DIY Zabava za mamu i dijete -Odjeća za lutkice od rasparenih čarapica

Cijeli tjedan čekamo Petak, kraj tjedna, prilika za odmor, obiteljske trenutke i DIY zabavu.
Foto Andreja Rezniček Mehun


I dok mnogi već u Petak navečer u (socijalno distanciranom) društvu, opušteno zbog odrađenog tjedna ispijaju poneku čašu vina, one među nama koje su MAME, imaju uglavnom malo drugačiji DIY vikend u planu.
Vikend je za mame samo ”nužna” pauza između vrtića ili škole. Vikend je vrijeme kada se spremaju kompleti odjeće,čisti i pegla, pišu zaostale zadaće, rade zadatci,…ili se igra sa najmlađima.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Ono što među obavezama koje nas čekaju, nikako nije zabavno, je kada vadiš treću rundu opranog rublja iz stroja, i u čudu guraš glavu unutra pitajući se ”Pa gdje je nestala druga žuta čarapica?” I onda tu jednu bez para nervozno stavljaš u jednu od (barem) dvije vrećice ”razvedenih” čarapa.


Jedna vrećica za mamine i tatine, druga za klince. Našlo se tu puno usamljenih čarapa, mucastih, sa Snoopy-jem,..božićnih, pa ti žao baciti, još se nadaš da će se ona druga “pojaviti”..

Foto Andreja Rezniček Mehun


Ponekad u gužvi dok mama kasni sa svojom mezimicom u vrtić, možda te razvedene dožive i avanturu sa nekom sasvim drugom čarapom, skrivene u toploj čizmi. Jer tko će znati uopće?
I tu negdje,…Mama poput Baltazara mislila pa smislila.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Sigurno ste imali one trenutke sa svojim ”predškolcima”, kada se doma slažu puzzle, crta, igra ”Crni Petar”.
Biti “centar pažnje” mame i/ili tate, koji sa njima sjede na podu u nekom “šatoru of plahte”, djecu najviše raduje.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Najveće je veselje kada stvarate, ili izrađujete nešto ”svoje”. Kada se radi rukama, male kreativne glavice i pomalo nespretne ruke se posebno trude, pa rijeme brzo prolazi u zabavi. Tada se i sami sjetite što je to biti ”dijete”, i zašto je to tako neponovljivo razdoblje života.

Foto Andreja Rezniček Mehun


No vratimo se na trenutak na naše DIY ”rasparene čarapice”, jer upravo one poslužile su kao odlična zabava za mamu i kćerkicu jedne kišne Subote. Od tužnih zaboravljenih čarapica bez para, pretvorili smo ih u “modnu kolekciju JZ 2020.”

Foto Andreja Rezniček Mehun


Nemorate biti posebno vješti, jer za većinu kreacija potrebne su samo usamljena čarapa i škare, uz malo dobre volje. Nije isključeno da nakon prve izrezane čarapice, kada inspiracija učini svoje – možda odete i korak dalje pa uzmete i iglu u ruke.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Čak i ako ne ispadne savšeno, vjerujte – vašem djetetu to neće biti važno. Biti će sretno što ste nešto zajedno napravili. Haljina-Čarapa odmah će postati puno draža od balske haljine u kojoj je lutka kupljena.

Sjetite se kada su vaši malci bili bebe, nisu li se radije igrali sa paketićem papirnatih maramicama nego sa svjetlećom zvečkom?

Mašta djeteta je beskrajna, i zato ju treba poticati svaki dan.


Tekst / fotografije/ i kolekcija ”rasparene čarapice JZ2020″ by Andy Remeh

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Marsupia ljetni kampovi
Kids Flow Moj Zagreb

Marsupia ljetni kampovi

Zašto su kampovi dobri za djecu Postoji više razloga zašto omogućiti djetetu boravak u kampu, bilo na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Boravak u kampu odlična je prilika za druženje s vršnjacima i upoznavanje novih prijatelja. U kampu su djeca u sigurnim rukama i pod vodstvom stručnih osoba, te imaju jedinstvenu priliku isprobati razne igre […]

Read More
Kids Flow Moj Zagreb

Sve više i više zaposlenih roditelja suočava se s istim pitanjem tijekom školskih praznika – kuda s djetetom? MI IMAMO ODGOVOR!

ZAŠTO BAŠ PLES? Dokazano je da ples i pokret potiču: motorički razvoj zdravi razvoj tijela nevjerojatno razvijanje novih sinapsi pri kretanju razvoj inteligencije, kreativnosti, samosvjesnosti i samopouzdanja toleranciju u društvu i prihvaćanje smanjenje inertnosti i nasilja otvaranje prostora za izražavanje osjećaja koje su djeca u dobi kad odrastaju i sazrijevaju u nemogućnosti izraziti riječima Prednosti […]

Read More
Kids Flow Moj Zagreb

Upozorenje! Dan ti uskoro postaje sjajan!

Od travnja ove godine Zagreb je postao bogatiji za još jedno cool mjesto – zabavni park MARSUPIA. U Marsupiji možeš slobodno raditi sve što te ludo zabavlja – slam dunkati, penjati se po stijeni, gađati laserom, skakati kao klokan na trampolinu, vrištati od smijeha. Ovdje postoji samo jedno pravilo – da se zabavljaš koliko želiš. Carstvo […]

Read More