ADVENT U ZAGREBU 2020

Najčarobnije doba godine nam se bliži pa se ovih dana naveliko priča o Adventu, božićnim sajmovima i kako će sve to ove godine izgledati s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju. Hoće li se održati i kako će izgledati Advent u Zagrebu, pitanje je na koje bi mnogi voljeli znati odgovor pa su mnoge rastužili napisi u medijima da je ove godine otkazan. No, to se pokazalo kao dezinformacija. Naime, Advent u Zagrebu će se održati 28.11.2020.-1.1.2021. , ali ne na način na koji smo dosad navikli.

Advent u Zagrebu

Prije nekoliko dana gradonačelnik Milan Bandić je izjavio da još uvijek razmišljaju o tome kako ove godine organizirati Advent u Zagrebu i prilagoditi ga aktualnoj situaciji. I na službenoj stranici manifestacije stoji obavijest o tome da će više informacija biti poznato uskoro.

Photo TZG
Julien Duval

ADVENT U ZAGREBU 2020.

Ono što se zasad zna jest da kućica po centru grada neće biti u onolikom broju kao dosad jer se ide prema tome da se centar što više rastereti. Umjesto toga postoji ideja da se Advent proširi po ostalim zagrebačkim kvartovima. Lokacije u centru na kojima ćemo sigurno i ove godine uživati u božićnoj čaroliji su Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac, dok kućica na okolnim ulicama gdje su terase ugostitelja neće biti.

Photo TZG Marija Gasparovic

Kako će točno izgledati ovogodišnji Advent u Zagrebu, trebalo bi biti poznato do kraja tjedna pa ćemo svakako pratiti situaciju i o tome vas na vrijeme izvijestiti.

Photo TZG Julien Duval

BOŽIĆNI SAJMOVI U EUROPI
Zbog situacije s koronom mnogi europski gradovi otkazali su održavanje božićnih sajmova, a oni koji nisu, rade na organizaciji kako bi osigurali da sve bude u skladu s epidemiološkim mjerama.

Prošlog tjedna službeno je potvrđeno da će se jedan od najljepših božićnih sajmova u Europi – onaj u Beču – održati od 13. studenog do 26. prosinca uz posebne mjere. Posjetitelji će morati nositi zaštitne maske, za stolom će moći biti najviše četvero ljudi, na raspolaganju će biti dozatori s dezinfekcijskim sredstvom, dok su aktivnosti u zatvorenim prostorima otkazane. Službeno otvorenje bečke adventske priče trebalo bi se održati 13. studenog na već tradicionalno najvećem i najpoznatijem božićnom sajmu ispred zgrade gradske vijećnice. Kroz prekrasno osvijetljen park ispred vijećnice i ove će godine vijugati poznato klizalište na otvorenom, a u parku će ponovno biti postavljeno popularno drvce ukrašeno stotinama svjetlećih srca.

Photo TZG Julien Duval

Osim Beča, u Austriji su vrlo posjećeni sajmovi u Grazu i Salzburgu koji će se također održati ove godine. U Njemačkoj situacija varira od grada do grada, a slična je priča i u Francuskoj. Pariz je otkazao sve božićne sajmove, a poznata adventska destinacija Strasbourg ove godine neće postaviti štandove u centru grada. London je otkazao svoj najpoznatiji sajam u Hyde Parku, a u Budimpešti ove godine neće biti sajma na trgu Vörösmarty.

Foto: Advent u Zagrebu

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Marsupia ljetni kampovi
Kids Flow Moj Zagreb

Marsupia ljetni kampovi

Zašto su kampovi dobri za djecu Postoji više razloga zašto omogućiti djetetu boravak u kampu, bilo na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Boravak u kampu odlična je prilika za druženje s vršnjacima i upoznavanje novih prijatelja. U kampu su djeca u sigurnim rukama i pod vodstvom stručnih osoba, te imaju jedinstvenu priliku isprobati razne igre […]

Read More
Disney plus +
Moj Zagreb Movie Flow

LIKOVI IZ DISNEYA, STAR WARSA I MARVELA ‘OKUPIRALI’ MIMARU

Uz spektakularni 3D mapping show sinoć obilježen dolazak Disney+ platforme u Hrvatsku Ono što su fanovi u Hrvatskoj dugo priželjkivali, jučer je postalo stvarnost. Disney+ streaming platforma sa preko 900 filmova, 600 serijala te 180 ekskluzivnih originala od jučer je dostupna i kod nas. Tim povodom je na pročelju zagrebačkog Muzeja Mimara održan spektakularni 3D […]

Read More
Lopar festival skulptura od pijeska
Rent & Travel

Umjetnički spektakl na otoku Rabu

Na jednoj od najljepših hrvatskih plaža uskoro počinje Festival skulptura od pijeska Popularni festival na Rajskoj plaži iz godine u godinu okuplja sve veći broj umjetnika i turista u Lopar Rajska plaža u Loparu i ove će godine ugostiti svjetske i domaće umjetnike koji pripremaju izložbu prekrasnih kreacija napravljenih od pijeska. Novo izdanje popularnog Festivala […]

Read More