AIR CHARGE – REVOLUCIJA KOJU SMO ČEKALI

Kinezi predstavili novu tehnologiju – mobitele uskoro više nećemo uopće morati stavljati na punjač


Image result for Mi Air Charge Technology

Nažalost, još uvijek nema informacija kad bi ova revolucionarna tehnologija biti komercijalno dostupna

Kineska tehnološka tvrtka Xiaomi službeno je najavila svoju novu tehnologiju – ‘Mi Air Charge’, odnosno bežični sustav punjenja za koji tvrde da može puniti uređaje “u radijusu od nekoliko metara”. Više uređaja može se puniti snagom od 5 W, a pritom fizičke prepreke neće smanjiti učinkovitost punjenja.

Image result for Mi Air Charge Technology
Iz Xiaomija poručuju da će tehnologija moći puniti više uređaja u isto vrijeme, dakle vaše mobitele, fitness narukvice, zvučnike, lampe i tablete. Cilj je učiniti “dnevne sobe bežičnima”, odnosno otkloniti potrebu za kablovima.

Image result for Mi Air Charge Technology air charge xiaomi

Ipak, iz kineske tvrtke potvrdili su da nijedan njihov komercijalni proizvod ove godine neće sadržavati tu tehnologiju i odbili su dati vremenski okvir u kojem možemo očekivati tu revolucionarnu tehnologiju.

Evo kako bi ‘Mi Air Charge’ tehnologija trebala funkcionirati.

“Osnova punjenja na daljinu leži u pozicioniranju prostora i prijenosu energije. Xiaomijeva samorazvijena izolirana stanica za punjenje ima ugrađene antene s pet antena koje mogu točno detektirati lokaciju pametnog telefona. Bazna stanica sastavljena je od 144 antene koje u okolinu i direktno u uređaje ispuštaju elektromagnetske valove milimetarskog spektra”, objasnili su iz tvrtke.

Image result for Mi Air Charge Technology air charge xiaomi

I sami pametni telefoni moraju biti spremni za ovu tehnologiju pa je Xiaomi razvio minijaturne antene za mobitele, slične onima koje se nalaze u samoj postaji, samo manje. Tako ‘svjetionička antena’ prenosi informacije i položaju pametnog telefona s malom potrošnjom energije. S druge strane, prihvatni antenski sustav pretvara signal milimetarskog vala u električnu energiju.

air charge xiaomi

Inače, ovaj prototip nije prvi slučaj bežičnog punjača na daljinu. Prije šest godina tvrtka Energous dobio je nagradu za najbolji uređaj na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike, no još uvijek nije stigao na tržište.

Iz Xiaomija poručuju da njihov ‘Mi Air Charge’ nije znanstvena fantastika te da ćemo ubrzo moći puniti više malih uređaja odjednom, čak i kroz zidove.

 

Www.TheFlow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

xiaomi black friday
Tech Flow

Danas počinje Xiaomi Black Friday

Xiaomi s ponosom najavljuje početak Black Friday kampanje u Hrvatskoj i regiji. Fantastičnim cijenama Xiaomi svoje obožavatelje počinje uveseljavati već danas, a popusti traju sve do 30. studenog 2022. godine. Brojne akcije i popusti Xiaomi je odlučio sniziti cijene brojnih proizvoda između 15. i 30. studenog, a popusti iznose i do 30%. Uz kupnju određenih […]

Read More
INFOBIP WORLDWIDE HOODIE
Fashion & Beauty Life & Style Tech Flow

PREDSTAVLJENI PRVI MODNI KOMAD IZ STREET STYLE KOLEKCIJE – INFOBIP WORLDWIDE HOODIE

Mate Rimac, Marko Bucić – Vanillaz, Nevena Rendeli među prvima istražili o čemu je riječ Infobip, vodeća regionalna IT kompanija u suradnji s mladim kanadskim dizajnerom hrvatskih korijena, Joshuom Čirjakom, osnivačem IUTD Studiosa, napravila je iskorak u street fashion segment te predstavila prvu Infobip Worldwide hoodicu. Limitirana serija inovativnih NFT hoodica proizvedena je u svega […]

Read More
Redmi note 11
Tech Flow

Zgrabi izazov – Redmi Note 11 serija dolazi – Online Launch Event

Xiaomi u 2022. ulazi globalnim predstavljanjem Redmi Note serije, koja je usmjerena k tome da vodeće tehnologije i nevjerojatne značajke učini još dostupnijima. Uvijek u potpunosti predani donošenju inovacija za sve korisnike, 2019. smo s našim telefonom Redmi Note 7 predstavili vodeću kameru od 48 MP. Uz Redmi Note 8, u seriju smo donijeli prvu […]

Read More