Bruskete by The Flow – recept

Bruskete by TheFlow.hr

Prošlo nedjeljno jutro dočekali smo nekako umorni, bez volje za odlaskom u trgovinu, no ipak gladni.

Ali ne bi toast, hm? Ne bi ni paštetu za doručak. Nešto bi da je fino, brzo, i jednostavno.

Pogledavši u hladnjak sa čime raspolažemo, odlučili smo napraviti bruskete.

Bruskete recept

Kao i kod pizze, bruskete su super jer možete za nadjev iskoristiti ono što imate.
Međutim nećete morati umjesiti tijesto, već iskoristiti kruh ili peciva koja su ostala od jučer.

Sastojci:

– 6 peciva kajzerica
– šunka dimljena 20 dkg
– zimska salama ili špek 10 dkg
– polutvrdi ribani sir 20 dkg
– 1 vrhnje
– sol
– papar
– origano

Bruskete recept

Postupak:

Dimljenu šunku i zimsku salamu, sitno nasjeckati na kockice, pomiješati sa ribanim sirom, začiniti, te sjediniti sa vrhnjem.

Peciva razrezati po pola, te složiti 12 polovica na veliki pleh za pečenje.
(Koristite papir za pečenje)

Na polovice peciva namazati smjesu, te staviti peći na 185°C otprilike 15 min. (Ovisno o pećnici)
Potrebno je da se smjesa lijepo zapeče i zarumeni.

Ukoliko su peciva stajala nekoliko dana, malo ih prije rezanja osvježiti vodom. (Premazati kistom)

Hrskave bruskete savršen su doručak uz čaj ili kavu, a obožavati će ih i djeca i odrasli.

Kod ovog recepta, možete po želji dodati i druge sastojke. Odlično će se uklopiti cherry rajčice, paprika, Ili pak napravite vege varijantu i umjesto šunke stavite npr.šampinjone.

Dobar tek!

Theflow.hr
Recept/Fotografije : Andreja Rezniček Mehun

Andreja Rezniček Mehun

www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Ratatouille recept
Gastro

Ratatouille – recept

Tko je gledao popularni crtani film Ratatouille, sjetit će se da je mali miš Chef osvojio strogog kulinarskog kritičara spremajući povrtno jelo iz francuske pokrajine Provanse – naziva Ratatouille. Može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, a mi ga predlažemo za ljetne dane, jer osnovni sastojci su ljetne namirnice ; rajčica, tikvice, patlidžan, te […]

Read More
Gastro

Influenceri su po prvi put u Hrvatskoj isprobali i odobrili – Beer&Paint

U jednoj ruci hladno Stella Artois pivo, a u drugoj paleta boja i kist. Možda zvuči nespojivo, ali radionica Beer&Paint i službeno je postala najzabavniji način druženja i opuštanja. Prvu takvu u Hrvatskoj, organizirala je Stella Artois i to na najboljoj mogućoj lokaciji za slikarsku inspiraciju. Na svojoj prepoznatljivoj galeriji s pogledom na cijeli Zagreb, […]

Read More
Polleo sport kraš čokolada
Fit Flow Gastro

Stigla je najjača čokolada na tržištu

Lideri u svojim industrijama, Kraš i Polleo Sport kreirali su recepturu za prvu proteinsku čokoladu u Europskoj uniji – Kraš Polleo Protein Iz jedinstvene kombinacije – čokoladne tradicije Kraša te fitness suvremenosti Polleo Sporta, proizašla je čokolada Kraš Polleo Protein– inovativna poslastica za sve čokoljupce! Razvoj nove čokolade nije nimalo lak posao. A ako je […]

Read More