BUNDEVA – KRALJICA JESENI

bundeva ukras diy

Bundeva je zasigurno neokrunjena kraljica jeseni. Kada pronađe svoj put od tržnice do kuhinje u sigurnim rukama pretvorit će se u mirisnu pitu ili finu krepku juhu.

bundeva ukras diy

Međutim u jesensko vrijeme bundeva je neiscrpno vrelo inspiracija kod uređenja okućnice ili interijera.

bundeva ukras diy

Pregledavajući brojne editorijale pronašli smo pregršt ideja kako bundeve mogu ukrasiti naša dvorišta i vrtove.

bundeva ukras diy

Bundeve u svojim prirodnim bojama same po sebi vrlo su lijepe. Dodamo ili uz njih još prirodnih dekoracija poput snopa sjena ili suhog klipa kukuruza, stvoriti ćemo šarmantan ukras za ulazna vrata ili balkon.

Netko će možda otići korak dalje pa bundevu oslikati ili prebojati u omiljenu boju.
Teško da možete pogriješiti. Čak i da nemate kist, pa boju samo izlijete na bundevu dobiti ćete oruginalan efekt.

No što ako nemate pravu bundevu?
Uz to volite zrađivati ukrase, te su Vam draže dekoracije koje možete pospremiti za sljedeću godinu? U tom slučaju slijedi idealna ideja za vas.

Odaberite bilo kakvo zanimljivo platno te ga ispunite ukrasnim pijeskom, ili vunenim punjenjem. Zavežite špagom, te omotajte kako bi dobili rebra koja su tipična na bundevama. Kao peteljku možete iskoristiti bili kakvu grančicu (koju možete zaljepiti vrućim ljepilom).

Za ovaj zadatak opcija je bezbroj od veličine bundeve do materijala, može to biti i materijal starog pulovera, stara plahta ili materijal od jute. Najluksuznije pak izgledaju bundeve od mekanog pliša.

bundeva ukras diy

Dodatna ideja : Ukoliko ste možda spremali jelo od bundeve, nemojte baciti peteljku negu ju iskoristite za ovakav DIY zadatak.

Slikovne upute za ovaj interesantni DIY projekt pronađite u našoj galeriji kao i mnoge druge slične uspješne primjere.

Tekst : Andreja Rezniček Mehun
(@boxy.digital)
Foto : Pinterest

Možda će te zanimati

URED NOVOG DOBA DOMUS DECORUM
Health Flow Home Design

PRVI HRVATSKI BREND KOJI BRINE ZA VAŠE ZDRAVLJE, SREĆU I PRODUKTIVNOST DOK RADITE

URED NOVOG DOBA nova je inovativna usluga tvrtke Domus Decorum u kojoj dvije nadahnute dizajnerice Lana Anderson i Mejra Mitrovich već dugi niz godina rade na projektima eko dizajna interijera, zdravog stanovanja i feng shuia. Usluga se temelji na dizajnu prostora kroz 5 osjetila a cilj je dobrobit ljudi, zdravlje, produktivnost, motivacija, održivost ali u […]

Read More
Vrata i prozori
Home Design

Vrata i prozori kao ogledala duše na kući

Sigurno ste čuli za tvrdnju da nikad nemate priliku popraviti prvi dojam? Kod dizajna kuća i unutarnjeg uređenja to se odnosi i na ulaze u kuću. Od mnogih opcija u dizajnu koje se danas nudi od klasike do visokih teških ulaznih vrata, naš današnji izbor su veliki ovalni ulazi sa ustakljenim vratima . Većih formata […]

Read More
Maštoviti dizajn
Home Design

Maštoviti dizajn

Nedavno smo pročitali da je dobar dizajn onaj na kojem će vam drugi dizajner pozavidjeti, jer se nije sam toga sjetio. U galeriji vam donosimo fenomenalne ideje, koje bi sigurno izazvale zavist drugih dizajnera zbog svoje maštivitosti. Inspiracija pronađena u svakodnevnom životu, hrani, ljudima, rezultira cool idejama koji će ukrasiti svaki prostor i privući pažnju […]

Read More