BUNDEVA – KRALJICA JESENI

bundeva ukras diy

Bundeva je zasigurno neokrunjena kraljica jeseni. Kada pronađe svoj put od tržnice do kuhinje u sigurnim rukama pretvorit će se u mirisnu pitu ili finu krepku juhu.

bundeva ukras diy

Međutim u jesensko vrijeme bundeva je neiscrpno vrelo inspiracija kod uređenja okućnice ili interijera.

bundeva ukras diy

Pregledavajući brojne editorijale pronašli smo pregršt ideja kako bundeve mogu ukrasiti naša dvorišta i vrtove.

bundeva ukras diy

Bundeve u svojim prirodnim bojama same po sebi vrlo su lijepe. Dodamo ili uz njih još prirodnih dekoracija poput snopa sjena ili suhog klipa kukuruza, stvoriti ćemo šarmantan ukras za ulazna vrata ili balkon.

Netko će možda otići korak dalje pa bundevu oslikati ili prebojati u omiljenu boju.
Teško da možete pogriješiti. Čak i da nemate kist, pa boju samo izlijete na bundevu dobiti ćete oruginalan efekt.

No što ako nemate pravu bundevu?
Uz to volite zrađivati ukrase, te su Vam draže dekoracije koje možete pospremiti za sljedeću godinu? U tom slučaju slijedi idealna ideja za vas.

Odaberite bilo kakvo zanimljivo platno te ga ispunite ukrasnim pijeskom, ili vunenim punjenjem. Zavežite špagom, te omotajte kako bi dobili rebra koja su tipična na bundevama. Kao peteljku možete iskoristiti bili kakvu grančicu (koju možete zaljepiti vrućim ljepilom).

Za ovaj zadatak opcija je bezbroj od veličine bundeve do materijala, može to biti i materijal starog pulovera, stara plahta ili materijal od jute. Najluksuznije pak izgledaju bundeve od mekanog pliša.

bundeva ukras diy

Dodatna ideja : Ukoliko ste možda spremali jelo od bundeve, nemojte baciti peteljku negu ju iskoristite za ovakav DIY zadatak.

Slikovne upute za ovaj interesantni DIY projekt pronađite u našoj galeriji kao i mnoge druge slične uspješne primjere.

Tekst : Andreja Rezniček Mehun
(@boxy.digital)
Foto : Pinterest

Možda će te zanimati

IKEA Napravi mjesta za život
Home Design

IKEA vas poziva da prigrlite nered i napravite mjesta za život

S pametnim rješenjima za odlaganje pretvorite prostor iz “Uh!” u “Aha!” Na događanju održanom u robnoj kući IKEA Zagreb, najavljeno je da će se IKEA ove jeseni u potpunosti posvetiti idejama i predmetima za odlaganje u cijelom domu. Od polica za knjige, komoda i kolica do kutija, registratora i legendarne IKEA vreće. U sklopu događanja […]

Read More
Koralji
Home Design Life & Style

Koralji kao inspiracija u dizajnu

Koralji su životinje podmorja iz reda žarnjaka, a nazivaju se i anthozoa ili “cvjetajuća životinja”. Postoji preko 6000 vrsta koralja, u raznim bojama. U našem Jadranu postoji više od 50 različitih vrsta, a najpoznatiji je rubrum-crveni koralj. Zlarin je otok koji se kod nas najčešće povezuje sa koraljima, kroz povijest i Lastovo, dok se najveći […]

Read More
Bizz Flow Home Design Life & Style

Arhitektura “Knez” – za ostvarenje Vaših snova

Planirate  izgradnju kuće na moru, poslovnog objekta ili adaptaciju okoliša već postojeće?  Već prije nego započnete s potragom za arhitektom/projektantom, važno je da dobro definirate svoje želje. Napišite Vaš popis prostorija i kako želite da budu povezane te svoje hobije. Za ostvarenje Vaših želja i snova trebate stručnjaka, koji će vam tu ideju nacrtati, izraditi […]

Read More