ADVENT U ZAGREBU 2020

Najčarobnije doba godine nam se bliži pa se ovih dana naveliko priča o Adventu, božićnim sajmovima i kako će sve to ove godine izgledati s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju. Hoće li se održati i kako će izgledati Advent u Zagrebu, pitanje je na koje bi mnogi voljeli znati odgovor pa su mnoge rastužili napisi u medijima da je ove godine otkazan. No, to se pokazalo kao dezinformacija. Naime, Advent u Zagrebu će se održati 28.11.2020.-1.1.2021. , ali ne na način na koji smo dosad navikli.

Advent u Zagrebu

Prije nekoliko dana gradonačelnik Milan Bandić je izjavio da još uvijek razmišljaju o tome kako ove godine organizirati Advent u Zagrebu i prilagoditi ga aktualnoj situaciji. I na službenoj stranici manifestacije stoji obavijest o tome da će više informacija biti poznato uskoro.

Photo TZG
Julien Duval

ADVENT U ZAGREBU 2020.

Ono što se zasad zna jest da kućica po centru grada neće biti u onolikom broju kao dosad jer se ide prema tome da se centar što više rastereti. Umjesto toga postoji ideja da se Advent proširi po ostalim zagrebačkim kvartovima. Lokacije u centru na kojima ćemo sigurno i ove godine uživati u božićnoj čaroliji su Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac, dok kućica na okolnim ulicama gdje su terase ugostitelja neće biti.

Photo TZG Marija Gasparovic

Kako će točno izgledati ovogodišnji Advent u Zagrebu, trebalo bi biti poznato do kraja tjedna pa ćemo svakako pratiti situaciju i o tome vas na vrijeme izvijestiti.

Photo TZG Julien Duval

BOŽIĆNI SAJMOVI U EUROPI
Zbog situacije s koronom mnogi europski gradovi otkazali su održavanje božićnih sajmova, a oni koji nisu, rade na organizaciji kako bi osigurali da sve bude u skladu s epidemiološkim mjerama.

Prošlog tjedna službeno je potvrđeno da će se jedan od najljepših božićnih sajmova u Europi – onaj u Beču – održati od 13. studenog do 26. prosinca uz posebne mjere. Posjetitelji će morati nositi zaštitne maske, za stolom će moći biti najviše četvero ljudi, na raspolaganju će biti dozatori s dezinfekcijskim sredstvom, dok su aktivnosti u zatvorenim prostorima otkazane. Službeno otvorenje bečke adventske priče trebalo bi se održati 13. studenog na već tradicionalno najvećem i najpoznatijem božićnom sajmu ispred zgrade gradske vijećnice. Kroz prekrasno osvijetljen park ispred vijećnice i ove će godine vijugati poznato klizalište na otvorenom, a u parku će ponovno biti postavljeno popularno drvce ukrašeno stotinama svjetlećih srca.

Photo TZG Julien Duval

Osim Beča, u Austriji su vrlo posjećeni sajmovi u Grazu i Salzburgu koji će se također održati ove godine. U Njemačkoj situacija varira od grada do grada, a slična je priča i u Francuskoj. Pariz je otkazao sve božićne sajmove, a poznata adventska destinacija Strasbourg ove godine neće postaviti štandove u centru grada. London je otkazao svoj najpoznatiji sajam u Hyde Parku, a u Budimpešti ove godine neće biti sajma na trgu Vörösmarty.

Foto: Advent u Zagrebu

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Moj Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija – Glazbeni doživljaj za sve obožavatelje Iron Maidena

Kako zvuče klasici Iron Maidena u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije i Metaklape možete poslušati 3. svibnja 2024. u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Zagrebačka filharmonija i Metaklapa održat će koncert na kojem će na jedinstven način uvezati tradicionalnu dalmatinsku, heavy metal i klasičnu glazbu. Pjesme najvećeg heavy metal sastava svih vremena […]

Read More
Greencajt festival
Moj Zagreb

3 dana trajanja, više od 50 govornika, 45 održivih tema: za mjesec dana počinje četvrti Greencajt festival

Za točno mjesec dana počinje četvrti Greencajt festival koji okupiti neke od najpoznatijih  svjetskih  i domaćih  stručnjaka  iz domene održivosti koji svakodnevno podižu svijest o važnosti očuvanja okoliša i ESG-a generalno. Konferencija će ponuditi nezaboravno trodnevno iskustvo uz brojna predavanja, panele i radionice, a istaknut će se osobna iskustva, uspješne prakse te komentirati nadolazeće trendove […]

Read More
Jelusick u petak u Tvornici kulture
Life & Style Moj Zagreb

Jelusick u petak u Tvornici kulture započinje turneju koja stiže i u Južnu Ameriku!

Posljednje ulaznice za spektakl su u prodaji! Jelusick u petak u Tvornici kulture započinje turneju koja stiže i u Južnu Ameriku!   ULAZNICE: https://www.entrio.hr/event/jelusick-u-tvornici-kulture-17232    Čekanju uskoro dolazi kraj! Bend Jelusick, predvođen Dinom Jelusićem, u petak 12. travnja stiže u Tvornicu kulture u kojoj će održati koncert o kojem će Zagreb još dugo pričati! Jelusick u Tvornicu stiže na krilima […]

Read More