Brza Torta sa jagodama By TheFlow.hr – Recept

brza torta sa jagodama recept

Dok nas jagode svojim neodoljivim mirisom privlače na štandove domaćih prodavača/uzgajivača, mi razmišljamo o receptima. U našoj maniri tražimo i isprobavamo opcije koje su ujedno jednostavne za pripremu, sa jamčeno finim retultatima.

brza torta sa jagodama recept
Brza torta sa jagodama recept

Za pripremu ove torte (ili kolača) ovisno kakav kalup odaberete, biti će vam potrebno;

4 srednje velika jajeta
200g šećera
200g brašna za kolače
1 prašak za pecivo
100ml vode
100ml ulja
1*mjerica Jagoda
2 vrećice crvenog preljeva za torte
+ šećer i voda prema uputi na omotu

Dodatno : šlag za ukrašavanje po želji, iako je torta i bez šlaga vrlo svježa i slatka.

Prvo je za pripremu biskvita potrebno odvojiti žumanjke i bjelanjke.
Potom miksati u jednoj posudi bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg.

U drugoj posudi izmiksati šećer i jaja, te dodati ostale mokre i suhe sastojke.
Prvo dodati ulje i vodu, izmiksati pa umješati lagano usipavajući mješavinu brašna i praška za pecivo.

U “žutu” smjesu lagano žlicom umješati snijeg od bjelanjaka.

brza torta sa jagodama recept

Mi smo koristili silikonski okrugli kalup za torte a vi možete kvadratični ili standardni sa obručem.
Važno je premazati odabrani kalup sa maslacem ili uljem kako bi se biskvit lakše odvojio nakon pečenja.

Kod pečenja dosta ovisi o tome koliko poznajete svoju pećnicu, ali bisvit je u osnovi brzo gotov. Poznati trik je provjeriti sa čačkalicom, pa ako je suha – bisvit je pečen.
Naš biskvit pečen je na srednjoj rešetci – 180°C cca 18 min.

brza torta sa jagodama recept
Brza torta sa jagodama recept

Na ohlađeni biskvit složite jagode izrezane na ploškice. Mi smo oko bisvita stavili omot za torte kako se preljev ne bi izlio, a možete koristiti i obruč kalupa za torte.

Pripremite preljev za torte prema uputi na omotu. Pritom budite strpljivi i nemojte lijevati dok se dovoljno ne zgusne.
Kako je vidljivo u receptu koristili smo 2 pakiranja,.. što možemo nama je taj “žele” baš fin,pa ga volimo imati malo više…

Finalni korak je preljev za torte ravnomjerno rasporediti preko jagoda, i spremiti tortu na hladno kako bi se stisnula. Najbolje preko noći u hladnjak.

Poslužite uz kavu i po želji malo šlaga za “dobro jutro” i idealan početak dana.

U Slast!
The Flow

Priprema/Tekst/Foto ; Andreja Rezniček Mehun

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Bota šare advent
Gastro

Tradicionalni Advent koji podsjeća na prave vrijednosti

Tradicionalni Advent i vrijednosti koje ovo doba predstavlja pomalo se sve više udaljuju od svog pravog značenja. Ovih dana prevladavaju iščekivanje, nada i budnost. Isto tako, cijelo vrijeme Adventa je i vrijeme koje posvećujemo obitelji, prijateljima i dragim ljudima. Restorani Bota Šare već su prepoznatljivo mjesto okupljanja, posebno u vrijeme Adventa. U moru izvrsnih delicija, one […]

Read More
Boogie lab advent
Gastro Moj Zagreb

Boogie Lab Kronut i Sourdough lasagne hit su ovogodišnjeg adventa, a posebno oduševljenje nose i njihovi signature kokteli

Zagrebački Advent već u prvim danima posjetile su stotine tisuća ljudi i rekordi se ruše. Među brojnim kućicama, one Boogieve pri samom su vrhu posjećenosti. Boogiev tim ove godine na dvije lokacije, Fuliranju i Fooling Around Zagreb, predstavlja jela i koktele koji su savršen bijeg od svakodnevne gastro ponude. Poseban hit su Kronut i Sourdough […]

Read More
Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More