Bruskete by The Flow – recept

Bruskete by TheFlow.hr

Prošlo nedjeljno jutro dočekali smo nekako umorni, bez volje za odlaskom u trgovinu, no ipak gladni.

Ali ne bi toast, hm? Ne bi ni paštetu za doručak. Nešto bi da je fino, brzo, i jednostavno.

Pogledavši u hladnjak sa čime raspolažemo, odlučili smo napraviti bruskete.

Bruskete recept

Kao i kod pizze, bruskete su super jer možete za nadjev iskoristiti ono što imate.
Međutim nećete morati umjesiti tijesto, već iskoristiti kruh ili peciva koja su ostala od jučer.

Sastojci:

– 6 peciva kajzerica
– šunka dimljena 20 dkg
– zimska salama ili špek 10 dkg
– polutvrdi ribani sir 20 dkg
– 1 vrhnje
– sol
– papar
– origano

Bruskete recept

Postupak:

Dimljenu šunku i zimsku salamu, sitno nasjeckati na kockice, pomiješati sa ribanim sirom, začiniti, te sjediniti sa vrhnjem.

Peciva razrezati po pola, te složiti 12 polovica na veliki pleh za pečenje.
(Koristite papir za pečenje)

Na polovice peciva namazati smjesu, te staviti peći na 185°C otprilike 15 min. (Ovisno o pećnici)
Potrebno je da se smjesa lijepo zapeče i zarumeni.

Ukoliko su peciva stajala nekoliko dana, malo ih prije rezanja osvježiti vodom. (Premazati kistom)

Hrskave bruskete savršen su doručak uz čaj ili kavu, a obožavati će ih i djeca i odrasli.

Kod ovog recepta, možete po želji dodati i druge sastojke. Odlično će se uklopiti cherry rajčice, paprika, Ili pak napravite vege varijantu i umjesto šunke stavite npr.šampinjone.

Dobar tek!

Theflow.hr
Recept/Fotografije : Andreja Rezniček Mehun

Andreja Rezniček Mehun

www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Koykan
Gastro Moj Zagreb

Healthy Street Food priča zagrebačke franšize restorana

Sve je počelo 2012. godine kada je grupa prijatelja iz Zagreba odlučila svoju ljubav prema putovanjima i svjetskoj kuhinji podijeliti sa svojim sugrađanima, tako je nastao Koykan. “Ideju Koykana započeli smo s ciljem da svako jelo mora biti ukusno, svježe, zdravo, visoko kvalitetno, brzo pripremljeno i dostupno za svaki džep,” kaže Boro Milivojević, CEO i […]

Read More
Gastro Life & Style Moj Zagreb

Ovu subotu Britanski trg postaje plesni podij, ne propustite RNB Confusion spektakl!

U subotu 16.12. od 18 sati RNB Confusion organizira adventsko druženje i ples na otvorenom – Britanac Block Party Ove godine proslavili su 20 godina postojanja, a samo u ovoj godini s njima je plesalo preko 15 000 mladih i gostovali su na najvećim regionalnim festivalima poput Exit, Weekend Media, LMF-a i Sea Stara. Riječ […]

Read More
BOOGIE LAB advent zagreb
Gastro Moj Zagreb

BOOGIE LAB KUĆICE HIT SU OVOG ADVENTA

KRONUTE I KROŠTULE ZAVOLJET ĆEMO NA PRVU Zagrebački Advent ove je godine bogatiji no ikada. Dvije nove lokacije posljednjih dana privlače pažnju, a kronuti i kroštule Boogie Laba već su postali hit koji želimo odmah probati. Na Fuliranju na Strossmayerovom trgu te na Zrinjevcu po prvi ćemo puta uživati u novim gastro hitovima. Kronut je […]

Read More