AIR CHARGE – REVOLUCIJA KOJU SMO ČEKALI

Kinezi predstavili novu tehnologiju – mobitele uskoro više nećemo uopće morati stavljati na punjač


Image result for Mi Air Charge Technology

Nažalost, još uvijek nema informacija kad bi ova revolucionarna tehnologija biti komercijalno dostupna

Kineska tehnološka tvrtka Xiaomi službeno je najavila svoju novu tehnologiju – ‘Mi Air Charge’, odnosno bežični sustav punjenja za koji tvrde da može puniti uređaje “u radijusu od nekoliko metara”. Više uređaja može se puniti snagom od 5 W, a pritom fizičke prepreke neće smanjiti učinkovitost punjenja.

Image result for Mi Air Charge Technology
Iz Xiaomija poručuju da će tehnologija moći puniti više uređaja u isto vrijeme, dakle vaše mobitele, fitness narukvice, zvučnike, lampe i tablete. Cilj je učiniti “dnevne sobe bežičnima”, odnosno otkloniti potrebu za kablovima.

Image result for Mi Air Charge Technology air charge xiaomi

Ipak, iz kineske tvrtke potvrdili su da nijedan njihov komercijalni proizvod ove godine neće sadržavati tu tehnologiju i odbili su dati vremenski okvir u kojem možemo očekivati tu revolucionarnu tehnologiju.

Evo kako bi ‘Mi Air Charge’ tehnologija trebala funkcionirati.

“Osnova punjenja na daljinu leži u pozicioniranju prostora i prijenosu energije. Xiaomijeva samorazvijena izolirana stanica za punjenje ima ugrađene antene s pet antena koje mogu točno detektirati lokaciju pametnog telefona. Bazna stanica sastavljena je od 144 antene koje u okolinu i direktno u uređaje ispuštaju elektromagnetske valove milimetarskog spektra”, objasnili su iz tvrtke.

Image result for Mi Air Charge Technology air charge xiaomi

I sami pametni telefoni moraju biti spremni za ovu tehnologiju pa je Xiaomi razvio minijaturne antene za mobitele, slične onima koje se nalaze u samoj postaji, samo manje. Tako ‘svjetionička antena’ prenosi informacije i položaju pametnog telefona s malom potrošnjom energije. S druge strane, prihvatni antenski sustav pretvara signal milimetarskog vala u električnu energiju.

air charge xiaomi

Inače, ovaj prototip nije prvi slučaj bežičnog punjača na daljinu. Prije šest godina tvrtka Energous dobio je nagradu za najbolji uređaj na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike, no još uvijek nije stigao na tržište.

Iz Xiaomija poručuju da njihov ‘Mi Air Charge’ nije znanstvena fantastika te da ćemo ubrzo moći puniti više malih uređaja odjednom, čak i kroz zidove.

 

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Tech Flow

Epsonova dodatna ulaganja u startup za razvoj svemirske robotike GITAI

Korporacija Seiko Epson i njezina podružnica Epson X Investment Corporation (“EXI”) nedavno su realizirali dodatna ulaganja u GITAI Japan Inc., startup tvrtku koja razvija svemirske robote opće namjene. Ulaganje je izvršeno kroz njihovo komanditno društvo EP-GB Investment. Osnovan u Japanu, GITAI je startup čija je vizija pružiti sigurnu i pristupačnu radnu snagu u svemiru. Njihov […]

Read More
epson eurosic 2024
Tech Flow

Epson na EuroCIS-u 2024

Epson predstavlja svoju najnoviju liniju elegantnih prijenosnih pisača za račune i pisača naljepnica u boji za trgovce. *Epson na EuroCIS-u 2024. – dvorana 9, štand D40 Novo rješenje temeljeno na oblaku za POS pisače prikazano po prvi put na EuroCIS-u. Epson, vodeći europski proizvođač POS pisača[1], po prvi će put predstaviti svoje novo rješenje temeljeno […]

Read More
Tech Flow

Epson se pridružuje Satu za planet Zemlju 2024. u znak podrške globalnoj akciji zaštite okoliša

Postaje prvi međunarodni korporativni partner Sata za planet Zemlju  Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, “Epson”) danas je službeno prvi međunarodni korporativni partner Sata za planet Zemlju. Poznat po trenutku “gašenja svjetla”, Sat za planet Zemlju je svjetski ekološki pokret čiji je cilj podizanje svijesti o gubitku prirode i klimatskoj krizi. Kao međunarodni korporativni partner Sata […]

Read More