Brza savijača sa sirom – recept

savijača sir

Savijača sir

Ograničeni vremenom, a opet raspoloženi za pripremu finog obroka za Vaše ukućane?
Donosimo jednostavan recept za hrskavu savijaču. Za pripremu će Vam trebati tek dvadesetak minuta.

savijača sir
Savijača Sir

Sastojci sa punjenje 🥣

  • Svježi sir 375g
  • Kiselo vrhnje 180g 
  • Suncokret ulje
  • 2 kom. jaje (M)
  • Prstohvat soli

Ostalo potrebno za pripremu:

  •  Listovi za savijače 12 kom ili jedno pakiranje 500g
  •  1dcl mlijeka

savijača sir

Staviti sve sastojke za punjenje u zdjelu i dobro promješajte.

🥄Na veliki pladanj za pečenje, stavite papir za pečenje.

🥄Odvojiti dva lista tijesta,pa uz pomoć kista, premazati uljem

🥄Staviti cca 4 jušne žlice smjese za punjenje, te rasporediti

🥄Zarolati tijesto

🥄Ponoviti postupak dok ne dobijemo 6 savijača (štrudli)

🥄Probosti savijače vilicom i premazati uljem

♨️Staviti peći na 200°C – 30 min.

🥄10 min prije kraja pečenja, zaliti sa malo mlijeka, i dovršiti pečenje.

savijača sir
Savijača Sir

🍽️Poslužiti kao slanu verziju ili posuti sa šećerom u prahu za “slatkoljupce”.

Dobar tek 👌


theflow.hr 01/2021

Recept/Foto Andreja Rezniček Mehun

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Bota šare advent
Gastro

Tradicionalni Advent koji podsjeća na prave vrijednosti

Tradicionalni Advent i vrijednosti koje ovo doba predstavlja pomalo se sve više udaljuju od svog pravog značenja. Ovih dana prevladavaju iščekivanje, nada i budnost. Isto tako, cijelo vrijeme Adventa je i vrijeme koje posvećujemo obitelji, prijateljima i dragim ljudima. Restorani Bota Šare već su prepoznatljivo mjesto okupljanja, posebno u vrijeme Adventa. U moru izvrsnih delicija, one […]

Read More
Boogie lab advent
Gastro Moj Zagreb

Boogie Lab Kronut i Sourdough lasagne hit su ovogodišnjeg adventa, a posebno oduševljenje nose i njihovi signature kokteli

Zagrebački Advent već u prvim danima posjetile su stotine tisuća ljudi i rekordi se ruše. Među brojnim kućicama, one Boogieve pri samom su vrhu posjećenosti. Boogiev tim ove godine na dvije lokacije, Fuliranju i Fooling Around Zagreb, predstavlja jela i koktele koji su savršen bijeg od svakodnevne gastro ponude. Poseban hit su Kronut i Sourdough […]

Read More
Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More