Brza Torta sa jagodama By TheFlow.hr – Recept

brza torta sa jagodama recept

Dok nas jagode svojim neodoljivim mirisom privlače na štandove domaćih prodavača/uzgajivača, mi razmišljamo o receptima. U našoj maniri tražimo i isprobavamo opcije koje su ujedno jednostavne za pripremu, sa jamčeno finim retultatima.

brza torta sa jagodama recept
Brza torta sa jagodama recept

Za pripremu ove torte (ili kolača) ovisno kakav kalup odaberete, biti će vam potrebno;

4 srednje velika jajeta
200g šećera
200g brašna za kolače
1 prašak za pecivo
100ml vode
100ml ulja
1*mjerica Jagoda
2 vrećice crvenog preljeva za torte
+ šećer i voda prema uputi na omotu

Dodatno : šlag za ukrašavanje po želji, iako je torta i bez šlaga vrlo svježa i slatka.

Prvo je za pripremu biskvita potrebno odvojiti žumanjke i bjelanjke.
Potom miksati u jednoj posudi bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg.

U drugoj posudi izmiksati šećer i jaja, te dodati ostale mokre i suhe sastojke.
Prvo dodati ulje i vodu, izmiksati pa umješati lagano usipavajući mješavinu brašna i praška za pecivo.

U “žutu” smjesu lagano žlicom umješati snijeg od bjelanjaka.

brza torta sa jagodama recept

Mi smo koristili silikonski okrugli kalup za torte a vi možete kvadratični ili standardni sa obručem.
Važno je premazati odabrani kalup sa maslacem ili uljem kako bi se biskvit lakše odvojio nakon pečenja.

Kod pečenja dosta ovisi o tome koliko poznajete svoju pećnicu, ali bisvit je u osnovi brzo gotov. Poznati trik je provjeriti sa čačkalicom, pa ako je suha – bisvit je pečen.
Naš biskvit pečen je na srednjoj rešetci – 180°C cca 18 min.

brza torta sa jagodama recept
Brza torta sa jagodama recept

Na ohlađeni biskvit složite jagode izrezane na ploškice. Mi smo oko bisvita stavili omot za torte kako se preljev ne bi izlio, a možete koristiti i obruč kalupa za torte.

Pripremite preljev za torte prema uputi na omotu. Pritom budite strpljivi i nemojte lijevati dok se dovoljno ne zgusne.
Kako je vidljivo u receptu koristili smo 2 pakiranja,.. što možemo nama je taj “žele” baš fin,pa ga volimo imati malo više…

Finalni korak je preljev za torte ravnomjerno rasporediti preko jagoda, i spremiti tortu na hladno kako bi se stisnula. Najbolje preko noći u hladnjak.

Poslužite uz kavu i po želji malo šlaga za “dobro jutro” i idealan početak dana.

U Slast!
The Flow

Priprema/Tekst/Foto ; Andreja Rezniček Mehun

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Rižoto s Gamberima
Gastro

Rižoto s gamberima

Sastojci za dvije osobe : 180g gambera ili kozica 1 crveni luk 1 šalica riže za rižoto (Arborio) 1 grančica ružmarina 1 vrhnje za kuhanje 2 žlice maslinovog ulja 2-3 žličice ribanog parmezana Sol, papar, slatka crvena paprika, voda Vrijeme kuhanja/pripreme 20 min. Postupak : Operite i prokuhajte rižu nekoliko minuta u plitkoj posudi. U […]

Read More
week slavonija
Gastro Moj Zagreb

Festival Weekend destinacija – Slavonija

Festival Weekend destinacija (03.-05.06.2021.) Week & Slavonija Ako ste se zaželjeli putovanja, sa zadovoljstvom najavljujemo festival Weekend destinacija 2021. koji će se održati u periodu (03.-05.06.2021.) u Avantgarden Event Squareu, Zagreb. #Partner Turistički klaster Slavonija predstavlja turističke zajednice županija Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske. Turističke klaster Slavonija vam predstavlja atrakcije i sadržaj boravka u prirodi, […]

Read More
Gastro Moj Zagreb

Festival hrvatskih vina, Wine experience

Festival hrvatskih vina, Wine experience (10.06.2021. – 12.06.2021.) Sa zadovoljstvom možemo najaviti festival hrvatskih vina, Wine experience, koji će se održati 10.06-12.06.2021. u AvantGarden Event Squareu, Magazinska 16, Zagreb. Cijena ulaznice za posjetitelje je 50kn i uključuje konzumacija pet pića vina izlagača. Vrijeme • Četvrtak (10.06.) od 15 do 23h • Petak (11.06.) i subota […]

Read More