DIY Zabava za mamu i dijete -Odjeća za lutkice od rasparenih čarapica

Cijeli tjedan čekamo Petak, kraj tjedna, prilika za odmor, obiteljske trenutke i DIY zabavu.
Foto Andreja Rezniček Mehun


I dok mnogi već u Petak navečer u (socijalno distanciranom) društvu, opušteno zbog odrađenog tjedna ispijaju poneku čašu vina, one među nama koje su MAME, imaju uglavnom malo drugačiji DIY vikend u planu.
Vikend je za mame samo ”nužna” pauza između vrtića ili škole. Vikend je vrijeme kada se spremaju kompleti odjeće,čisti i pegla, pišu zaostale zadaće, rade zadatci,…ili se igra sa najmlađima.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Ono što među obavezama koje nas čekaju, nikako nije zabavno, je kada vadiš treću rundu opranog rublja iz stroja, i u čudu guraš glavu unutra pitajući se ”Pa gdje je nestala druga žuta čarapica?” I onda tu jednu bez para nervozno stavljaš u jednu od (barem) dvije vrećice ”razvedenih” čarapa.


Jedna vrećica za mamine i tatine, druga za klince. Našlo se tu puno usamljenih čarapa, mucastih, sa Snoopy-jem,..božićnih, pa ti žao baciti, još se nadaš da će se ona druga “pojaviti”..

Foto Andreja Rezniček Mehun


Ponekad u gužvi dok mama kasni sa svojom mezimicom u vrtić, možda te razvedene dožive i avanturu sa nekom sasvim drugom čarapom, skrivene u toploj čizmi. Jer tko će znati uopće?
I tu negdje,…Mama poput Baltazara mislila pa smislila.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Sigurno ste imali one trenutke sa svojim ”predškolcima”, kada se doma slažu puzzle, crta, igra ”Crni Petar”.
Biti “centar pažnje” mame i/ili tate, koji sa njima sjede na podu u nekom “šatoru of plahte”, djecu najviše raduje.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Najveće je veselje kada stvarate, ili izrađujete nešto ”svoje”. Kada se radi rukama, male kreativne glavice i pomalo nespretne ruke se posebno trude, pa rijeme brzo prolazi u zabavi. Tada se i sami sjetite što je to biti ”dijete”, i zašto je to tako neponovljivo razdoblje života.

Foto Andreja Rezniček Mehun


No vratimo se na trenutak na naše DIY ”rasparene čarapice”, jer upravo one poslužile su kao odlična zabava za mamu i kćerkicu jedne kišne Subote. Od tužnih zaboravljenih čarapica bez para, pretvorili smo ih u “modnu kolekciju JZ 2020.”

Foto Andreja Rezniček Mehun


Nemorate biti posebno vješti, jer za većinu kreacija potrebne su samo usamljena čarapa i škare, uz malo dobre volje. Nije isključeno da nakon prve izrezane čarapice, kada inspiracija učini svoje – možda odete i korak dalje pa uzmete i iglu u ruke.

Foto Andreja Rezniček Mehun


Čak i ako ne ispadne savšeno, vjerujte – vašem djetetu to neće biti važno. Biti će sretno što ste nešto zajedno napravili. Haljina-Čarapa odmah će postati puno draža od balske haljine u kojoj je lutka kupljena.

Sjetite se kada su vaši malci bili bebe, nisu li se radije igrali sa paketićem papirnatih maramicama nego sa svjetlećom zvečkom?

Mašta djeteta je beskrajna, i zato ju treba poticati svaki dan.


Tekst / fotografije/ i kolekcija ”rasparene čarapice JZ2020″ by Andy Remeh

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Inspiracije vecera kaptol frida restoran
Bizz Flow Life & Style

Poduzetničke priče osvojile publiku Inspiracija!

Inspirativan spoj digitalnog marketinga, poduzetništva i zdravlja tijela! Kako zvuče i nadahnjuju sjajne poduzetničke priče, svjedočili su uzvanici popularnog društveno-kulturnog događanja “Inspiracije”, koje su se ovoga puta održale u zagrebačkom Restoran&baru Frida, smještenom u lifestyle & shopping Centru Kaptol u samom središtu grada. Vlasnika Igora Nikšića nadahnula je kultna pjesma Davora Gopca za samo ime […]

Read More
Life & Style Movie Flow

Johnny Depp – novi život nakon pobjede

John Christopher “Johnny” Depp II, rodio se 09.06.1963, u Kentuckyju SAD. Mladog Johnny Deppa kolega Nicolas Cage usmjerio je prema glumi, a neosporna karizma i talent donosi mu brojne filmske prilike. Iako “bezobrazno” zgodan Johnny je htio glumiti nekonvencionalne likove, što mu je kroz karijeru postala specijalnost. Ovaj zgodni glumac i miljenik žena bio je […]

Read More
INFOBIP WORLDWIDE HOODIE
Fashion & Beauty Life & Style Tech Flow

PREDSTAVLJENI PRVI MODNI KOMAD IZ STREET STYLE KOLEKCIJE – INFOBIP WORLDWIDE HOODIE

Mate Rimac, Marko Bucić – Vanillaz, Nevena Rendeli među prvima istražili o čemu je riječ Infobip, vodeća regionalna IT kompanija u suradnji s mladim kanadskim dizajnerom hrvatskih korijena, Joshuom Čirjakom, osnivačem IUTD Studiosa, napravila je iskorak u street fashion segment te predstavila prvu Infobip Worldwide hoodicu. Limitirana serija inovativnih NFT hoodica proizvedena je u svega […]

Read More