ADVENT U ZAGREBU 2020

Najčarobnije doba godine nam se bliži pa se ovih dana naveliko priča o Adventu, božićnim sajmovima i kako će sve to ove godine izgledati s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju. Hoće li se održati i kako će izgledati Advent u Zagrebu, pitanje je na koje bi mnogi voljeli znati odgovor pa su mnoge rastužili napisi u medijima da je ove godine otkazan. No, to se pokazalo kao dezinformacija. Naime, Advent u Zagrebu će se održati 28.11.2020.-1.1.2021. , ali ne na način na koji smo dosad navikli.

Advent u Zagrebu

Prije nekoliko dana gradonačelnik Milan Bandić je izjavio da još uvijek razmišljaju o tome kako ove godine organizirati Advent u Zagrebu i prilagoditi ga aktualnoj situaciji. I na službenoj stranici manifestacije stoji obavijest o tome da će više informacija biti poznato uskoro.

Photo TZG
Julien Duval

ADVENT U ZAGREBU 2020.

Ono što se zasad zna jest da kućica po centru grada neće biti u onolikom broju kao dosad jer se ide prema tome da se centar što više rastereti. Umjesto toga postoji ideja da se Advent proširi po ostalim zagrebačkim kvartovima. Lokacije u centru na kojima ćemo sigurno i ove godine uživati u božićnoj čaroliji su Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac, dok kućica na okolnim ulicama gdje su terase ugostitelja neće biti.

Photo TZG Marija Gasparovic

Kako će točno izgledati ovogodišnji Advent u Zagrebu, trebalo bi biti poznato do kraja tjedna pa ćemo svakako pratiti situaciju i o tome vas na vrijeme izvijestiti.

Photo TZG Julien Duval

BOŽIĆNI SAJMOVI U EUROPI
Zbog situacije s koronom mnogi europski gradovi otkazali su održavanje božićnih sajmova, a oni koji nisu, rade na organizaciji kako bi osigurali da sve bude u skladu s epidemiološkim mjerama.

Prošlog tjedna službeno je potvrđeno da će se jedan od najljepših božićnih sajmova u Europi – onaj u Beču – održati od 13. studenog do 26. prosinca uz posebne mjere. Posjetitelji će morati nositi zaštitne maske, za stolom će moći biti najviše četvero ljudi, na raspolaganju će biti dozatori s dezinfekcijskim sredstvom, dok su aktivnosti u zatvorenim prostorima otkazane. Službeno otvorenje bečke adventske priče trebalo bi se održati 13. studenog na već tradicionalno najvećem i najpoznatijem božićnom sajmu ispred zgrade gradske vijećnice. Kroz prekrasno osvijetljen park ispred vijećnice i ove će godine vijugati poznato klizalište na otvorenom, a u parku će ponovno biti postavljeno popularno drvce ukrašeno stotinama svjetlećih srca.

Photo TZG Julien Duval

Osim Beča, u Austriji su vrlo posjećeni sajmovi u Grazu i Salzburgu koji će se također održati ove godine. U Njemačkoj situacija varira od grada do grada, a slična je priča i u Francuskoj. Pariz je otkazao sve božićne sajmove, a poznata adventska destinacija Strasbourg ove godine neće postaviti štandove u centru grada. London je otkazao svoj najpoznatiji sajam u Hyde Parku, a u Budimpešti ove godine neće biti sajma na trgu Vörösmarty.

Foto: Advent u Zagrebu

www.theflow.hr

https://www.instagram.com/theflow.hr/

https://www.facebook.com/theflow.hr/

Možda će te zanimati

Baš Naš Advent u Klovicevim dvorima
Moj Zagreb

Otkrivamo što vas sve čeka na dosad najvećem izdanju omiljenog BAŠ NAŠ Adventa

BAŠ NAŠ Advent na najčarobnijoj lokaciji Gornjeg grada s najljepšim pogledom na Zagreb se vraća! Kao manifestacija koja već pet godina nudi nezaboravno iskustvo i predivnu atmosferu tijekom cijelog adventskog razdoblja, omiljeni zagrebački advent priprema svoje najbolje izdanje. Pomno osmišljena gastro ponuda, najbolji koncerti, live nastupi omiljenih bendova i božićno uređenje popularne gornjogradske kulise, zasigurno […]

Read More
advent zAGREB 2022
Moj Zagreb

ADVENT ZAGREB 2022.

U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera, višestruko nagrađivani Advent Zagreb ove godine će se održati u periodu od 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2023. Tako se, nakon dvije godine koje su bile obilježene ograničenjima zbog pandemije, Advent Zagreb vraća u […]

Read More
Nico's restoran Ban centar
Gastro Moj Zagreb

U ZAGREBU PREDSTAVLJENA NOVA ČAROLIJA PAŠTE KOJOJ JE NEMOGUĆE ODOLJETI

TALIJANSKI CHEF GREGORIO MANNUCCI TVORAC JE NOVOG ZIMSKOG RAJA ZA NEPCE U BISTROU NICOS Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca. […]

Read More