predškolcima”, kada se doma slažu puzzle, crta, igra ”Crni Petar”.
Biti “centar pažnje” mame i/ili tate, koji sa njima sjede na podu u nekom “šatoru of plahte”, djecu najviše raduje.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Najveće je veselje kada stvarate, ili izrađujete nešto ”svoje”. Kada se radi rukama, male kreativne glavice i pomalo nespretne ruke se posebno trude, pa rijeme brzo prolazi u zabavi. Tada se i sami sjetite što je to biti ”dijete”, i zašto je to tako neponovljivo razdoblje života.

Foto Andreja Rezniček Mehun


No vratimo se na trenutak na naše DIY ”rasparene čarapice”, jer upravo one poslužile su kao odlična zabava za mamu i kćerkicu jedne kišne Subote. Od tužnih zaboravljenih čarapica bez para, pretvorili smo ih u “modnu kolekciju JZ 2020.”

Foto Andreja Rezniček Mehun


Nemorate biti posebno vješti, jer za većinu kreacija potrebne su samo usamljena čarapa i škare, uz malo dobre volje. Nije isključeno da nakon prve izrezane čarapice, kada inspiracija učini svoje – možda odete i korak dalje pa uzmete i iglu u ruke.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Čak i ako ne ispadne savšeno, vjerujte – vašem djetetu to neće biti važno. Biti će sretno što ste nešto zajedno napravili. Haljina-Čarapa odmah će postati puno draža od balske haljine u kojoj je lutka kupljena.

Sjetite se kada su vaši malci bili bebe, nisu li se radije igrali sa paketićem papirnatih maramicama nego sa svjetlećom zvečkom?

Mašta djeteta je beskrajna, i zato ju treba poticati svaki dan.


Tekst / fotografije/ i kolekcija ”rasparene čarapice JZ2020″ by Andy Remeh

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Gastro Life & Style Moj Zagreb

Ovu subotu Britanski trg postaje plesni podij, ne propustite RNB Confusion spektakl!

U subotu 16.12. od 18 sati RNB Confusion organizira adventsko druženje i ples na otvorenom – Britanac Block Party Ove godine proslavili su 20 godina postojanja, a samo u ovoj godini s njima je plesalo preko 15 000 mladih i gostovali su na najvećim regionalnim festivalima poput Exit, Weekend Media, LMF-a i Sea Stara. Riječ […]

Read More
Teuta Boutique Salon Nova Ves 17, 10000, Zagreb 01 4667 195 teuta-salon.hr @teutasalon
Fashion & Beauty Life & Style Moj Zagreb

Otvorenje Teuta Boutique Salona u Zagrebu

Na ekskluzivnom partyju u centru grada okupile su se brojne poznate dame U Centru Kaptol obilježeno je svečano otvorenje Teuta Boutique Salona čija je vlasnica Teuta Mesaroš, jedna od najpoznatijih hrvatskih stilistica i koloristica za kosu. Novi salon smjestio se na adresi Nova Ves 17, prostire se na 300 metara kvadratnih. Iza ovog luksuznog i nesvakidašnjeg uređenja koji ostavlja […]

Read More
Dalmaland Fun Park
Kids Flow Rent & Travel

ZABAVA SE NASTAVLJA U DALMALANDU-PRIDRUŽI SE ZABAVI ZA KRAJ SEZONE!

Dalmaland Fun Park Zabava se nastavlja – i dalje uživamo u ljetnoj čaroliji, ali s novim twistom!  Novo radno vrijeme, postsezonske cijene i novi vikend događaji!  Spremni za još adrenalina, osvježenja i dodatnih prilika za stvaranje nezaboravnih uspomena? Ovog vikenda Dalmaland je spreman za naj-FUN verziju tebe!  Jer, znate što?! Sve je u znaku ZABAVE […]

Read More