Prošlo nedjeljno jutro dočekali smo nekako umorni, bez volje za odlaskom u trgovinu, no ipak gladni.
Ali ne bi toast, hm? Ne bi ni paštetu za doručak. Nešto bi da je fino, brzo, i jednostavno.
Pogledavši u hladnjak sa čime raspolažemo, odlučili smo napraviti bruskete.
Kao i kod pizze, bruskete su super jer možete za nadjev iskoristiti ono što imate.
Međutim nećete morati umjesiti tijesto, već iskoristiti kruh ili peciva koja su ostala od jučer.
Sastojci:
– 6 peciva kajzerica
– šunka dimljena 20 dkg
– zimska salama ili špek 10 dkg
– polutvrdi ribani sir 20 dkg
– 1 vrhnje
– sol
– papar
– origano
Postupak:
Dimljenu šunku i zimsku salamu, sitno nasjeckati na kockice, pomiješati sa ribanim sirom, začiniti, te sjediniti sa vrhnjem.
Peciva razrezati po pola, te složiti 12 polovica na veliki pleh za pečenje.
(Koristite papir za pečenje)
Na polovice peciva namazati smjesu, te staviti peći na 185°C otprilike 15 min. (Ovisno o pećnici)
Potrebno je da se smjesa lijepo zapeče i zarumeni.
Ukoliko su peciva stajala nekoliko dana, malo ih prije rezanja osvježiti vodom. (Premazati kistom)
Hrskave bruskete savršen su doručak uz čaj ili kavu, a obožavati će ih i djeca i odrasli.
Kod ovog recepta, možete po želji dodati i druge sastojke. Odlično će se uklopiti cherry rajčice, paprika, Ili pak napravite vege varijantu i umjesto šunke stavite npr.šampinjone.
Dobar tek!
Theflow.hr
Recept/Fotografije : Andreja Rezniček Mehun
Andreja Rezniček Mehun