Ben Fogle dolazi u Hrvatsku!

ben fogle greencajt

Globalno poznati istraživač i tv zvijezda, ovogodišnji je govornik na Greencajt festivalu.

 

Britanski televizijski novinar svjetskog glasa, istraživač i autor, Ben Fogle, prvo je veliko programsko ime koje najavljuje četvrti Greencajt festival u Zagrebu. Festival koji je postao sinonim za promicanje održivosti i zelene budućnosti, ugostit će Foglea kao jednog od ključnih govornika koji će podijeliti svoja iskustva predavanjem na temu „Wild: back to the roots“.

Priznati borac za očuvanje prirode poznat je po svojoj strasti prema istraživanju divljine i promicanju očuvanja okoliša kroz svoje projekte, knjige i televizijske emisije. Kroz popularni serijal “Ljudi od divljine”, kojeg smo gledali na našoj televiziji, Fogle je putovao svijetom, upoznao izazove suvremenog načina življenja u preko 50 zemalja svijeta, kako bi predstavio ljude koji su napustili gradski život i započeli život u skladu s prirodom.

Ben je i pasionirani avanturist, čovjek koji je preveslao Atlantik, popeo se na Mount Everest, preživljavao u indijskim Himalajama, cijelo vrijeme stavljajući u fokus susrete sa pojedincima i zajednicama koje su ga duboko dirnule i promijenile njegovu perspektivu u životu.                                                                                                                                                                            „Svoje dugogodišnje iskustvo i put koji sam do sada prošao, pokušat ću zanimljivim predavanjem podijeliti s publikom Greencajt festivala. Već sam imao prilike posjetiti Hrvatsku koja je prekrasna zemlja i posebno se radujem ovom povodu.“, izjavio je Ben Fogle.

Fogleov dolazak na festival potvrđuje značaj ovog projekta kao platforme za edukaciju, inspiraciju i promicanje održivog načina života. Prepustite se priči o hrabrosti, promjenama i divljoj strani svijeta ispričanoj sa strašću i poštovanjem prema prirodi iz osobne perspektive ovog velikog autora. Zasigurno je ovo jedno od predavanja koje će potaknuti mnoge da razmišljaju o vlastitim koracima prema održivom načinu života, u skladu s prirodom.

Festival se već četvrtu godinu za redom održava u Zagrebu, okupljajući sve zainteresirane aktere koji pokušavaju dati odgovor na pitanje: kako živjeti i raditi održivije? Greencajt festival postaje sve važniji događaj u regiji, ne samo zbog impresivnog popisa govornika poput Bena Fogla, već i zbog svog velikog angažmana u podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša, kao i  važnosti ESG-a u svim segmentima društva.

Trodnevna međunarodna konferencija održat će se od 22. do 24. svibnja, na novoj lokaciji Zagrebačkom Velesajamu, u paviljonu 13. Nikad bogatiji program kroz tri dana održavanja predstavit će brojne panele i predavanja, a early bird ulaznice za konferenciju dostupne na službenoj stranici. Sve informacije i vijesti o Greencajt festivalu dostupne su na službenim kanalima: Greencajt.hr , Greencajt FB, Greencajt IG.

Možda će te zanimati

1_Greencajt konferencija
Health Flow

Greencajt postaje prvi ugljično neutralan festival!

U doba rastuće digitalne pismenosti, svijest o opasnostima od cyber prijetnji postaje bitnija nego ikada. AI tehnologija ubrzano postaje dio svakodnevice, a pitanje CO2 neutralnosti nameće se kao ključna tema kao odgovor na klimatske promjene. Greencajt Festival ne samo da postavlja standarde u industriji, već i prepoznaje važnost usklađivanja sa suvremenim izazovima, stvarajući put prema […]

Read More
Moj Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija – Glazbeni doživljaj za sve obožavatelje Iron Maidena

Kako zvuče klasici Iron Maidena u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije i Metaklape možete poslušati 3. svibnja 2024. u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Zagrebačka filharmonija i Metaklapa održat će koncert na kojem će na jedinstven način uvezati tradicionalnu dalmatinsku, heavy metal i klasičnu glazbu. Pjesme najvećeg heavy metal sastava svih vremena […]

Read More
Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice
Fashion & Beauty Health Flow

Više od UV zaštite uz Eucerin SUN njegu za lice

Većina nas razmišlja o zaštiti kože od sunca samo tijekom ljeta. No, UV zrake mogu oštetiti kožu tijekom cijele godine, čak i za oblačnih dana. Stoga je važno osigurati zaštitu ne samo ljeti, već svakodnevno. Lice, ruke i dekolte najviše su izloženi suncu, pa dugotrajna izloženost može imati negativne posljedice. Eucerin Sun zaštita kože lica […]

Read More